L’Oréal Elvive More Than Shampoo

Automatische concepten

Ik was elke ochtend mijn haar, door de weeks is dat behoorlijk aanpoten in de ochtend (wil ik niet te laat komen op mijn werk). Mijn haar was ik altijd met een shampoo en daarna gebruik ik nog een conditioner, een routine dat best veel tijd kost. Toen ik op de reclame deze nieuwe L’Oréal Elvive More Than Shampoo voorbij zag komen was ik geboeid. Een shampoo én conditioner in één, zou het werken?

Automatische concepten

L’Oréal komt met een shampoo, dat meér dan een shampoo alleen is. Het is namelijk een reinigende shampoo met extra intensieve verzorging. In totaal zijn er drie verschillende varianten uit de volgende lijnen: Dream Lenghts, Extraordinary Oil en Color Vive. Het ligt dus maar net aan welk haartype je hebt welke het beste bij jou past. Maar ze beloven allemaal het volgende:

 • Reinigende shampoo met extra intense voeding
 • 40x meer voedende lipiden die de haarvezels voeden, beschermen en het haar laten glanzen
 • Meer zachtheid / zachter haar
 • Meer ontwarring
 • Meer glans

Hoe gebruik je Elvive More Than Shampoo?

Je brengt de shampoo aan op nat haar (de hoeveelheid die je gewend bent), masseert het op de hoofdhuid en verdeelt het daarna over de rest van het haar. Spoel de More Than Shampoo goed uit en volg je gebruikelijke haarroutine. Zelf hoef ik hierna geen conditioner meer te gebruiken, maar dat kan natuurlijk wel als je dat prettiger vind.

Automatische concepten

L’Oréal Elvive More Than Shampoo Dream Lengths – € 8,99

L’Oréal brengt drie More Than Shampoo varianten uit in hun best lopende lijnen. Als eerst review ik de Dream Lengths variant. Deze is bedoeld voor lang beschadigd haar. Nou heb ik van mijzelf niet echt heel erg lang haar, maar beschadigd is het wel. Volgens de verpakking belooft de shampoo 3x meer zachtheid, 2x meer ontwarring en meer kracht in de lengtes.

Automatische concepten
Automatische concepten

De verpakking geeft al aan dat de shampoo een volle structuur heeft. Ik vind de structuur zelf heel erg lijken op dat van een masker of volle conditioner. Ik breng de gewenste hoeveelheid aan op mijn handen en verdeel het daarna over mijn hoofdhuid en masseer het in. Het eerste wat mij opvalt is dat het amper tot niet schuimt en de shampoo vrij dik is waardoor je het niet heel gemakkelijk kan verdelen.

Ik hou mijn hoofd daarom weer even onder de kraan om mijn haar goed nat te maken en masseer het daarna nogmaals, merk dat het zo beter gaat. Tijdens het uitspoelen merk ik meteen dat mijn haar lekker zacht is. Veel zachter dan normaal met alleen een shampoo. Het behaalt niet helemaal hetzelfde effect als een conditioner, maar het komt er wel bij in de buurt waardoor het mij veel tijd scheelt ’s ochtends.

Automatische concepten

L’Oréal Elvive More Than Shampoo Extraordinary Oil – € 8,99

Een van de andere varianten is de L’Oréal Elvive More Than Shampoo Extraordinary Oil variant. Deze is bedoeld voor droog haar dat wel wat meer verzorging kan gebruiken. De shampoo belooft precies hetzelfde als de andere L’Oréal Elvive More Than Shampoo en ik vraag me eigenlijk af wat het verschil is.

Automatische concepten
Automatische concepten

Desondanks dat ze ongeveer hetzelfde beloven ziet de ingrediëntenlijst er wel totaal verschillend uit. Het zijn dus wel twee verschillende producten. Beide producten hebben trouwens een prettige geur maar bevatten wel veel parfum.

De ervaring de L’Oréal Elvive More Than Shampoo’s is identiek aan elkaar. Ook deze shampoo is behoorlijk dik en laat zich niet heel makkelijk verdelen en schuimen. Maar na het uitspoelen heb ik wel zacht haar dat goed schoon geworden is

Automatische concepten

Hier zie je beide shampoo’s nog, de structuur is echt stevig. Maar door het tussen je handen te verdelen en daarna in heel nat haar in te masseren werkt het prima.

Voor mij (ik heb droog, fijn haar) is het gebruik van deze shampoo voldoende, ik hoef er niet een conditioner naast te gebruiken. Wat ik fijn vind, want dat scheelt mij ’s ochtends echt tijd. Jammer is wel dat ik de shampoo erg duur vind, namelijk € 8,99 per stuk. Ik scoorde ze met 50% korting, maar dan zijn ze nog niet goedkoop.

De L’Oréal Elvive More Than Shampoo’s zijn te koop bij de drogisterijen en online (waar die goed in de aanbieding is) voor € 8,99 per stuk.

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reply
  Anoniem
  17 mei 2021 at 09:09

  Ik was ook al geïnteresseerd in deze shampoo, ik gebruik zelf de conditioner uit deze lijn, maar omdat mijn haar snel vet wordt ben ik voor deze nog wat huiverig. Wordt jouw haar sneller vet door deze shampoo?

  • Reply
   Aranka
   17 mei 2021 at 19:51

   Nee, ik merk niet dat mijn haar sneller vet wordt. Maar ik was het iedere dag dus misschien is dat geen eerlijke vergelijking.

 • Reply
  Amélie
  17 mei 2021 at 09:39

  Waarom in de ochtend je haar wassen? Ik douche altijd ’s avonds inclusief haarwassen. Heb ik rustig alle tijd en kan mijn haar aan de lucht drogen. In de ochtend heb ik sowieso geen tijd met 2 kleine kinderen 😄

  • Reply
   Aranka
   17 mei 2021 at 19:51

   Ik heb een héle vette hoofdhuid, dus ’s ochtends is mijn haar alweer vet… Daarom was ik het elke ochtend en kan ik het dus niet ’s avonds wassen wil het er ’s ochtends nog fris uitzien.

 • Reply
  Kelly
  17 mei 2021 at 16:55

  Jammer dat ze zoveel parfum bevatten, dat vind ik toch altijd een afknapper. Verder klinkt het wel heel fijn. :)

 • Reply
  Gerda
  24 mei 2021 at 17:57

  Ik heb de extraordinary shampoo ook, en het is best een fijne shampoo, maar ik kan niet zonder een conditioner naderhand. Mijn droge haar voelde als stro zonder.

 • Reply
  Beautyfavorieten
  26 mei 2021 at 17:37

  Lijkt me een fijne shampoo! Alleen jammer van de parfum inderdaad

 • Laat een reactie achter