Zoek
Sluit dit zoekvak.

Loes heeft vrijwel nooit seks, maar wel een gelukkige relatie

shutterstock 1522460306

Veel mensen zeggen altijd dat seks bij een goede relatie hoort. Heel eerlijk, dat heb ik ook altijd gedacht. Maar inmiddels weet ik (Loes) wel beter, ik heb een ontzettend goede en fijne relatie. Desondanks dat we misschien maar één of twee keer per jaar seks hebben.

Het is niet altijd zo geweest

Mijn man en ik zijn inmiddels al meer dan 12 jaar samen, we leerden elkaar kennen toen we begin 20 waren. In de kroeg zag ik hem voor het eerst en na een paar dates (die overigens wel in bed eindigde) en maanden later hadden we een relatie. In de begin jaren van onze relatie hadden we normaal seks, meerdere malen per week. We vonden het beiden leuk en genoten er ook echt van. Het maakte niet uit of het nou ’s avonds in bed was of random ergens op de dag, we stonden er beiden altijd open voor.

Na de jaren werd het steeds minder

Hoe langer de relatie duurde, hoe minder behoefte we aan seks hadden. Gek is dat eigenlijk, want veel mensen geven aan dit heel belangrijk in hun relatie te vinden. Ikzelf heb het er ook mentaal soms best lastig mee gehad. Ik dacht dat het misschien wel aan mij lag dat mijn man mij niet meer aantrekkelijk vond. Maar andersom had ik er eigenlijk ook steeds minder behoefte aan, terwijl ik mijn man absoluut niet minder aantrekkelijk vond. Het zat me toch een beetje dwars en knoopte het gesprek met mijn man aan of hij er wel oké mee was dat ons seksleven niet meer was wat het ooit geweest was.

Dit gesprek heeft mij ontzettend goed gedaan en mijn man gaf aan er ook gewoon minder behoefte aan te hebben. Het heeft helemaal niets met de aantrekkingskracht tot elkaar te maken, die is er zeker nog, maar op een andere manier.

Seks na de zwangerschap

Ons seksleven stond op een laag pitje toen we besloten voor kinderen te gaan. Als je al niet vaak spontaan seks hebt voelt het best als een verplichting om te vrijen wanneer je vruchtbaar bent. In het begin genoten we ervan en maakten het zo leuk mogelijk voor elkaar. Maar toen we na 6 maanden nog steeds geen positieve zwangerschapstest in handen hadden, voelde het echt als moeten en beleefden we er eigenlijk helemaal geen plezier meer aan. Gelukkig was het kort daarna wel raak en zijn we ouders geworden van een prachtige dochter en daar snel achteraan een zoon.

Ik denk dat het verplichte nummertje voor een zwangerschap de druppel was, tegenwoordig hebben we vrijwel nooit meer seks. We hebben het hier samen goed over gehad en het is prima zo. We zijn ontzettend gelukkig met elkaar. We uiten onze liefde door veel te knuffelen, zoenen en nemen echt de tijd voor elkaar. Als we ’s avonds in bed liggen kruipen we dicht tegen elkaar aan, knuffelen en spreken de dag door of luchten ons hart. Ik voel me ontzettend verbonden met mijn man, maar dan zonder seks te hebben.

Mentale grens voor seks

Als we nu seks hebben is dit best een mentale grens die je over moet. Ik merk dat ik best snel blokkeer als mijn man toenadering zoekt. Er gaan dan honderd gedachten door mijn hoofd. ‘Heb ik mij wel geschoren, kan ik het nog wel, welk standje gaan we doen?’. Het slaat natuurlijk nergens op maar dit maakt mij dan wel onzeker. Mijn man merkt dat vrijwel meteen en stopt er dan ook meteen mee. Het is lastig je weer helemaal open te stellen op een seksuele manier en je wilt je partner niet teleurstellen op dat moment. Andersom, wanneer ik er behoefte aan heb en merk dat mijn man er geen behoefte aan heeft, lukt het ook niet. We hebben afgesproken er dan ook mee te stoppen, het moet goed voelen voor beiden. Wanneer we wel seks hebben genieten we er ook echt van en zijn niet met 5 minuten klaar. We maken tijd voor elkaar en hebben het erg fijn.

Fantastische relatie

Vrijwel geen seks in je relatie hoeft niet te betekenen dat je een slechte relatie hebt. Wij hebben een fantastische relatie met elkaar. We vertrouwen elkaar blindelings en kunnen alles tegen elkaar zeggen. Mijn man is een fantastische man en vader voor onze kinderen. Hij staat altijd voor ons klaar en is er voor ons. Hij is ontzettend attent, verrast mij vaak of ik vind weer ergens een lief briefje of kaartje. Dat zijn de momenten waarop ik het warm krijg en besef hoeveel ik van deze man hou.

Ook je persoonlijke verhaal (anoniem) delen? Mail naar info @ byaranka.nl

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.