Zoek
Sluit dit zoekvak.

L’Oréal Elvive Dream Lengths Heat Mask

Automatische concepten

Toen ik van de week weer eens in de Kruidvat aan het neuzen was viel mijn oog ineens op dit L’Oréal Heat Mask. Zoals jullie weten ben ik een sucker voor nieuwe en gekke beauty dingen en daar viel dit masker zeker ook onder. Het is een haarmasker dat je aanbrengt met een soort van badmuts wat warm belooft te worden. Je snapt het al, dit moest ik uittesten!

Automatische concepten

Het L’Oreal Elvive Dream Lengths Heat Mask is een masker dat je gewoon los in een zakje bij de drogisterij kunt maken. Het is een onderdeel van de Dream Lenghts collectie als extra treatment om je haren gezond en zacht te houden.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Het Heat Mask bestaat uit een intense balsem en een tissue haarmasker. De balsem is verrijkt met plantaardige keratine, vitamines en castorolie om je haarvezels intensief te voeden. Het tissue haarmasker is verrijkt met een zelfverwarmende verzorgende olie voor intensieve voeding. Klinkt spannend niet?

Automatische concepten
Automatische concepten

Je koopt het masker dus los in een verpakking met een balsem en ‘badmuts’ die een olie bevat. Op de verpakking staat duidelijk hoe het werkt, eigenlijk kan daar niets aan mis gaan:

  • Open het eerste deel met de intense balsem.
  • Breng de balsem aan op handdoekdroog haar. Zorg ervoor dat je haar al gewassen en ontward is.
  • Open het tweede deel met tissue haarmasker in de vorm van een badmuts.
  • Wikkel je haar bovenop je hoofd, doe het tissue haarmasker op, en masseer je haar en hoofdhuid zachtjes.
  • Ontspan en laat het gedurende 10 minuten zitten.
  • Verwijder het tissue haarmasker en spoel je haar grondig uit.

Het gebruik klinkt heel makkelijk, maar ik moet wel toegeven dat ik het een gedoe vind. Eerst onder de douche stappen om mijn haar te wassen, daarna afdrogen en het L’Oreal Elvive Dream Lengths Heat Mask aanbrengen. Vervolgens zit ik 10 minuten op de wc met mijn badjas aan een spelletje te doen en stap weer de douche in om het masker uit te spoelen.

Natuurlijk kun je je eerst ook helemaal douchen en daarna je haar onder de kraan uitspoelen, of in bad het masker gebruiken, dat is nog makkelijker (maar helaas heb ik geen bad).

Automatische concepten

Het serum is eigenlijk een soort van conditioner/masker dat heerlijk ruikt en dus verdeeld kan worden in je haar. Ik moet wel zeggen dat ik het wel een beetje weinig vind. Het is een lijn speciaal voor lang haar en ik had hier net genoeg aan met mijn halflange haar. Als je echt lang haar hebt is het wellicht wat karig.

Automatische concepten
Automatische concepten

Nadat ik het serum in mijn haar verdeeld heb zet ik de badmuts met olie op mijn hoofd en stop hier mijn haar in. Ik masseer de olie goed door mijn haar heen en laat het daarna 10 minuten intrekken. Let wel op dat het masker erg vet is dus dat het niet in je kleding komt.

En dan zou het masker warm moeten worden. Ik had verwacht dat het echt warm, warm zou worden, maar eigenlijk merk ik niets van de warmte. Je voelt dat de olie een beetje warmig aanvoelt, maar het werd niet écht warm. Dat viel me wel een beetje tegen. Maar goed, het was geen onprettig gevoel op mijn hoofd en het product ruikt heerlijk.

Na tien minuten intrekken spoel ik het L’Oreal Elvive Dream Lengths Heat Mask weer uit onder de douche. Mijn haar voelt na het uitspoelen echt al mega zacht aan.

Automatische concepten

Ik droog na het uitspoelen mijn haar af en doe er voor de rest niets in (normaal doe ik er een serum in). Ik droog mijn haar met de föhn en ik merk meteen dat mijn haar super zacht en gevoed aanvoelt. Zo zacht heb ik in geen tijden mijn haar gehad, heerlijk!

Automatische concepten

Het L’Oreal Elvive Dream Lengths Heat Mask werkt echt en het geeft je heerlijk zacht haar. Alleen ik heb wel een paar kleine kanttekeningen. Het masker wordt wel iets warm, maar niet warm, warm zoals ik had verwacht. Ook vind ik het vrij prijzig, het masker kost € 4,29 en daar kun je maar één keer mee doen. Dan zou ik liever een grote pot haarmasker kopen die ook makkelijker in gebruik in.

Ik vind het een super leuk idee van L’Oréal en ik denk dat het ook heerlijk is als je een bad hebt of een beautyavondje met vriendinnen houdt. Maar anders vind ik het best veel gedoe en ook best prijzig.

Het L’Oreal Elvive Dream Lengths Heat Mask is te koop bij drogisterijen en online bij bol.com voor € 4,29 per stuk.

Dit artikel bevat zelf gekochte producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

  1. Ik heb laatst naar de shampoo en conditioner uit deze lijn staan te kijken, maar heb ze toch niet gekocht vanwege dat “long”, want mijn haar is niet bepaald lang. Toch klinkt dit wel heel fijn, dus misschien kan ik het alsnog een keertje proberen.

  2. Het is inderdaad best wel prijzig voor een masker dat je maar één keer kunt gebruiken. Dan ben je met een ietwat duurdere pot veel goedkoper uit ook nog. Lijkt me wel lekker een soort van luxe gevoel met een warm masker op je hoofd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *