L’oréal Elive Arginne Resist X3 spray

Haaruitval, ik haat het. En helaas heb ik hier echt ontzettend last van. Elke dag kan ik mijn wollen zwarte jas weer uitplukken omdat hij vol zit met mijn blonde haren. Om de dag zou er eigenlijk een stofzuiger door mijn kamer moeten omdat ik gewoon echt een tapijt van haar achterlaat. En als ik in mijn haarborstel kijk, vraag ik me af wanneer ik kaal word. Dus toen ik dit product zag, was ik erg benieuwd naar. Zou het werken? Ik heb hem in ieder geval 1,5 maand voor jullie getest.

De L’oréal Elive Arginne Resist X3 is een spray die je na het wassen van je haar in je haren moet spuiten en niet mag uitspoelen. Ik zeg het eigenlijk verkeerd, want je moet het echt op de hoofdhuid spuiten en daarna goed inmasseren. Dit gaat erg makkelijk door het handige spuitmondje die het flesje heeft. Dit goedje moet ervoor zorgen dat je haar niet meer zo snel gaat uitvallen (het dus verminder) en heeft veel meer weerstand bij de wortels.

Om even precies in stappen te noemen wat het product nou echt doet:

 1. herstructureert de haarvezel
 2. voedt het haarzakje
 3. het haar is sterker
Door de Arginne Protëine word je haarzakje gevoed en zou het er dus voor gaan zorgen dat je haar niet meer zo snel uitvalt en sterk word.
Even een korte samenvatting van Arginne:
Arginine is van cruciaal belang voor de haargroei. De bloedvatverwijdende werking van arginine heeft een gunstige uitwerking op de haargroei. Het verbetert de doorbloeding van de haarwortel de haargroei wordt gestimuleer.
Net als onze huid heeft ook ons haar een substantiële behoefte aan het mineraal zink. Als bewaker van het immuunsysteem is selenium voor de haarwortels minstens zo belangrijk als voor de huid. Alle B-vitaminen zijn essentieel voor een gezonde haargroei. Een van de talrijke tekenen van een vitaminegebrek is haaruitval en/of glansloos, breekbaar haar.

De handige spuitmond om goed tussen je haar te kunnen komen en dus makkelijk op je juiste plek kan sprayen. De spray ruikt trouwens echt heerlijk zoet, dit is al een reden om het te kopen!

Nog even wat informatie van de fles, maar werkt het product nou echt? Ik kan helaas zeggen dat het voor mij niet werkt. Maar ik heb altijd al heel erg last van haaruitval en misschien heb ik gewoon iets beters nodig of gewoon een bezoekje aan de huisarts, ik heb er namelijk al 2 jaar last van.

Maar mijn vriendin had deze producten ook, en daar werkte het super bij en haar haar was zelfs super elastisch geworden. Je kon het gewoon helemaal uitrekken zonder dat de haar afbrak dus misschien is dat wel een goed teken!

Ik denk dat het gewoon een erg geschikt product is voor de meiden die er maar een beetje last van hebben en er last van hebben in periodes. En voor de meiden die er echt structureel al heel erg last van hebben op zoek moeten gaan naar een ander alternatief.

L’oréal Elive Arginne Resist X3 spray is te koop bij de drogisterijen voor € 8,99

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reply
  charile
  3 december 2011 at 10:50

  Klinkt goed :)

 • Reply
  Luna
  3 december 2011 at 10:53

  Ik had ook heel erg last van haar uitval maar ik ben naar de huisarts gegaan. Nu vallen mijn haren bijna niet meer uit! Dus ik raad het je echt aan om naar de huisarts te gaan

  • Reply
   Sabine
   3 december 2011 at 14:05

   Wat heeft die eraan gedaan dan…? Nu lijkt het echt alsof het door alleen je bezoek opeens op magische wijze beter ging. :P

 • Reply
  Paola
  3 december 2011 at 11:41

  Hij lijkt me erg fijn! Je hebt echt een duidelijke review gemaakt!

 • Reply
  Maartje
  3 december 2011 at 11:50

  Misschien moet je vitamines gaan slikken, zodat je van binnenuit je haar gezonder kan krijgen. Lijkt me altijd beter dan van buitenaf

 • Reply
  Elke
  3 december 2011 at 11:58

  Klink goed! :D

 • Reply
  LottedeJ
  3 december 2011 at 12:52

  Ik heb ook erg last van haaruitval. Ik heb al vitamine b pilletjes geslikt en ook deze spray geprobeerd, maar niets werkt. Nu ben ik maar naar de huisarts gegaan, dat lijkt me de beste oplossing.

 • Reply
  Miranda
  3 december 2011 at 13:08

  Ik heb gelukkig niet veel last van haar uitval, toch lijkt mij dit wel een heel erg fijn product.

 • Reply
  Catharina
  3 december 2011 at 14:31

  Ik heb ook een tijdje hele erge haaruitval gehad.
  Maar dat kwam doordat ik erg veel haar heb en dan het steeds in een knotje deed.
  Toen ik er mee stopte valt er nauwelijk meer haar uit.
  Waarschijnlijk kwam het door bij mij door de zwaarte dat mijn haren er steeds uitvielen.
  Het was echt dramatisch.
  Misschien heb jij hetzelfde?

 • Reply
  Jorna
  3 december 2011 at 16:21

  Ik heb hem ook, maar ik vind het zo rot om rondom de hoofdhuid te sprayen…

 • Reply
  Cynthiiaa
  3 december 2011 at 22:32

  Dat plukken van je jas, herkenbaar, ik vraag het mij soms ook wel eens af, wanneer word ik kaal. Handig product, ik was niet eens dat ze dit hadden uitgevonden, amazing!

 • Reply
  Samantha
  3 december 2011 at 23:36

  Jammer dat het niet werkte voor je. Ik heb de shampoo en conditioner die ik erg fijn vind en wist niet dat er ook een spray was. Ga hem toch proberen denk ik.

 • Reply
  Kim
  4 december 2011 at 13:31

  Ik heb de shampoo, conditioner én deze spray gewonnen en ik vind ze super in combinatie met elkaar rond deze tijd! (in de rui…) Mijn blonde haren zijn inderdaad elastischer geworden, ze veren gewoon terug als ik eraan trek, zelfs mijn vriend viel het op. Ik weet trouwens niet of je het inmasseert? Dat stimuleert namelijk de doorbloeding..

  Verder wel een nadeel: als je aan een andere shampoo of conditioner begint valt het alsnog extra veel weer uit.. Je moet het dus wel blijven gebruiken!

 • Laat een reactie achter