Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept: Linzenstoof met mais en kip

Automatische concepten

Een paar weken geleden maakte ik deze linzenstoof en dat was me toch een potje lekker! Het is echt met 10 minuten klaar, voedzaam, gezond en vooral heel erg lekker! Benieuwd hoe je deze eenpansmaaltijd maakt? Kijk dan snel verder!

Automatische concepten

Linzenstoof met mais en kip

Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en te experimenteren met nieuwe ingrediënten, tenminste voor mij waren linzen nieuw want ik heb hier nog nooit eerder mee gewerkt. Ik had het wel eens door een gerecht gehad bij anderen en dat vond ik altijd erg lekker. Linzen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken en ook nog eens heel lekker en voedzaam, deze stoof van allerlei groenten en kip was dan ook een groot succes. Dit recept is voldoende voor 2 tot 3 personen.

Automatische concepten
Automatische concepten

Linzenstoof met mais en kip

Ik vind het heerlijk om lekker in de keuken bezig te zijn. Linzen waren voor mij een nieuw ingrediënt, maar probeerde hier wel iets lekkers mee te maken. Het werd deze linzenstoof met mais en kip en het was echt heerlijk.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

 • 1 blik linzen
 • 1 blikje mais
 • 1 rode paprika
 • 1 ui
 • 250 gram kipfilet
 • 2 tenen knoflook
 • 1 theelepel tijm
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • peper + zout

Instructies
 

 • Snij de kip in stukjes en kruid deze met peper, zout, paprikapoeder en tijm. Snij de twee knoflooktenen fijn en voeg deze toe aan de koekenpan met de kip in een klein beetje olie. Bak gaar.
 • Snij de paprika en ui en doe deze in de pan bij de kip. Laat de linzen en mais uitlekken (niet helemaal er mag wel wat kookvocht bij komen) en voeg deze ook toe aan de pan.
 • Laat het gerecht ongeveer 5 minuten stoven zodat de groente lekker zacht wordt. Roer af en toe wel goed door zodat het niet aanbrand.
 • Omdat ik de tijm het gerecht echt af vind maken voeg ik op smaak nog even wat extra toe, maar dat hoeft natuurlijk niet.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Automatische concepten

En klaar is deze makkelijke linzenstoof. Het is echt ontzettend lekker, vult goed en is ook nog eens gezond. Wat wil je nog meer? Eet smakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *