Zoeken
Sluit dit zoekvak.

L’Occitane Aqua Réotier

L’Occitane Aqua Réotier

Ik zie het steeds vaker voorbij komen, skincare merken die de kracht van water gebruiken voor hun producten. En dat vind ik leuk want de producten die ik gebruik vind ik echt super fijn, neem de Mineral 89 van Vichy! Ook L’Occitane slaat de weg van het water in en met alle positieve effecten die het heeft op de huid. Sinds kort hebben ze de Aqua Réotier die er voor moet zorgen dat de huid ten minste 24 uur lang gehydrateerd is.

L’Occitane Aqua Réotier

Misschien goed om het verhaal van de Aqua Réotier lijn te vertellen, want het is echt een boeiend verhaal. De Réotier-bron is een bijzondere en unieke plaats op aarde. Het water rijst op uit de aarde in het bergachtige gebied van de Hautes-Alpes. Het water begint als regen en reist dan eeuwenlang door ondergrondse tunnels. Tijdens deze reis neemt het calcium op uit het omringende gesteente. Deze tocht en de warmte diep in de aarde zorgen voor een zeer sterk gemineraliseerde bron op de uiteindelijke bestemming. Het bronwater wordt vermengd met koeler regenwater en heeft een unieke samenstelling die bijzonder rijk is aan calcium en magnesium, wel tot 10 keer meer dan Frans thermaal water. Beide stoffen zijn cruciaal voor de gezondheid van de huid en vind je dus terug in deze producten.

Alle producten uit deze lijn hebben ook drie speciale ingrediënten die het erg werkzame producten maakt:

  • Hyaluronzuur – dit helpt de huid vocht vast te houden, wat de vitaliteit herstelt
  • Glycerine – dit houdt watermoleculen vast aan de oppervlakte van de huid. Zo is het vochtinbrengend en maakt het de huid voller
  • Calciumrijk Réotier-water – calcium versterkt de buitenste huidlaag en houdt daarmee het vochtgehalte in stand

L’Occitane Aqua Réotier

L’Occitane Aqua Réotier

L’Occitane Aqua Réotier

L’Occitane Aqua Réotier

L’Occitane Aqua Réotier ULTRA THIRST-QUENCHING GEL 50 ml – € 28,00

Hoe mooi ziet deze pot met gel eruit? Het is alsof er water met zuurstof in een potje zit. Het ziet er echt ontzettend luxe uit terwijl ik de prijs best vind meevallen. De gel voelt net zo lekker aan
als het eruit ziet, met de dus duizenden microbelletjes. De Ultra Thirst-Quenching Gel lest direct de dorst van de vochtarme huid en het herstelt het vochtgehalte van de huid langdurig.

De gel voelt super licht aan en smeert echt heel gemakkelijk uit over de huid en de huid neemt het vrijwel meteen op. Wat mij ook meteen opvalt is de geur van de producten het is een soort zoutig luchtje, iets wat je ook ruikt als je aan ze zee bent in grotten, heel bijzonder. Ik denk echt dat de geur een mix van water en gesteente is. Ik moest in het begin een beetje aan de geur wennen maar vind hem nu heel erg lekker! De huid neemt het product vrij snel op maar ik merk wel dat er daarna een soort plakkerig laagje blijft liggen maar dat is na een minuut of 10 helemaal weg.

L’Occitane Aqua Réotier

L’Occitane Aqua Réotier

L’Occitane Aqua Réotier Moisture Prep Essence 150 ml- € 22,00

Ik begin het artikel met de crème en ga nu over op de tonic. Dat heb ik een beetje expres gedaan omdat het bovenstaande product natuurlijk hét product van de collectie is. Deze Moisture Prep is een tonic dat je voor je dagcrème kunt gebruiken. De op water lijkende textuur verfrist direct de huid en bereidt haar voor op al het vocht dat nog gaat komen. Ik ben gek op tonics en merk echt dat dan mijn dagcrème beter wordt opgenomen. Dit product is echt zo dun als water en je hebt echt maar een klein beetje nodig. De huid neemt dit product echt heel erg snel op en binnen een paar seconden is het helemaal ingetrokken zonder een plakkerig laagje achter te laten.

L’Occitane Aqua Réotier

L’Occitane Aqua Réotier

L’Occitane Aqua Réotier Fresh Moisturizing Mist 50 ml – € 11,00

Dit vind ik echt heerlijke producten, vooral in de zomer wanneer het wat warmer is. Maar naast dat het lekker in de zomer is om te verfrissen kan het ook je make-up fixeren. Je gebruikt deze schoonheidswater (zoals L’Occitane het noemt) wanneer je een frisse boost nodig heeft. De formule combineert de eigenschappen van het bronwater van Réotier met hyaluronzuur om je
huid te hydrateren.

Er komt een hele frisse nevel uit de spuitbus die echt heel geleidelijk alles verdeelt over het gezicht, dat vind ik echt heel erg prettig. Ik gebruik hem nu wel eens om mijn make-up te fixeren maar ik denk dat ik hem ga bewaren voor de zomer. Als je hem dan in de koelkast bewaart is hij nog frisser, heerlijk!

L’Occitane Aqua Réotier

Ik vind de L’Occitane Aqua Réotier een prachtige aanvulling op het bestaande assortiment van L’Occitane en denk ook zeker dat veel mensen het echt een heel fijn product gaan vinden, vooral nu de zomer er weer aan komt. L’Occitane heeft nu ook een leuke actie in de webshop, je ontvangt 6 gratis Aqua Réotier gezichtsverzorgingen testers, 3 Ultra Thirst Quenching Cream testers en 3 Ultra Thirst Quenching Gel bij iedere aankoop. Mocht je van deze actie gebruik willen maken, gebruik dan de actiecode ROUTINE18. Hoe lijkt jullie deze nieuwe lijn van L’Occitane?

Dit artikel bevat betaalde content

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

  1. Ik vind dit merk altijd heerlijk! Dit klinkt ook fijn. Er zit veel hyaluronzuur in die dagcrème zie ik. Althans, het staat in de eerste rij en dat belooft veel goeds denk ik. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *