Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lief dagboek en lezeressen week 50

Lief dagboek en lezeressen week 50

Goedemorgen allemaal, leuk dat jullie weer met me meekijken naar mijn afgelopen week. Een week die heel bijzonder en spannend voor ons was want wij kochten namelijk officieel ons eerste huis en kregen ook meteen de sleutels. Het was een drukke en chaotische week met veel regelen, inpakken en natuurlijk klussen en opbouwen. Benieuwd naar mijn hectische maar toch bijzondere afgelopen week? Kijk dan verder!

Maandag

Lief dagboek en lezeressen week 50

Maandag begin ik de dag met het maken van mijn dagboek en daarna ga ik door naar mijn cursus. Iets wat ik steeds prettiger ga vinden omdat je steeds meer vertrouwd raakt met de groep en je ding kan doen. Daarna haal ik wat broodjes bij de Lidl en lunch thuis met Gossip Girl.

Lief dagboek en lezeressen week 50

Verder ben ik de hele dag aan het werk en maak nog even een foto voor een winactie voor op mijn Instagram account.

’s Avonds maak ik heel simpel eten klaar, ik ben niet echt in de kookstemming.

Lief dagboek en lezeressen week 50

Daarna gaan we ’s avonds nog even naar de GAMMA om verf en benodigdheden te kopen voor de nieuwe woonkamer. Ben heel benieuwd hoe het bij elkaar gaat staan allemaal!

Dinsdag

Lief dagboek en lezeressen week 50

Dinsdag ben ik de hele dag bezig met voorbereidingen voor de site (die uiteindelijk helemaal niet vlotten) en upload ik een unboxing voor die middag.

Lief dagboek en lezeressen week 50

Daarna ga ik even naar mijn ouders om wat foto’s te maken – of laten maken door mijn zusje -. Het is hier thuis nogal kaal en leeg en daar is het gezellig aangekleed in kerstsferen.

Lief dagboek en lezeressen week 50

’s Avonds eten we zuurkool stamppot met banaan en ananas. Nog steeds een van mijn favoriete gerechten.

Lief dagboek en lezeressen week 50

Na het eten gaan we nog naar de Praxis omdat daar het behang in de aanbieding is en we dat nodig hebben voor sommige muren. We wilden eerst een simpel behangetje doen maar kwamen uit bij deze prachtige fotoprint. Deze is het dus maar geworden. Ben heel benieuwd hoe dat straks gaat staan.

Lief dagboek en lezeressen week 50

Danny maakte voor de grap dit gifje, Mila lekker druk spelend. Het gaat trouwens niet zo lekker met Mila, ze krijgt veel van de verhuizing mee op haar manier en is helemaal uit haar doen. Hopelijk is het snel allemaal voorbij voor haar en komt ze weer een beetje tot rust.

Woensdag

Lief dagboek en lezeressen week 50

Lief dagboek en lezeressen week 50 Lief dagboek en lezeressen week 50

In de ochtend ga ik al vroeg naar de Action om de winkel leeg te kopen met allemaal klusspullen. De Action is daar toch echt wel een makkelijke winkel voor waar het allemaal geen drol kost. Flink inslaan dus!

Lief dagboek en lezeressen week 50

Om half 10 ga ik naar huis met de fiets maar ineens begint het best te regenen. Aangezien mijn oma heel dichtbij woont ga ik daar even langs voor een kop thee en om even bij te kletsen. Had haar ook al een paar weken niet gezien.

Lief dagboek en lezeressen week 50

En daarna ga ik naar Elise onverwachts om even bij te kletsen. Ik krijg ook een enorm stuk van haar zelfgemaakte brownie die zoals je ziet heel erg lekker was!

Lief dagboek en lezeressen week 50

Zucht, nu moet toch echt die afwas… Ik ben trouwens heel blij dat we in het nieuwe huis een afwasmachine hebben!

Lief dagboek en lezeressen week 50

’s Avonds ga ik nog even met Mila naar de trimster maar Mila is helemaal uit haar doen en gestresst waardoor het niet helemaal goed gaat. Ze laat het kammen en scheren niet toe waardoor het een onmogelijke klus wordt. Volgende keer beter als ze weer wat rustiger is.

Donderdag

Lief dagboek en lezeressen week 50

Donderdag is een hele spannende dag waar ik eigenlijk geen foto’s heb gemaakt. Ik zit spannend op het moment te wachten tot dat we naar de notaris gaan en officieel tekenen voor ons huis. Dat gebeurt om 4 uur en vond het wel even een dingetje hoor, maar ben ook trots dat we het kunnen doen! Dit vind ik toch wel een puntje van volwassenheid, gewoon even een eigen huis kopen, omdat het kan. Om het te vieren eten we patat, haha! Nee, hoor we waren om half 6 klaar en om 7 uur stonden de troepen al klaar om te kijken en helpen slopen. Snel even wat eten dus.

Lief dagboek en lezeressen week 50

Lief dagboek en lezeressen week 50

De woonkamer even in een notendop. Het is een prachtige doorzonwoning met openslaande deuren aan de achterkant, daar gaan we vast veel plezier aan hebben in de zomer.

Lief dagboek en lezeressen week 50

Daar gaat ‘ie dan, de vloer gaat er uit. Het is trouwens een best mooie echt eiken vloer, alleen totaal onze smaak niet. Dus hij gaat er uit.

Lief dagboek en lezeressen week 50

Ook de keuken blijft niet heel.

Lief dagboek en lezeressen week 50

En toen was de woonkamer leeg, ineens een heel ander gezicht!

Vrijdag

Lief dagboek en lezeressen week 50

Goedemorgen, lekker klussen!

Lief dagboek en lezeressen week 50

Verfje iemand?

Lief dagboek en lezeressen week 50

Die mannen kunnen het ook weer niet laten hè…

Lief dagboek en lezeressen week 50

En ’s avonds is het wel duidelijk wie de diehards zijn qua klussen. Ik ben echt ontzettend onhandig en heb twee linker handen. Heb me de afgelopen dagen nog nooit zo niet nuttig gevoeld. Snap niet van wie ik het heb, want mijn ouders zouden samen in Eigen Huis en Tuin kunnen zitten qua handigheid. Die gaan niets uit de weg en kunnen ook alles qua klussen zelf.

Lief dagboek en lezeressen week 50

Na een uur of half 10 ploffen we op de bank en ik kijk nog even Gossip Girl terwijl Danny doucht en daarna kijken we samen Expeditie Robinson terug.

Zaterdag

Lief dagboek en lezeressen week 50

Zaterdag zijn we ook weer druk bezig maar door alle hectiek vergeet ik helemaal foto’s te maken. Ik kom wel deze foto van mijn overleden opa tegen, bijzonder om te zien. Mijn opa heeft in mijn vroege jaren altijd naast ons gewoond met mijn oma. Maar toen ik 9 of 10 was is hij helaas gestorven. Ik ben echt opgegroeid bij hem en kan me dat amper herinneren. Dat vind ik soms best wel eens lastig als ik dit dan zo zie. Ik herinner me hem alleen bewust op zijn ‘slechtst’ en wat kleine mooie herinneringen die wat vaag zijn.

Lief dagboek en lezeressen week 50

’s Avonds moet er ook nog even gewerkt worden. Mijn lieve collega’s wilde wel een paar diensten van mijn overnemen zodat ik kon klussen deze week. Dus dat was wel mooi meegenomen!

Lief dagboek en lezeressen week 50

Tijdens het werken stuurt Danny deze foto door, het schiet mooi op met de muren en het plafond.

Zondag

Lief dagboek en lezeressen week 50

Aranka gaat wel even naar de GAMMA om verfrollers te halen. ALLEEN WELKE?! Ik zat daar dus heel gênant met skype te bellen met Danny en mijn vader welke het moest worden. Volgens mij hebben de mensen in het gangpad me wel een beetje uitgelachen.

Lief dagboek en lezeressen week 50

Lief dagboek en lezeressen week 50

Mijn moeder maakt ook nog even een paar ‘hard aan het werk’ foto’s van mij. Mooi mam.

Lief dagboek en lezeressen week 50

Lief dagboek en lezeressen week 50

’s Avonds beginnen we met het leggen van de ondervloer voor de nieuwe vloer, ik ben zo benieuwd hoe het wordt.

Lief dagboek en lezeressen week 50

Alleen tot mijn grote schrik wat niet aangegeven was op het voorbeeld of in de omschrijving is dat alle planken een andere kleur hebben… Ik kan wel janken want weet niet of ik dit wel zo mooi vind. Helemaal omdat het een vrij dure vloer was en dus niet aan je verwachtingen voldoet… Ik weet niet zo goed wat ik er nu mee aan moet… Baal hier echt van.

En dat was mijn afgelopen week. Deze week werk ik elke dag behalve vandaag en ga ik mijn vrije uren verder aan het huis klussen. Gelukkig zijn onze ouders reddende engel’s die ons helpen en vrij zijn deze week. Zaterdag willen we verhuizen – wat misschien een beetje optimistisch is – en zondag en maandag vieren we dan kerst met de familie. Zin in, maar ook heel erg spannend!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

24 reacties

 1. Je vloer ziet er prachtig uit. Voor jou is het even omschakelen omdat je iets anders in gedachten had…maar ik denk dat het wel goed komt. Wordt een prachtig mooi huisje!

 2. Wat een prachtig behang!
  Mooie grote woonkamer.
  Wat erg van de kleur vloer.
  Kunnen jullie die niet omruilen voor iet wat jullie wel graag willen.
  Als de rest nog in de verpakking zit en met de bon?
  Die Mila is zo grappig in het filmpje.
  Wat sneu voor haar en hoop dat de snel minder last heeft van stress als jullie verhuisd zijn.
  Veel succes met klussen….

  Xoxo

 3. Balen van je vloer joh :( snap wel dat je het niet zo mooi vind. Heb je trouwens early dew op de muur? Ik heb precies die combinatie met een grijze muur ook haha :D

 4. Wauw, wat een heerlijk ruim huis hebben jullie zeg! Wel vervelend dat de vloer niet zo bevalt, ik vind hem wel erg mooi in combinatie met de prachtige kleuren op de muur. Kan je hem niet nog terugbrengen?

 5. hectische week meis en zielig van mila :( en super super balen van je vloer maar kon je hem niet omruilen of terug brengen dan ? je zit er toch tegen aan te kijken en als je zegd dat hij niet goedkoop was :(
  su6 met klussen meis!

 6. Nu je toch nog twijfelt over het laminaat en het nu nog niet gelegd is (als je twijfelt dan deze kleur niet doen ;-))… De regel is “Zorg voor een verspringing van de kopse naden ten opzichte van de eerste rij van minimaal 40cm”. Bij minder dan dat kan de vloer zijn stevigheid verliezen. Even een tipje voor als je gaat leggen! Zelf had ik heel graag de houten vloer geschuurd en met een kleurolie (bijv. witte/grijze olie) behandeld. Misschien nog steeds een optie? Houten vloeren zijn zo.ontzettend.duur ;-). Succes met klussen! Komt vast goed

 7. Wat een mooie kleur hebben jullie op de muur! Hopelijk is de vloer een kwestie van wennen. Ik vind hem mooi en denk dat het ook weer anders eruit ziet zodra je meubels erin staan! Maar ik snap dat het even schrikken is aangezien het niet bepaald een goedkope uitgave is.. Succes met klussen! Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat!

 8. wat een klus zeg allemaal, maar wat leuk. je zal er echt voldoening van hebben als je er eenmaal inzit. en het behang vind ik prachtig, hoop dat je daarvan nog het eind resultaat laat zien. liefs soraya

 9. Wat balen van de vloer zeg! Ik zou daar ook wel een beetje gestrest van raken.. En misschien even met de verkoper bellen, dit verwacht je zeker niet als je een dure vloer koopt. Het huis ziet er wel al mooi uit hoor! Jullie maken er echt wat prachtigs van volgensmij! :)
  En voor Mila, misschien een idee voor een kattentrimmer aan huis? Dat scheelt wat stressen voor haar qua reizen en dan is ze in een vertrouwde omgeving. Er is als het goed is iemand die dat voor regio oost nederland doet. (Als jullie daaronder vallen..) Zodra ze gewend is aan het nieuwe huis dan. Mijn kat raakte ook erg gestrest van de verhuizing, maar eenmaal in het nieuwe huis was ze zo blij met de extra nieuwe ruimte. Komt vast goed!
  Succes nog!

 10. Jullie huis ziet er mooi uit! Persoonlijk vind ik het alleen zo zonde dat jullie de echte houten vloer eruit hebben gesloopt!
  Wij hebben onze houten vloer geschuurd en met een vergrijsde kleur gelakt. Was misschien ook een goede optie geweest voor jullie maar dat kan nu natuurlijk niet meer ;)
  Succes met klussen en met Mila natuurlijk!

 11. Wat een mooie kleur op de muur!!
  Dat met de vloer hadden wij precies het zelfde, zat ook enorm veel kleur verschil in. Ik kwam er helaas pas achter toen de vloer al was gelegd in het hele huis. En de mannen waren zo druk bezig met leggen dat ze het niet zagen.
  Ik kon ook wel janken, zo baalde ik ervan. Uiteindelijke met meubels valt het al niet zo op. Maar ik zie het altijd nog wel.
  Uiteindelijk klacht ingediend en ik mocht de vloer terug brengen maar dat was te veel gedoe dus ik heb uiteindelijk de helft van het geld terug gekregen.

  Het komt helaas vaker voor bij laminaat vloeren…
  Houdt rekening met batch nummer, zo veel mogelijk zelfde batch in 1 ruimte.
  Als het nog zo erg is gewoon vloer terug brengen! Anders baal je altijd nog van en nieuwe vloer doe je later niet zo snel meer.

 12. Leuke foto’s! Het lijkt me zo leuk om een nieuw eigen huisje te hebben en het langzaamaan helemaal naar je zin maken. Denk dat het heel mooi wordt! Jammer van de vloer, ik heb er geen ervaring mee maar ik zou ermee teruggaan en uitleggen dat het niet aan je verwachtingen voldeed. Misschien krijg je nog (een deel van) het geld terug en kan je het nog omruilen. Als er niet op de verpakking stond dat niet alle planken dezelfde kleur zijn en dat ook niet is aangegeven door een medewerker, sta je zeker in je recht. Hopelijk kan het opgelost worden!

 13. Lekker bezig geweest! De foto’s van je moeder zijn misschien niet vanuit heel charmante posities genomen, maar je kan wél heel goed zien dat je al kei veel bent afgevallen!! Echt wow!!
  Verder enorm balen van je vloer! De foto lijkt wel ’s avonds gemaakt te zijn, wellicht is het met daglicht veel mooier en valt het kleurverschil minder op? En anders zeker contact opnemen. Gaat je lukken! Succes met alles!

 14. Dat is inderdaad wel erg balen dat de planken dan allemaal een andere kleur zijn. Hopelijk is er een oplossing. Het huis ziet er mooi uit :)

 15. Wat leuk om zo in stukjes jullie vorderingen te zien! Ik vind de vloer wel erg mooi, misschien een bepaalde manier van leggen dat het wat minder opvalt? Hopelijk gaat het met Mila al wat beter, is voor zo’n beestje natuurlijk ook allemaal hectisch.

 16. Want een mooie kleuren op de muur!
  Mag ik je een tip geven, ik werk bij de GAMMA. Maar wij hebben in ons filiaal een verhuispas. Als je je koopcontract kunt aantonen via mail of als je hem gewoon mee kunt nemen, krijg je een pas waarmee je 3 maanden lang 10% korting kunt krijgen op je eindbedrag.

  Niet alle filialen hebben dat maar veel wel. Misschien een handige tip om dit bij een gamma filiaal na te vragen bij de service balie.

  Verhuizen is al duur zat, en alle beetjes helpen!

  Groetjes Chelsey

 17. Kan het zijn dat die lichtere planken uit hetzelfde pak komen? Dan zou het zomaar net een andere batch kunnen zijn en daardoor kleurverschil kunnen hebben. Maar ik begrijp wel dat je dit niet mooi vind zo, als ik jou was zou ik ermee terug gaan en het uitleggen! Nu kan het nog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *