Search
Close this search box.

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

Leuk dat jullie weer meekijken naar mijn afgelopen week. Het was niet een hele spannende week, vooral een saaie week met veel werken. Ondertussen waren we nog aan het klussen, in de tuin bezig en hielpen we een vriend met bezorgen. Kijken jullie mee?

Maandag

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

Maandag ben ik aan het werk en in de pauze loop ik even naar de Media Markt omdat ik wil kijken naar draadloze oordopjes. Ik heb alleen geen idee waar ik naar opzoek ben dus ik druip maar weer snel af. Wel zie ik allemaal demo modellen staan van soundbars. We willen graag de Sonos Arc (alleen ik vind het systeem van Sonos echt ruk) of een Harman Kardon en die lag hier toevallig goedkoper tussen. Maar we hebben het niet nodig en al zoveel geld aan het verbouwen uitgegeven dat het geen goed idee was.

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

De zolder isoleren, super leuk en jeukerig werk! De schoten waren niet geïsoleerd bij ons op zolder en daar kwam super veel tocht achter weg, dus dat moest ook nog even gedaan worden.

Dinsdag

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

Dinsdag ben ik vrij en werk de hele dag thuis. Ik was de kat kwijt maar die vond ik ineens hier.

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

Even een wandelling maken, boodschappen en een frisse neus. Als ik werk loop ik altijd een half uur en als ik thuis ben merk ik dat ik amper beweeg, even naar buiten dus voor wat stappen!

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

’s Avonds gaan we naar mijn schoonmoeder die jarig is. Wel gek hoor een verjaardag zonder andere visite. Gelukkig wilde de hond genoeg aandacht.

Woensdag

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020
Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

Woensdag ben ik aan het werk en na werk haal ik mijn AliExpress bestelling op. Ik hoorde veel mensen die enthousiast waren over Venalisa gellak van AliExpress. Ik bestelde een aantal kleuren (lakjes zijn 1,70 per stuk) en ben ze aan het testen! Ik vraag me stiekem af of dit dezelfde lakken zijn als Kiki Londen, ze hebben namelijk precies dezelfde verpakking.

Hebben jullie ervaring met Venalisa? Ik zal binnenkort mijn review delen met jullie!

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

’s Avonds kijken we (of eigenlijk Danny) voetbal en ik speel lekker op mijn Nintendo Switch. Ik ben weer helemaal verslaafd aan Animal Crossing.

Donderdag

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

Ook donderdag ben ik weer aan het werk. In de pauze haal ik een lekkere zalm wrap, jummie!

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

Na werk wacht ik op Danny. We hebben tegenwoordig maar één auto (en natuurlijk de motor van Danny) en het regende. De deal is dat Danny dan de auto mee mag maar mij wel op het werk afzet en weer ophaalt. Gelukkig zit mijn werk naast de snelweg dus hij is er zo vanuit zijn eigen werk. Normaal ga ik altijd met de fiets naar het werk, maar daar regende het toch net even te hard voor.

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

Onze vorige tafel diende ook als schoenenrek. Omdat er een plank onder zat zag je niet dat je je schoenen er onder schoof. Alleen die eigenschap krijgen we er moeilijk uit. Met onze nieuwe tafels resulteert dat dus in dit. Vaker opruimen dus….

Vrijdag

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

Goedemorgen! Wat een prachtige lucht deze ochtend. Snel opschieten en naar Apeldoorn!

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

’s Avonds helpt Danny mee met bezorgen voor de Beren en na afloop neemt hij eten mee, absoluut geen straf!

Zaterdag

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

Zaterdag is de dag voor boodschappen en het huishouden. Oja en lekkere dingen halen bij de Zuivelhoeve. Sinds kort hebben wij er eentje in het winkelcentrum zitten en dat is helemaal niet goed voor mij.

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

Volgende stop, de Karwei en Brugman! Ik koop bij de Karwei het leuke drukke behang en bij de Brugman nemen we onze badkamer door. Er staan dus weer genoeg klussen op de planning…

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

’s Avonds rijden we langs dit huis. Het is zo fout maar ik vind het zo leuk. Stiekem wil ik dit ook. Maar ik heb mij tot nu toe beperkt tot alleen lampjes in onze boom.

Zondag

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

Klus 38487539 in ons huis. Een nieuwe schutting en poort (voor de motor). Ik vraag me af wanneer we ooit klaar zijn met ons huis, haha.

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

En ik ben weer aan het lakken… Super fijn dat alle kanten drie keer moeten voordat ze mooi gedekt zijn (en je ze tussendoor natuurlijk niet kan omdraaien). Ooit komt het allemaal wel af.

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

Fix! Arme mannen, ze waren helemaal doorweekt.

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

’s Avonds speelt Danny weer voor bezorger!

Lief dagboek en lezeressen week 46 – 2020

En ik help alle bestellingen mee in te pakken. Het klinkt echt heel suf, maar ik vond het echt fantastisch om te doen. Ik word altijd wel gelukkig van dit soort simpele baantjes. Gewoon lekker hard werken en zien dat er zoveel bestellingen weg gaan. Misschien mag ik volgend weekend weer, haha!

Dat was hem weer voor deze week. Aankomende week is een rustige week. Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag ben ik aan het werk. Dinsdag ben ik vrij en moet ik nog heel wat voor de site doen en hopelijk lukt het me ook nog een week content vooruit te plannen (dat blijft lastig met 32 uur werken en veel klussen in je vrije tijd). Voor het weekend hebben we nog geen concrete plannen maar ik gok dat het klussen wordt. Tot volgende week!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

 1. Haha lache al die schoenen onder je salontafel, kan me voorstellen dat dat lastig af te leren is! Ik trek mijn schoenen altijd meteen uit als ik thuiskom. Ik heb een bankje staan met een rekje en daar staan mijn schoenen in. Ik kan me echt niet voorstellen dat ik thuis schoenen aanheb, haha. Vooral voor comfort hoor :p Vind het ook wel hygienisch ofzo, zeker met mijn witte kleed (hetzelfde als jij hebt!).

  Geen idee waar ik dit vandaan heb, thuis droeg ik ook niet vaak schoenen maar ze hoefden vroeger niet perse uit ofzo!

 2. Venalisa is wel een fijn merk idd. Heb ik ook meerdere lakjes van net als andere ali merken. Niks mis mee. Ben benieuwd naar jouw bevindingen.

 3. Wat leuk dat je daar zoveel voldoening uit haalt (uit die bezorgingen klaarmaken) ik begrijp wat je bedoelt hoor met dit werk. Ik had speciaal voor zoiets gekozen bij de Intratuin, maar dat is zo flink aanpoten… en je krijgt zoveel zeurende klanten aan je balie op een dag, ik word er alleen maar gestrest van.. brr.. maar je hebt wel weer een heerlijk overzicht met ons gedeeld!

 4. Ik vroeg in een van de commentaren ove wasbaar menstruatieverband.
  Kan die blog niet meer terugvinden
  Dit artikel uit het Parool over menstruatie cups lijkt me echter nog een stuk passender.
  Veel goedkoper en veel milieuvriendelijker.
  Zou U dit artikel bij de juiste blog willen zetten?

  Menstruatiecups: ‘Je doet m ‘s ochtends in en bent de hele dag klaar’
  De menstruatie cup is ­goedkoper dan tampons en maandverband, en beter voor het milieu: niet gek dat hij ­populairder wordt. ‘Je doet die cup ’s ochtends in en je bent de hele dag klaar.’

  Joanne van Gool en Kim van der Meulen23 mei 2019, 10:37
  Op websites over duurzaamheid en zero waste leven kwam de menstruatiecup de afgelopen jaren al vaak voorbij: een herbruikbaar siliconen ‘bekertje’ dat menstruatiebloed opvangt, tot twaalf uur blijft zitten en wel vijf tot tien jaar meegaat. Dat scheelt een hoop afval, want naar schatting van The Huffington Post gebruiken vrouwen in hun vruchtbare leven ruim 9000 tampons. Andere bronnen gaan zelfs uit van 11.000 stuks. Gemiddeld betekent dat zo’n 60 kilo afval in een vrouwenleven, rekende Milieu Centraal uit. Met 90 kilo afval is maandverband nog ­milieuonvriendelijker.

  Maar duurzaamheid is niet de enige reden dat steeds meer vrouwen overstappen; het scheelt ook veel geld. Wie haar hele leven een menstruatiecup gebruikt, is naar schatting geen 1800 euro, maar slechts 225 euro kwijt aan ongesteld zijn. In zo’n vier tot acht maanden heb je de ­aanschaf van een menstruatiecup (die gemiddeld 20 tot 25 euro kost) eruit.

  Bij Cute Cotton, een webwinkel voor duurzame producten op het gebied van menstruatie en borstvoeding, is de populariteit van de menstruatiecup ook te merken. “We krijgen zo veel bestellingen en vragen over het product dat we er bijna een dagtaak aan hebben,” zegt ­Judith Houtenbos, die de webshop runt. “Die populariteit heeft te maken met de algemene gezondheidstrend: mensen zijn bewust bezig met wat ze eten, maar ook met wat ze nou precies in hun lijf stoppen.”

  Houtenbos: “Ook lijkt het taboe op praten over ongesteldheid langzaam maar zeker doorbroken te worden, mede doordat bloggers en vloggers zich erover uitspreken. Daardoor zijn steeds meer vrouwen zich ervan bewust dat ze een keuze hebben, dat er alternatieven zijn voor maandverband en tampons.” Volgens Houtenbos is het bovendien een gezond alternatief, doordat de cup bloed niet absorbeert, maar slechts opvangt. “Het slijmvlies en de natuurlijke vaginale flora worden met rust gelaten.”

  De juiste maat
  Tweeënhalf jaar geleden haalde Houtenbos OrganiCup naar Nederland, een populair Deens merk menstruatiecups dat inmiddels niet meer alleen in haar webwinkel, maar ook bij veel drogisterijen te koop is. “Daar zijn we blij mee, maar bij veel drogisterijketens ontbreekt de kennis om vrouwen gedegen advies te geven. Er komt namelijk heel wat kijken bij het kiezen van de juiste menstruatiecup. Iemand die groot, lang of stevig gebouwd is, heeft bijvoorbeeld meestal een grotere maat nodig dan iemand met een kleine, fijne bouw. Hoe diep je baarmoedermond ligt, of je bevallen bent, hoe gevoelig je vagina is en hoe sterk je bekkenbodemspieren zijn, is ook van belang.” De cup wordt namelijk op z’n plek gehouden door die spieren, en door een licht vacuüm dat ontstaat bij het inbrengen. Je voelt hem overigens niet zitten, omdat je alleen gevoels­zenuwen hebt aan het uiteinde van je vagina.

  “Met goed advies heb je in minstens 95 procent van de gevallen meteen een exemplaar dat bij jouw lijf past,” zegt Houtenbos. Hoe hevig je menstrueert, maakt niet uit: ook als je veel bloed verliest, kun je een cup gebruiken. Op zwaardere dagen moet je hem wel wat vaker legen, maar nog altijd minder vaak dan je een tampon zou verwisselen. Menstruatiecups hebben een grotere capaciteit dan tampons.

  Een handigheidje
  Het gebruik kan wel even wennen zijn, weet UvA-student Marisa Niemeijer (21). Ze stapte anderhalf jaar geleden over op de menstruatiecup nadat ze een advertentie op ­Facebook had gezien. “Toen ik daarop klikte, kwam ik op een site terecht waarop werd uitgelegd dat het beter voor het milieu was en dat je geen tampons meer hoefde te ­gebruiken. Het leek me hygiënischer om niet meer van die vieze tampons weg te moeten gooien, dus ik besloot het te proberen. De menstruatiecup bleek best groot en je moet hem op een bepaalde manier opvouwen om ’m in te brengen. De eerste keer dat ik hem verwijderde, kostte het me zeker twintig minuten. Je moet hem namelijk met je bekkenbodemspieren naar beneden duwen en dat vraagt ­oefening. Inmiddels vind ik het een heel fijn ding. Je verwisselt hem alleen ’s ochtends en ’s avonds, hoeft geen tampons mee te nemen als je ergens naartoe gaat en als je op een wc bent waar geen prullenbakje staat, leeg je hem gewoon in de wc.”

  Student Berber Humalda (26), die de menstruatiecup sinds twee jaar gebruikt, kreeg het inbrengen en verwijderen snel onder de knie. “Het is een handigheidje. Sinds ik weet hoe ik ’m goed inbreng, voel ik hem helemaal niet zitten. Het is wat dat betreft te vergelijken met een tampon, maar dan zonder om de paar uur te hoeven zoeken naar een plek waar je hem kunt verwisselen of bang te zijn dat je tampons opraken. Je doet die cup ’s ochtends in en je bent de hele dag klaar, heel fijn.”

  Het legen van de cup doet Humalda liever niet overal: “Dat is thuis of op een schone wc toch het prettigst, want je moet dat ‘bakje’ legen en schoonspoelen. Als ik dat ergens niet goed kan, veeg ik ’m schoon met wc-papier. Na een menstruatie kook ik hem uit en laat ik ’m drogen in de zon, onder het badkamerraam. Ik waarschuw mijn vriend dan altijd wel even, zodat hij er niet van schrikt.” Sommige mensen vinden het een vies idee om menstruatiebloed op te vangen, zegt Humalda, maar daar heeft zij geen last van. “Je leert nog eens wat over je eigen menstruatie. Als ik minder bloed verlies, denk ik bijvoorbeeld: misschien moet ik meer ijzer eten.”

  Taboe doorbreken
  Als het aan vier studenten van de UvA ligt, wordt de menstruatiecup in de toekomst vergoed door de basisverzekering. Onlangs begonnen ze een petitie om dat voor elkaar te krijgen (zie menstruatiecupactie.nl). Omdat vrouwen er niets aan kunnen doen dat ze ongesteld worden, maar wel opdraaien voor alle kosten. Met de actie willen de initiatiefnemers ook het taboe rond menstruatie doorbreken, inclusiviteit vergroten – de cup moet ook vergoed worden voor transmannen, bijvoorbeeld – en sekse-ongelijkheid verkleinen.

  “En we willen afrekenen met period poverty,” vult Janneke Wijmans (20), een van de vrouwen achter de petitie, aan. “Tampons, maandverband en andere menstruatiemiddelen kosten geld, maar tien procent van de gezinnen in Nederland leeft onder de armoedegrens. Vrouwen die niet genoeg middelen hebben, kunnen dus niet functioneren als ze ongesteld zijn.”

  Het aantal handtekeningen staat al een tijdje op zo’n ­zevenduizend, maar Wijmans is ervan overtuigd dat het plan kans van slagen heeft. “GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet heeft toegezegd naar ons voorstel te kijken en we zijn bezig afspraken te maken met politieke partijen, jongerenorganisaties en bekende feministen. Op Facebook kregen we veel negatieve reacties, maar we krijgen gelukkig ook veel positieve berichten binnen. Vrouwen zijn blij dat het taboe op menstruatie en de cup doorbroken wordt. Veel vrouwen lieten ons weten dat ze de menstruatiecup al lang gebruiken en mensen in onze omgeving zijn ermee begonnen dankzij onze actie. Het is echt een populair alternatief.”

  OrganiCup
  Gemiddelde flexibiliteit, geschikt voor de enigszins gevoelige vagina en een normale bekkenbodemspierspanning. In maten A (klein, diameter 40 mm) en B (groot, 45 mm). €21,95

  Lunette
  Geschikt voor (sportieve) vrouwen met normale tot stevigere bekken­bodemspieren en wie moeite heeft met ontspannen. In maten 1 (41 mm) en 2 (46 mm, iets stugger). €29,95

  MamiCup
  Relatief groot, bedoeld voor vrouwen met een kleine lichaamsbouw die kinderen hebben (maat M, 43 mm) of vrouwen met een grote lichaamsbouw en diepere vagina (maat L, 48 mm). Ook geschikt bij veel bloedverlies.

  Meer opties en advies op cutecotton.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *