Zoek
Sluit dit zoekvak.

L’Oréal Casting Sunkiss Jelly

 photo LOreal-Casting-Sunkiss-Jelly1_zpsa7e6c567.png

Al zin in de zomer? Vandaag reviewt Kim voor jullie de Casting Sunkiss Jelly, een oplichtende haarkleuring voor blond haar van L’Oreal. Het leek me heerlijk om juist al voor het zomerweer mijn haar op te lichten met dit product. Het is een vloeibare gel zonder ammoniak die je in droog of handdoekdroog haar smeert, verkrijgbaar in 3 varianten. Ik heb die voor lichtblond tot zeer lichtblondhaar, nummer 03. Benieuwd wat ik ervan vond? Lees dan verder!

 photo LOreal-Casting-Sunkiss-Jelly_zps167dda22.png

 photo LOreal-Casting-Sunkiss-Jelly2_zpsaf5b30bf.png

Allereerst is het dus alleen geschikt voor natuurlijk blond haar, om het wat op te lichten. Niet voor bruin of gekleurd haar. Dit kan een nadeel zijn, je moet dus eerst een paar weken wachten na het kleuren om het op te lichten. Voor mij is het handig, ik kleur hooguit 2x per jaar mijn haar in dezelfde nuance, en wijk niet graag teveel van mijn eigen haarkleur af (lichtblond, rond de 8.0). Mocht je snel piekeren over het effect van een haarkleur, dan is dit een goede middenweg. Je kan dit doseren en meerdere keren per week gebruiken om zo een intenser verhelderend effect te krijgen. Overigens zegt de verpakking dat je maximaal 1 tot 2 tinten lichter haar kan krijgen, je kan zelf kiezen hoe je het gebruikt, of in een paar plukjes, of je hele haar. Volgens de verpakking krijg je met gebruik van je föhn sneller effect. Hoe dit precies werkt weet ik niet, maar ik denk dat het met hitte te maken heeft.

 photo LOreal-Casting-Sunkiss-Jelly4_zps81f00126.png

 photo LOreal-Casting-Sunkiss-Jelly8_zpsd87a6875.png

Het product is op twee manieren te gebruiken, als volledige kleuring of als highlights door verschillende plukjes te voorzien van wat verf.

 photo LOreal-Casting-Sunkiss-Jelly5_zps26520516.png

Je kan het product in zowel droog als handdoekdroog haar gebruiken. Allereerst begon ik met droog haar, maar daar was ik niet zo over te spreken. De jelly is best vloeibaar (zoals de naam doet vermoeiden) en daarom redelijk makkelijk te verdelen, je smeert het er echt zo in. Maar mijn haar werd er een beetje vettig van en gaf een beetje “gel” effect, het viel in harde sliertjes langs mijn gezicht. Gezien je het product niet uit moet spoelen is dat niet handig om je dag mee te beginnen. Ik zag helaas ook niet echt kleurverschil.

 photo LOreal-Casting-Sunkiss-Jelly3_zps627e007a.png

Ik probeerde het ook op handdoekdroog haar en dat ging veel makkelijker en gaf ook een beter effect, zelfs mijn vriend merkte op dat mijn haar al wat lichter was! En dan had ik het nog niet eens geföhnt. Wel is het lastig om op camera vast te leggen wat het kleurverschil is, ik hoop dat je het kan zien op de foto’s (die je aan het eind van het artikel ziet). Later smeerde ik het nogmaals in een paar plukjes om iets meer diepte te creëeren, ook dat ging heel makkelijk en gaf een mooi verhelderend effect.

 photo LOreal-Casting-Sunkiss-Jelly6_zps4ea25d58.png

In de verpakking vind je een tube van 100 ml, daar kan je zeker een aantal keer je haar mee behandelen, ligt er natuurlijk wel aan wat de lengte van je haar is.

 photo LOreal-Casting-Sunkiss-Jelly7_zps93da8a5e.png

De tube is handig in gebruik waardoor je gemakkelijk de hoeveelheid kan doseren. Heb je juist veel nodig voor je hele haar of maar een beetje voor de plukjes. Wat ik wel jammer vind is dat er geen handschoentjes bij zitten, terwijl de verpakking aangeeft dat je deze wel moet gebruiken omdat er waterstofperioxide in zit. Toevallig had ik er nog eentje uit een ander pakje en hergebruikte ik die telkens, maar echt handig is het niet.

 photo LOreal-Casting-Sunkiss-Jelly9_zps6e3e9fd8.png

Mijn haren voor het behandelen met de L’Oréal Casting Sunkiss Jelly, ik gebruikte trouwens nummer 3.

 photo LOreal-Casting-Sunkiss-Jelly10_zpsfa4f5274.png

Mijn haar na 1 keer aanbrengen op droog haar, 1 keer behandelen op handdoekdroog haar en de plukjes. Het haar is echt een tint lichter geworden en ziet er lekker zomers uit! Precies het gewenste effect!

 photo LOreal-Casting-Sunkiss-Jelly11_zpsa712239f.png

Dus, mocht je je eigen blonde haren een zomerse tint willen geven, dan is dit een prettig product om te gebruiken. Hoe lang het exact blijft zitten weet ik niet, maar ik verwacht tussen de 6 en 10 weken, net zoals met andere producten. L’Oréal Casting Sunkiss Jelly is in drie verschillende kleuren te koop bij de drogisterijen voor € 10,99.

Dit product heb ik ontvangen ter review

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

52 reacties

 1. Ik gebruik vaak blondspray maar dat is niet zo goed voor je haar. Dit ziet er voor mij als een goed alternatief uit. Mits het natuurlijk niet zo slecht voor je haar is. Fijne review :)

 2. Je kunt het heel goed zien dat je haar wat lichter is, heel mooi! Mooie tube ook :) Ik heb zelf bruin haar, dus ik heb er niets aan, maar toch leuk om te zien wat het met jouw haar doet!

 3. Ik denk niet dat het tijdelijk is. Als haren eenmaal gebleekt zijn dan blijft dat zo, tenzij je het weer donkerder maakt. Zelf vind ik Kruidvat Honingblond perfect voor mij. Goed en goedkoop. :-)

 4. dit is zo handig! ik heb van me zelf blond haar, met veel verschillende kleuren er in (af en toe een pluk bruin, blond en dan weer heel erg licht blond. Ik zou dat kleur verschil wel graag willen houden maar dan iets lichter, weet iemand of dat kan of dat mijn haar na gebruik helemaal 1 kleur is?

 5. Leuk review! Ik laat altijd mijn haar verven bij mijn vaste kapper in amsterdam, day and night hairdressers. hier werken ze met super producten zoals sassoon. :) doe het liever niet zelf, bang dat ik het verpest! bij day and night ga ik altijd met een tevreden gevoel naar huis

 6. Wat gebeurd er als je het wel op geverfd haar gebruikt? dat van mij is lichtbruin geverfd (spoeling) en ik zou het graag wat lichter willen hebben (mijn haar is normaal donkerblond en het is nu anderhalve maand geleden dat ik het geverfd heb).

  1. Als je op Google kijkt zie je ze hetook inrood en bruin haar hebben gedaan ..ik ben blond van mezelf maar jaren donker geverfd nu weer blond.maar bij mij licht het wel op en eigenlijk al na 1 x gebruiken en droog foine en stijltang al lichter

 7. Super leuk effect! Nog wel een vraag. Er staat (ook op de verpakking) dat je het inderdaad niet mag uitspoelen. Maar je moet ooit je haar weer wel wassen? Moet daar een bepaalde tijd tussen zitten zodat het goed kan intrekken? Of is het effect een stuk minder als je het hebt gewassen?

  1. Ik heb het zelf gebruikt, heb het ’s avonds er in gedaan en toen direct geföhnd. Dan is het daarna direct een soort van droog (lijkt op mouse wat je er in doet en dat dat opdroogt). Daarna gaan slapen en volgende ochtend gewoon gewassen! Zou het dus eind van de middag er in doen (Als je niks meer te doen hebt die avond) en de volgende ochtend wassen!

 8. “Dit zomerse effect is permanent”, staat op de verpakking waar ook een foto van is gemaakt hierboven. Dus niet 6 tot 8 weken zoals Kim vermoedt!

 9. Je zegt dat men dan. 2 tinten lichter haar kan krijgen en hoe dit precies werkt weet je niet??? Het staat erop, waterstofperoxide!! nooit van gehoord?? En het beweerd ook nog dat er geen ammoniak in zit, nou lees de achterkant dan eens heel goed dames!

  1. Trouwens dit is gewoon waterstofperoxide maar dan in gel vorm, net als het spuitflessen waterstofperoxide van van Polycolor blond , werkt lekker door, duurt heel lang dat de blonde werking ophoud, maar dit vertellen ze niet bij! Niet zo goed voor je haar eigenlijk :(

 10. Op de verpakking staat als voorbeeld een meisje met heel donker haar die het gebruikt. En op de verpakking staat er ook voor donkerder haar. Iemand met donkerder haar ervaring met dit product?

  1. Ik heb zelf bruin haar en heb het gekocht in nummer 1. Als je op de verpakking kijkt is het ook voor mensen men bruin haar, enkel mag dit natuurlijk nar naar zwart neigen. Mijn haar is lichtbruin en heb het gisteren voor de eerste keer gebruikt op droog haar, en ik had al een beetje effect! mijn haar heeft normaal een grijzige glans, maar sindsdien mooier bruin en het toont ook lichter. ik zou wel oppassen met de dosering en niet al te veel gebruiken, omdat het misschien enorm licht kan worden. Ik ben er alvast nu al blij mee, dus ik zou het zeker ook proberen :)

 11. Hoelang heb je gewacht tussen de twee beurten in? Op de verpakking staat dat je het om de 3-4 dagen kunt doen om zo het effect echt te zien… Heb het net eens geprobeerd maar zou nu mijn haar terug droog is het nog eens willen doen, maar weet niet of dit een goed idee zou zijn?

 12. Werkt dit spul door net als blondspray? Als er weer warmte of zo’n in je haar komt dat het weer oplicht en dat het zo door blijft werken en er echt uit moet groeien?

 13. Waar staat ergens vermeld dat dit enkel voor blonde mensen is?! Op die prentjes zie ik ook duidelijk bruin haar hoor zeker bij nr. 1
  Ik ben zelf een brunette en ga het toch eens proberen

 14. Ik heb het net op mijn haar geprobeerd. Heb ook de nr 3 gebruikt. Ik heb bruin haar. Niet super donker maar ook niet licht. Ik heb het meteen gedaan op handdoek nat haar en heb mijn haar met spelden in stukjes verdeeld om het makkelijker aan te brengen omdat ik nogal lang haar heb. En ik zie al duidelijk een verschil. Benieuwd of mijn mama en mijn vriendje het straks ook zien.

  Ik vraag me af of ik dit ook zou mogen combineren met blondspray…

 15. Ik heb het gebruikt op geverfd haar en het werkt perfect! De verschillende kleuren in mijn haar zijn nog steeds goed te onderscheiden. Ik heb het nu 3x door mijn gehele haar gebruikt en het is meer dan 2 tinten lichter geworden. De gel heb ik gebruikt na het douchen, en ben vervolgens in de zon gaan zitten.

 16. zo dom, door de hitte van de fohn trekt het makkelijker in en is het inderdaad intenser. en het is ook voor bruin haar, zoals je ziet in het kleurenschema op pak nr 1

 17. ohja, nog zoiets doms, het is een permanent effect! het werkt als bleek voor je haren dus het blijft er netzolang inzitten tot het er helemaal is uitgegroeid, wat heel erg lang kan duren

 18. Ik snap het niet.. je zegt dat het product niet voor bruine haren is maar op video’s doen ze het wel op bruin haar en er staat op die pak duidelijk (van bruin naar blond) dus ik snap het niet zo goed. Zelf heb ik bruin haar en wil ik dit heel graag uittesten

 19. maar is dit product dan hetzelfde als een blondspray? wordt het telkens weer geactiveerd als er warmte of zon bij komt? Dan lijkt me het namelijk niet zo’n fijn product en is het vooral heel slecht voor je haar omdat de peroxide dan blijft doorwerken.

 20. Ik heb van meezelf bruin haar, haarkleur van Yolanthe.. Ik heb het nu 3x gebruikt. 1kkeeer in mei 1 keerr eerrgister en1keer gisterr. Allemaal met nummmer 2, ik hebb het niet door heel mijn haar gegooid maar gewoon gerommeld en tis echt mooi! Ik ga het morgen weer doen meet nummer 2 en laten drogen door. De zon. Dat heb ik alleen bij de eerste keer niet ggeedaan.. Over een week begin ik gewoon met nummeer 3 voor nog een lichterre effect!

  Mijn haar is gewoon glanzend en lekker zacht! Wat. Ik niet begrijp. Is dat er op de veeerpakking staat dat er we’ll ammoniak in zit en op de tube zelf niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *