L’Occitane Arlésienne & L’Homme

Lief dagboek en lezeressen week 46

Ik ben gek op het Franse merk L’Occitane en vooral op de heerlijke geuren die je meteen doen denken aan de natuurlijk. Het is een beetje de Franse Rituals maar dan met een heel ander soort geuren. Het is ook wat minder bekend dan Rituals of The Body Shop, maar de producten doen zeker niet onder voor deze merken. Vandaag laat ik jullie twee heerlijke geuren zien, ééntje voor hem en voor haar.

Lief dagboek en lezeressen week 46

Arlésienne

Wellicht is jullie deze geur niet onbekend als je al bekend was met het werk. Het is namelijk een geur die al langer in het assortiment te vinden was maar nu een een metamorfose heeft ondergaan en nu ook anders ruikt. Ik vond de vorige versie lekker, maar deze is nog veel lekkerder. Steeds opnieuw vindt de Arlésienne zich dus weer opnieuw uit. Deze jonge vrouw bevestigt vandaag de dag haar vrouwelijkheid, dankzij haar lint, dat symbool staat voor haar unieke en sterke karakter.

Lief dagboek en lezeressen week 46

Het flesje is klassiek en subtiel met een mooie zachtroze inhoud van de eau de toilette. Ook dit is weer een flinke fles van 75 ml waar je een hele tijd mee vooruit kan. De flacon is vrij zwaar omdat hij natuurlijk best groot is en helemaal van glas is. L’Occitane onschrijft de iconische Arlésienne vrouw met deze collectie. Dit is een subtiel boeket waarbij de elegantie van roos, samenkomt met de zachtheid van violet en de vlotheid van saffraan.

Lief dagboek en lezeressen week 46

De geur is heerlijk zacht en fris, maar heeft toch een zoet en warm randje van bloemen. Het is echt een super lekkere geur die prima geschikt is overdag te dragen. Ik moet dan ook eerlijk toegeven dat dit mijn nieuwe geur is voordat ik naar het werk ga. Ik vind het een geur waar je je prettig bij voelt bij je normale dagelijkse bezigheden. En wat ik prettig vind is dat je hem redelijk goed blijft ruiken gedurende de dag. Heb je alleen ’s avonds weer wat bijzonders, dan is het wel even nodig hij bij te spuiten.

Lief dagboek en lezeressen week 46

L’Homme Cologne Cedrat

Dit is de nieuwste aanwinst van L’Occitane op het gebied van mannengeuren. De man die deze geur draagt is een man die het avontuur opzoekt, is impulsief en ontdekt graag de wereld. De man van ‘L’Homme Cologne Cedrat’ is een nieuwsgierige reiziger, met een vrije geest. Hij is moedig en indrukwekkend.

Lief dagboek en lezeressen week 46

De geur ziet er ontzettend stoer en mannelijk uit, zelf vind ik het een hele mooie flacon. Zeker iets wat je man of vriend met zekerheid neer kan zetten in de badkamer of zijn nachtkastje. Het is ook nog eens een lekkere grote flacon van 75 ml waar hij zeker een hele tijd mee vooruit kan.

L’Occitane heeft ook een prachtig verhaal bij de geur van dit parfum. De schil van cedrat wordt gecombineerd met de ijzige bladmunt voor een ongeëvenaarde frisheid. Deze frisheid wordt gebalanceerd met de gedurfde noten van gember en exotische specerijen, wat zorgt voor verleidelijke mannelijke touch. Omdat L’Homme Cologne Cedrat ‘het streven naar het ongekende’ symboliseert, wordt de geur afgemaakt met de betoverende noten van cederhout, muskus en amber.

Lief dagboek en lezeressen week 46

Ik vind de geur echt heel erg lekker, typisch een mannengeur. Ik denk dat het ook een vrij veilige mannengeur is die veel mannen lekker vinden omdat hij gangbaar is. Daar zeg ik het ook al meteen, omdat het een gangbare geur is, is het ook geen unieke geur. Maar dat maakt hem zeker niet minder lekker. De geur is aanwezig en blijft goed hangen desondanks dat het een cologne is.

Op de site van L’Occitane en in de winkels vind je een veel uitgebreider assortiment van de geuren met bijbehorende producten om de hele beleving compleet te krijgen. De L’Occitane Arlésienne eau de toilette 75 ml kost € 60,00 en de L’Occitane L’Homme Cologne Cedrat Cologne 75 ml kost € 52,00.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  Manon Boerakker
  21 november 2016 at 17:17

  Die van L’occitane lijkt me wel erg lekker.

 • Reply
  Varenka
  21 november 2016 at 19:43

  Ik vind ’t een top merk en hun geuren zijn zeker lekker.
  Persoonlijk vind ik l’occitane een stuk lekkerder dan de Body Shop of Rituals , het ruikt inderdaad meer Frans, net wat chiquer en klasieker. De verpakkingen zijn ook altijd zo mooi.

 • Reply
  Natalie
  21 november 2016 at 20:26

  Ben nu wel heel erg benieuwd geworden naar deze geuren! Klinkt in ieder geval goed!

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  21 november 2016 at 21:03

  Oeh dat klinkt goed allebei! Ik ken de geurtjes van L’Occitane eigenlijk helemaal niet.

 • Reply
  Mieke | mieksmind
  21 november 2016 at 21:21

  Ik vind het echt een super fijn merk maar de parfum trekt me eigenlijk niet zo 1,2,3. Ziet er wel prima uit verder@

 • Reply
  chucky1012
  22 november 2016 at 05:51

  Prachtige flacons!
  Ben er nu zo benieuwd naar….

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  22 november 2016 at 09:49

  Oeh, ze lijken me beide erg lekker!

 • Reply
  rachel
  23 november 2016 at 09:44

  ziet er mooi uit en ben ook benieuwd naar de geur!

 • Laat een reactie achter