L’Occitane Terre De Lumière

L’Occitane Terre De Lumière

L’Occitane is een heerlijk merk waar je je echt mee kan pamperen. Het heeft zijn typische Franse uitstraling en geuren wat het echt uniek maakt. Het valt in het rijtje Rituals maar is toch weer heel anders. Speciaal voor de kerst komt het merk met de Gold collectie waar deze geur een groot onderdeel van is. De geuren van L’Occitane vind ik altijd erg lekker dus was ook heel erg benieuwd naar de Terre De Lumière.

L’Occitane Terre De Lumière

Licht vormt de ziel van de Provence. Het is een verrukkelijk ingrediënt, een levensbrengende honing vol energie die alle essenties van een zintuiglijk land met elkaar verbindt. Niets evenaart de zon van de Provence wanneer deze de lucht kleurt aan het eind van de dag. Dit is het Gouden Uur, een moment waarop het licht zo betoverend en verslavend is dat het kunstenaars van over de hele wereld heeft aangetrokken. L’Occitane wilde de geur van dit licht vastleggen en vroeg drie getalenteerde parfumeurs om het Gouden Uur in een parfum te transformeren. Deze alchemie van zoete en aromatische noten is als een hemel die rood, geel en goudbruin getint is. De geur heeft een frisheid, een heerlijkheid, de spanning ertussen en de intrige van tweeledigheid…

L’Occitane Terre De Lumière

De omschrijving van de geur laat je in een bijzonder verhaal meevoeren. De geur is een echte warme geur die zich op de warmte van de huid moet aanpassen. De flacon ziet er prachtig uit en past heel goed bij het verhaal van de geur en het merk. De geur maakt uit van de kerstcollectie van L’Occitane en heeft daarvoor een andere verpakking gekregen. De fles die je hier ziet is de standaard uitvoering met de rode dop, maar die voor de kerst heeft een gouden dop met grove glitters, echt heel erg leuk gedaan!

L’Occitane Terre De Lumière

Ik vind het altijd zonde om de mooie geschreven teksten voor de geuren te verwoorden naar mijn eigen woorden. Ik vind de omschrijvingen van de geuren zelf altijd heel erg magisch. Dus ik ga het gewoon weer niet doen en laat je door de woorden van het merk meevaren:

Wanneer de hemel rood kleurt, omarmt Terre de Lumière de geur van honing, acaciabloem en tonkaboon. Het zachte licht van de zon lonkt naar de frisheid van bergamot vermengd met een noot van ambrettezaad. Honingzachte balsemnoten bereiken hun hoogtepunt. Wanneer de zon ondergaat, vult een explosie aan kleuren de lucht van de Provence. Saffraangeel. Goudbruin. Vurig rood. En elke kleur is een geur. Noten van bittere amandel en witte muskus strelen de huid, tintelend van warmte, en vermengen zich met de avondlucht. In de verbluffende avondlucht blijven zoete en aromatische noten hangen in Terre de Lumière.

Bijzonder dat je meteen ruikt dat de geur heel warm opent met honing. Hij opent heel warm en zoet en wordt steeds wat frisser met een hele veilige en warme ondertoon. Ik vind hem echt geweldig lekker en de perfecte geur voor alledaags in deze koude tijd van het jaar. En met alledaags bedoel ik niet dat het geen bijzondere geur is, juist wel, maar de geur is gewoon heel erg toegankelijk, heerlijk!

L’Occitane Terre De Lumière

Naast de geur is zijn er ook nog veel meer producten met de Terre De Lumière geur speciaal voor de feestdagen:

 • L’Occitane Terre De Lumière eau de Parfum 50 ml – € 65,00
 • L’Occitane Terre De Lumière eau de Parfum 90 ml – € 89,00
 • L’Occitane Terre De Lumière eau de Parfum Purse Spray 10 ml – € 25,00
 • L’Occitane Terre De Lumière Milky Bath 250 ml – € 22,00
 • L’Occitane Terre De Lumière Gentle Shower 250 ml – € 15,00
 • L’Occitane Terre De Lumière Beautifying Body Milk 250 ml – € 24,00
 • L’Occitane Terre De Lumière Radiant Balm 30 ml – € 8,00
 • L’Occitane Terre De Lumière Perfumed Soap 75 gr – € 5,50

Ik ben echt verknocht aan deze geur van L’Occitane en ik denk dat hij ook heel veel gedragen gaat worden. De geur is een eau de parfum en blijft ook heel erg lang zitten en blijft echt heerlijk ruiken, ook al zit hij al een hele tijd. Elke keer als ik mijn sjaal weer omdoe ruik ik de heerlijke geur! De L’Occitane Terre De Lumière collectie is vanaf nu te koop bij L’Occitane.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  chucky1012
  4 december 2017 at 15:26

  Klinkt heerlijk en het is een prachtige fles….

 • Reply
  Manon
  4 december 2017 at 16:30

  Mooie flacon. Klinkt ook lekker, alleen l’occitane is niet dierproefvrij

 • Reply
  femketje
  4 december 2017 at 16:54

  ooh deze klinkt nice ;D

 • Reply
  VWillemse
  4 december 2017 at 18:52

  Ik heb deze geur ook al een tijdje als favoriet.
  Zelf vind ik L’occitane niet echt vergelijkbaar met Rituals maar begrijp wat je bedoeld.

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  4 december 2017 at 23:03

  Deze geur heb ik ook en ik kan me helemaal in jouw review vinden!

 • Reply
  Rachel
  5 december 2017 at 10:09

  ik ken hem niet maar ben er wel heel benieuwd naar :D

 • Laat een reactie achter