Lief dagboek en lezeressen week 51

Dat is pech…

Goedemorgen allemaal, long time no see! Aller eerst sorry voor dit ontzettend late dagboek maar ik ben er gewoon niet eerder aan toegekomen. De artikelen die de afgelopen weken sporadisch online kwamen had ik al vooruit gepland of waren samenwerkingen die al een tijdje liepen. Maar ik ben nu redelijk gesetteld – binnenkort een update – en kan weer aan het werk. Dus hierbij mijn dagboek van vorige week, met vooral heel veel klussen!

Maandag

Dat is pech…

Eerst even een kleine mededeling, omdat ik zoveel aan het klussen was, overal geschilderd, geschuurd en gezaagd werd was het niet heel erg handig overal je telefoon mee naar toe te slepen. Die lag dus ergens veilig in een kastje opgeborgen dus vandaar het beperkt aantal foto’s.

Maandag was ik eerst bij mijn cursus en ging daarna naar het nieuwe huis om daar te starten met de nieuwe vloer. Na een heel gedoe en uitzoeken kwam ik er met de nieuwe vloer niet uit en zag het resultaat er ook alles behalve mooi uit. De klantenservice van de GAMMA was super vriendelijk en mocht mijn oude vloer inleveren en kreeg mijn geld terug. Maar aangezien ze er een vergelijkbare vloer hadden heb ik die maar meteen gekocht.

Dat is pech…

En met die vloer ben ik wel héél erg blij! Het is trouwens de GAMMA Elan vloer met 4 dubbele V-groef in het klak grijs voor de liefhebbers.

Dat is pech…

En samen met mijn vader heb ik de hele vloer in het huis op de beneden verdieping gelegd. Ik dacht dat ik super onhandig was, maar het ging me nog redelijk goed af – het was ook niet zo moeilijk natuurlijk -.

Dinsdag

Dat is pech…

Dinsdag heb ik even een dag pauze en ben ik de hele dag aan het werk bij de Albert Heijn waar ik stiekem ook van de kerstkransjes geniet. Ik vind deze zo lekker die gevuld zijn met musket.

Dat is pech…

Ons oude appartement is echt een bende en Mila vind het maar niets. Schaam me er bijna voor, haha.

Dat is pech…

’s Avonds gaan we weer aan de slag in het nieuwe huis en halen de keuken weg om alles goed te kunnen schoonmaken – wat wel nodig was – en de muren fris te kunnen verven.

Dat is pech…

Alleen daar zaten Danny en ik om 12 uur nog, mijn auto wilde niet meer starten. Gelukkig ging het later om een verroest draadje aan de accu en konden we snel weer weg!

Woensdag

Dat is pech…

Woensdag maak ik met mijn vader de vloer af en de randjes van de kamer die allemaal gezaagd moesten worden met de zaagtafel. We begonnen ook in de hal en keuken maar dat ging niet zo snel omdat vrijwel elke plank verzaagd moest worden. Maar de woonkamer is in ieder geval af, check!

Dat is pech…

Daarna begin ik met mijn moeder aan de keuken om die te schilderen.

Dat is pech…

Dat is pech…

En dat eenmaal gedaan te hebben zijn we om half 6 klaar en gaan we naar huis. Thuis neem ik mijn laatste bad – we hebben hier in het nieuwe huis geen bad – en geniet ik even lekker met de nieuwe box van LUSH die vol zit met heerlijke dingen!

Dat is pech…

Dat is pech…

Ik ga voor de Fizzbanger die echt een heerlijke geur heeft en lekker knispert in het water. Bad, ik ga je echt ontzettend missen en het doet me echt pijn dat we nu geen bad meer hebben. Maar ik weet wat mijn spaardoel op dit moment is, een hele nieuwe badkamer. Maar daar moet ik nog even heel hard voor werken. Of misschien heb ik geluk dat hier ineens in de lente een geldboompje boven komt in de tuin.

Donderdag

Dat is pech…

Donderdag werk ik ook de hele ochtend van 7 tot 12 en daarna haast ik me snel naar huis waar ik me even opfris en omkleed om naar Amsterdam te gaan.

Dat is pech…

Ik heb namelijk een hele leuke en spannende afspraak met een groot merk voor een hele mooie samenwerking! Ben erg benieuwd wat ons de toekomst gaat brengen.

Vrijdag

Dat is pech…

Vrijdag werk ik ook de hele dag en ben om 12 uur op het werk voor de gezamenlijke kerstlunch. Daarna werk ik van 1 tot half 10 ’s avonds en eet een lekkere zalmpasta.

Zaterdag

Dat is pech…

Daar gaan we dan, zaterdag verhuizen we. Iets wat ik met een lach en een traan doe. Dit was ons eerste huis, een veel te mooi en luxe huis. Iets waar we beiden alleen maar van konden dromen. Het was een groot en nieuw appartement met een fenomenaal uitzicht en op een prachtige locatie. En nu gaan we weg. Om de simpele reden dat dit een huurhuis was en de hypotheek rente nu gewoon erg aantrekkelijk was. We zagen ons hier niet jaren wonen vanwege ons toekomstbeeld en het kon nu, dus waarom niet.

Ik schaamde me trouwens wel een beetje met verhuizen, onder de kasten waar we met de stofzuiger niet konden komen zat het vol met Mila’s haar, oeps!

Dat is pech…

En dit is dan ons nieuwe huis, in volle chaos! Dan is het wel even lastig er doorheen te kunnen kijken of alles wel goed komt en tot zijn recht.

Dat is pech…

Mijn vader had me één ding beloofd van te voren. Aranka, om 4 uur staat je kerstboom er. En die stond! Gelukkiger kon je me niet maken op dat moment. Ik baalde zo dat ik geen kerstboom dit jaar had vanwege het verhuizen. Maar nu heb ik er dus toch nog één!

Dat is pech…

En ’s avonds haal ik een frietje voor iedereen, lekker!

Dat is pech…

’s Avonds pakken we de woonkamer redelijk leeg en is dat vertrek enigszins ‘af’.

Dat is pech…

Mila deed het trouwens verrassend goed in het nieuwe huis en daar was ik wel erg bang voor. Ze dook niet onder, maar was juist heel nieuwsgierig. Het heeft haar trouwens wel een hele dag gekost om te leren traplopen. Naar boven was zo gepiept, maar naar beneden ging niet helemaal goed.

Dat is pech…

Daar zitten we dan… In de chaos, maar met kerstboom!

Zondag

Mila haar krabpaal staat nu tegen het raam aan zodat ze mooi naar buiten kan kijken. En dat bevalt haar prima want nu kan ze goed achter alle vogeltjes aan jagen. Ze is helemaal in haar element daar, dottie! De rest van de dag pakken we de hele boel uit en zijn druk bezig alles een beetje op orde te krijgen. Veel te laat beginnen we ons met fatsoeneren en zijn 2,5 uur bezig om ons klaar te maken. We waren de handdoeken, onderbroeken, douchespul en ga zo maar door allemaal kwijt. Half aangekleed vertrokken we dus naar mijn schoonouders voor kerst.

Dat is pech…

En daar maakte ik eigenlijk helemaal geen foto’s, deze maakte Danny zelfs. We gingen gezellig gourmetten, ik vind dat zo gezellig en lekker!

Dat is pech…

En ’s avonds speelde we natuurlijk nog een spelletje kaart, kan ook niet anders. We vertrokken voor ons doen weer redelijk vroeg omdat we echt kapot waren en Mila niet te lang alleen wilde laten in het nieuwe huis. Het was in ieder geval een hele gezellige en geslaagde Eerste Kerstdag! Hoe onze kerstdagen verder waren vertel ik jullie in dit artikel.

Deze week heb ik bijna de hele week vrij en staat in het teken van het huis fatsoeneren en alles een plekje geven. Vrijdag en zaterdag werk ik de hele dag en vieren we Oud en Nieuw bij vrienden waar ik ontzettend veel zin in heb. Zondag staat natuurlijk in het teken van uitslapen en familiebezoekjes. Tot volgende week, op wel het juiste tijdstip!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reply
  Eke
  29 december 2016 at 08:45

  Wat ziet het er prachtig uit, Aranka! Heel veel geluk in jullie mooie huis!

 • Reply
  Britt
  29 december 2016 at 09:22

  Wauw, het huis ziet er al heel mooi uit, heel veel geluk gewenst voor jullie, geniet er lekker van! En wat fijn dat je uiteindelijk toch nog een kerstboom hebt staan, zo krijg je toch nog het gezellige gevoel en de sfeer!

 • Reply
  ik
  29 december 2016 at 09:43

  Mooi huisje zegt, ruim ook!

  Ik had persoonlijk alleen wel de muur naar de keuken eruit gehaald, dat geeft meeeegaveel ruimte en is veel praktischer qua eten/koken. Maar dat is misschien ook wel iets voor de toekomst;)

  Sorry spreek uit ervaring;) tenminste mijn nicht had dit ook zo.

  Maar heel veel geluk in jullie mooie huisje!! Ben benieuwd naar de update.

  • Reply
   Aranka
   29 december 2016 at 09:45

   Dat is in de toekomst wellicht ook het plan! Maar dan moet er ook een nieuwe keuken in. En het is een dragende muur dus kost ook wel wat… Eerst weer even sparen!

   • Reply
    Ik
    29 december 2016 at 13:33

    Ja daar heb je helemaal gelijk in! Mijn nicht deed toen ook gelijk een nieuwe keuken.

    Alles op zijn tijd! En je moet wat te wensen houden altijd;-)

 • Reply
  Svenja
  29 december 2016 at 09:57

  Wat knap dat jullie net voor de kerst zij verhuisd! En zo lief dat je vader alvast de kerstboom had klaargezet, maakt het nieuwe huis meteen een stuk meer thuis. De nieuwe woning ziet er ook al prachtig uit, heel veel geluk daar! En succes met de laatste klusjes!

 • Reply
  Melissa
  29 december 2016 at 10:20

  Wat ziet het nieuwe huis er al leuk uit zeg! Echt respect dat jullie dit zo rond de feestdagen hebben gedaan, lijkt me behoorlijk stressvol. Fijn trouwens dat het gelukt is met een nieuwe vloer :) Is toch wel iets belangrijks en bepalends in een nieuw huis. Veel succes en plezier komende week met alles op orde maken. Als ik dit zo zie krijg ik echt zin om samen te gaan wonen!

 • Reply
  chucky1012
  29 december 2016 at 10:48

  Goed van jou dat jij de woonkamervloer had gelegd.
  Wist niet dat het gemakkelijk is.
  Fijn dat het goed gaat met Mila en dat ze fijn naar buiten kan kijken…..

  Xoxo

 • Reply
  Varenka
  29 december 2016 at 10:55

  Jeetje wat hebben jullie doorgebuffeld.
  Geniet ervan ……
  Wat super lief trouwens van je vader, die kerstboom.

 • Reply
  rachel
  29 december 2016 at 12:34

  zoo bikkels :D en wat een gaaf huis meis!! en joh denk je nou echt dat elke nederlander elke keer alles van zijn plek haalt om te stofzuigen??? NOT hahaha. su6 met klussen nog meis x

 • Reply
  Kelly
  29 december 2016 at 18:25

  Wat heerlijk dat jullie huisje nu -zo goed als- af is! Heel leuk om toch nog een kerstboom te hebben inderdaad. Alleen wel balen dat je nog geen bad hebt inderdaad, maar ach; er zijn ergere dingen en met sparen moet het goedkomen. Heel veel plezier en geluk in jullie nieuwe huisje! ♥

 • Reply
  Mariska
  29 december 2016 at 20:06

  Het ziet er in ieder geval wel al heel erg mooi uit jullie nieuwe huis! :) ben benieuwd naar de foto’s als het af is.

 • Reply
  Susan
  30 december 2016 at 07:29

  Het ziet er al prachtig uit! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

 • Laat een reactie achter