L’Occitane Bougie-Candle & Pamplemousse Rhubarbe

 photo LOccitane_zpsz0kdf6sq.png

Ik blijft jullie voorlopig nog wel even ‘lastigvallen’ met collecties voor de feestdagen. Maar dat vinden jullie vast niet erg en ik gelukkig ook niet. Ik krijg van al die collecties zin om mijn glittertrui aan te trekken, de kerstboom neer te zetten en het extra gezellig in huis te maken. Vandaag heb ik een aantal heerlijke producten van L’Occitane die en koude dagen wat lekkerder en gezelliger moeten maken!

 photo LOccitane1_zpswhgt5izj.png

L’Occitane komt dit najaar met ontzettend veel nieuwe dingen, zo hebben we natuurlijk de collecties voor de feestdagen, maar ook andere dingen. De kaarsen maken deel uit van de huiskamer collectie met onder andere kaarsen, geurstokjes, huisparfum en ga zo maar door. Niet echt voor de feestdagen, maar het maakt het allemaal wel een stukje gezelliger. De Pamplemousse Rhubarbe geur is een geur die deel uit maakt van de kerstcollectie. En ik was echt ontzettend benieuwd naar deze geur, want rabarber is namelijk mijn lievelingseten! Alle producten zijn trouwens nu al te koop.

 photo LOccitane3_zpshp4pw9d1.png

L’Occitane Bougie-Candle

Als de dagen korter worden hebben we de behoefte om wat meer sfeer in huis te brengen. Denk aan kussens en dekentjes, maar mijn grote favoriet is eigenlijk kaarsen en dan vooral geurkaarsen! L’Occitane komt met een zeer complete collectie met geuren voor in huis. Dat kan een parfum zijn of juist geurstokjes of een kaars. Ze hebben voor zes heerlijke geuren gekozen: Winter Forest, Verbena, White Blossom, Candied Fruits, Lavender en Rose.

 photo LOccitane4_zps6mkbxcbp.png

Ik ontving twee verschillende kaarsen, eentje in een glas en eentje in een blik. Beide kaarsen worden leuk afgesloten met een vrolijke dop met daarop wat informatie over het product. Ik heb de geuren Mas Des Lavandes (lavendel) die in het glas zit en Rameaux D’Hiver (Winter Forest) deze zit in het blikje.

Normaal ben ik niet zo van de lavendel geuren, maar deze is echt ontzettend zacht en super lekker. L’Occitane omschrijft de geur ook als een herinnering uit de kindertijd van de Provence. De bloeiende en frisse lavendelvelden, heerlijk! Winter Forest vind ik echt een geweldig geur, heel warm en toch ook weer fris. Echt een kerstgeur, maar dan niet zo goedkoop. Volgens L’Occitane is het een huiselijke geur van brandend vuur na een heerlijke boswandeling.

 photo LOccitane6_zpsblnt9ry3.png

Beide kaarsen hebben een inhoud van 100 gram, maar door het glas lijkt de glazen pot meer, maar dat is dus niet zo. Voor de glazen pot betaal je trouwens wel meer, namelijk € 21,00 en voor het blikje € 17,00. De geur die van de kaarsen af komt is subtiel, maar zeker wel aanwezig, ik vind het echt heerlijk! De branduren zijn trouwens onbekend, dat vind ik wel jammer. Maar de kaarsen vrij massief, dus denk dat ze best wel lang mee gaan. Aanraders dit!

 photo LOccitane7_zpsl55nhhce.png

L’Occitane Pamplemousse Rhubarbe

Hier was ik echt zo benieuwd naar, deze geur lijkt mij op mijn lijf geschreven, aangezien ik echt gék ben op rabarber. Mijn ouders hebben een grote plant in de tuin staan en daar eten we ontzettend vaak van. De collectie voor kerst bestaat trouwens uit drie geuren waar dit er eentje van is. Het zijn allemaal bijzondere ingrediënten die met elkaar gekoppeld zijn voor een unieke geur.

En dat is ze gelukt! Want Pamplemouse Rhubarbe is een combinatie van rabarber, kruidnagel, nootmuskaat en grapefruit. Als ik dit zo lees verwacht ik een warme en toch een beetje een zure geur. Eenmaal geroken valt de geur me helaas best tegen, dit is zeker niet mijn ding. De geur is heel scherp en aanwezig, dat vind ik echt heel erg jammer.

 photo LOccitane11_zpse5gl9v7f.png

De collectie is vrij uitgebreid van deze geur, naast een body lotion en handcrème is er ook nog een eau de toilette, zeep, shower gel en lipgloss. Maar laten we het hebben over de producten die ik het ontvangen. De verpakking van de body lotion ziet er heel leuk en fris uit, maar ik krijg er geen kerstgevoel bij, eerder een fris lente gevoel.

 photo LOccitane10_zpsyvlzz4rl.png

De verpakking is gemaakt van soepel plastic dat makkelijk in te knijpen is zodat het product er uit kan komen. De body lotion is vrij dun, maar niet te dun. Daardoor kun je hem ook heel gemakkelijk uitsmeren en wordt hij snel door de huid opgenomen. Daarna voelt de huid heerlijk zacht aan. In het begin ruikt de body lotion trouwens vrij heftig en daarna is het al snel een milde geur die ik trouwens wel prettig vind.

 photo LOccitane8_zpswlwxecie.png

Handcrèmes van L’Occitane zijn ontzettend populair en als je eenmaal een handcrème van hun hebt geprobeerd weet je ook waarom. Ze zijn ontzettend voedend, ruiken over het algemeen erg lekker en trekken lekker snel in de huid zonder en vettige laag achter te laten.

 photo LOccitane9_zpsxxphcydz.png

Ook deze handcrème voldoet aan deze verwachtingen. Je hebt maar een klein beetje nodig voor heerlijk zachte handen zonder dat ze vettig of plakkerig aanvoelen. Ook als met de body lotion ruikt dit product heel heftig en daarna lekker subtiel. Het heftige van deze geur vind ik niet lekker, maar als de geur groot en deels vervlogen is vind ik hem wel heel erg lekker en fris!

Prijzen van de producten liggen tussen de € 7,50 wat je voor de lipgloss betaald en € 55,00 voor de eau de toilette. Goed betaalbaar dus.

 photo LOccitane2_zpstiuurf1y.png

Eerlijk is eerlijk de Pamplemousse Rhubarbe collectie heeft me wat teleurgesteld qua geur, maar zeker niet qua werking. De geurkaarsen vind ik echt fantastisch met heerlijk geuren! Ook vind ik ze er echt heel erg leuk uitzien, die gaan de komende dagen vaak aan!

De L’Occitane Bougie-Candle en Pamplemousse Rhubarbe producten zijn te koop bij de L’Occitane winkels en online in hun webshop waar ze ook vaak leuke aanbiedingen hebben.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reply
  Suzanne
  22 oktober 2015 at 15:59

  Jammer dat de geur een beetje tegenvalt, ik ben wel benieuwd naar de kaarsen!

 • Reply
  femketje
  22 oktober 2015 at 16:00

  oehh die kaarsen :D

 • Reply
  Julie
  22 oktober 2015 at 16:26

  Deze lijn lijkt me helemaal niks voor mij! Ik hou absoluut niet van grapefruit! De kaarsen zien er fijn uit, al vind ik ze wel behoorlijk duur voor de inhoud! :-)

 • Reply
  chucky1012
  22 oktober 2015 at 17:21

  Die kaarsen lijken me heerlijk ruiken.

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  22 oktober 2015 at 17:28

  Oh, lekker, ik hou van dat soort geuren! Die geurkaarsen lijken me wel wat, maar ik heb net een nieuwe van HEMA en ik vind ze toch wel vrij duur:/

 • Reply
  Jana
  22 oktober 2015 at 19:56

  Ze zien er inderdaad ontzettend leuk uit! Wel jammer van de geur, want daar had ik nu toch wat meer van verwacht :-) x

 • Reply
  Willemse
  22 oktober 2015 at 19:59

  Ben heel erg op l’occitanne ,Yves Rocher & Le petit Marseillaise gesteld, echt van die typische Franse geuren en kwaliteit waar ik van hou.
  Dus ook naar deze lijn ben ik weer heel benieuwd.
  Je hebt gelijk dat het niet erg kerst of winter achtig aandoet, dat is wel jammer ja.
  Maar de geuren op zich lijken me dan wel weer heel erg lekker.
  En qua werking weet je gewoon dat het goed zit en je ook echt waar voor je geld krijgt.
  Het staat ook altijd zo luxe deze producten vind je niet?!

 • Reply
  Sara
  22 oktober 2015 at 20:11

  Ik vind de geurkaarsen er echt geweldig uitzien. Leuke vorm!

 • Reply
  Kelly
  22 oktober 2015 at 23:36

  Het ziet er allemaal wel leuk uit :)

 • Reply
  Tamara
  23 oktober 2015 at 12:14

  Ik heb nog nooit producten geprobeerd in zo’n soort lijn van L’Occitante. Maar het lijkt me wel de moeite waard!

 • Reply
  Mieke | Mieksmind
  26 oktober 2015 at 19:35

  De geurkaars winter forest lijkt me ook lekker, zelf ben ik niet zo van de lavendel. ziet er vrolijk en kleurrijk uit!

 • Reply
  Nicole
  3 november 2015 at 16:24

  De kaarsen lijken mij heerlijk!

 • Reply
  Michelle Kaiser
  10 november 2015 at 20:31

  Ik ga met bovenstaande reacties mee en de kaarsen zien er aantrekkelijk uit.

 • Laat een reactie achter