Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

Er is weer een bijzondere week voorbij. Eigenlijk was het een gewone week met vooral veel werken, maar ik mocht ook getuige zijn voor mijn beste vriendin en kreeg het op de heupen om de woonkamer wat te veranderen. Kijken jullie met mij mee?

Maandag

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

Maandag had ik eerst alleen de middag vrij genomen, maar omdat er blijkbaar ook iemand langs kwam om een nieuwe gasmeter te installeren nam ik de hele dag vrij. Ik deed wat dingen in het huishouden en werkte wat aan mijn blog. Daarna had ik een kleding crisis, want wat moet ik nou aan. Dit jurkje vond ik erg leuk, maar te zwart voor een feestelijke aangelegenheid.

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

Ik mag als getuige tekenen, wel heel bijzonder natuurlijk!

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

Het kon blijkbaar nog net, uit eten! Als afsluiter aten we bij de Beren (natuurlijk, vaste gasten ;)).

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

Even op de foto met de bruid!

Dinsdag

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

Dinsdag krijg ik het op mijn heupen. Ik vind onze zithoek zo propperig, vol en niet gezellig. De bank en tafel zijn eigen veel te groot maar zonde om iets nieuws te kopen omdat het nog goed is. Maar ik wil wel iets anders… Ik besluit met bakje met kaarsen maar weg te halen en iets anders neer te zetten, we gebruiken het meer als troepbak…

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

Mila lag naast haar eigen kussentje op de bank, moest er zo om lachen.

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

Ik wilde dus graag wat meer sfeer in huis. Voor buiten kocht ik wat planten en pompoenen en een super leuk droogboeket voor binnen.

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

Ook maakte ik een bananenbrood met rood fruit.

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

Alleen het rode fruit vond ik niet zo’n succes, het was mij iets te zuur geworden (zeker omdat ik geen suiker in het recept doe).

Woensdag

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

’s Ochtends als ik mijzelf aan het opmaken ben op zolder komt Mila altijd even kijken. Of eigen schooien om brokjes, haha. Ze krijg er van mij altijd een paar als ‘snoepje’. Voor de rest is het geen spannende dag, ik ben gewoon aan het werk op kantoor.

Donderdag

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

Donderdag ben ik ook gewoon aan het werk op kantoor. ’s Avonds speel ik met Danny een nieuw spelletje: Geven en Nemen. Dit is in het rijtje Clever en Keer op Keer, súper leuk! Met dit spel moet je je eigen ‘score blad’ maken en tactisch zoveel mogelijk punten scoren.

Vrijdag

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

Vrijdag ben ik weer aan het werk in Apeldoorn. Ik nam vanuit Duitsland een pakje 7Days mee, ik vind dat zó lekker!

’s Avonds spreek ik nog af met de buurvrouw, doen we gezellig en spelletje en daarna schuif ik aan bij het mannenavondje bij ons thuis met Mario Kart.

Zaterdag

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

Mijn Dr. Martens zijn binnen! Ik vind ze tof bij andere staan, maar voor mijzelf weet ik het nog niet. Ik wilde niet de standaard hebben, want die vond ik wat saai. Ik koos dus voor deze lakleren variant met krokodillenprint. Maar misschien had ik beter een ander paar kunnen kiezen want dit leer is super stug.

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

Wel even wennen! Maar uiteindelijk vind ik ze super leuk!

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

Zoals ik al zei wilde ik graag meer sfeer in de woonkamer. Misschien helpt een kleed daarbij. We namen nooit een kleed omdat we bang zijn dat Mila het gaat gebruiken als kattenbak. Maar ik was toch eigenwijs en de kleden waren in de aanbieding bij Karwei dus kocht er toch eentje.

Ik ben super blij met het kleed en Mila ook, ze heeft er meteen op geplast… Meteen goed schoongemaakt en ze mag nu niet meer in de woonkamer als wij erbij zijn. Ik hoop dat we het haar af kunnen leren en anders gaat het kleed er maar weer uit…

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

Autootje wassen, moet ook gebeuren! Ik vind het nog steeds gek dat wij zo’n mooie en luxe (vind ik) auto hebben. Heel wat anders dan onze bijna 20 jaar oude auto’s die we hiervoor hadden.

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

Weer naar de Tuinland, want ik wilde toch nog meer plantjes.

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

Ik kreeg namelijk het idee om deze oude pot vol te zetten met hangplantjes zodat het in de keuken een soort van gordijntje wordt. Ben benieuwd of het gaat werken.

Zondag

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

Nieuw kleed, check. Nieuwe accessoires, check! Alleen ik wil toch echt een andere tafel. Ik ga samen met een vriendin overal kijken (vooral bij goedkope winkels want ik wil niet zo’n dure tafel). Ik vond deze tafeltjes van de Kwantum erg leuk maar waren allemaal al best wel beschadigd, dat vond ik zonde.

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

Dus toch maar naar wat duurdere tafels kijken, ze worden inderdaad wel een stuk mooier. Maar vond ze toch te duur.

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

En uiteindelijk werden het deze massief houten tafels met stalen poten (By Boo is het merk volgens mij?), véél duurder dan gepland… Maar ik ben er wel blij mee. Het is niet meer zo hokkerig. Nu wil ik nog iets anders boven de bank waar die poster hangt, jullie tips voor meer warmte en sfeer?

Lief dagboek en lezeressen week 42 – 2020

’s Avonds kijken we PEC Zwolle bij vrienden en ondertussen eten we pizza (had nog een code voor 2e gratis). We gaan weer op tijd naar huis en doen rustig aan, want aankomende week gewoon weer werken.

Voor deze week heb ik eigenlijk geen plannen. Ik ben de hele week aan het werk en voor het weekend heb ik nog geen plannen. Wat gaan jullie doen deze week?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

 1. Ik denk dat de koele blauwe muur een ander kleurtje moet, wil je echt meer sfeer en warmte creëren…. En dan ook andere kussenhoesjes op de bank. De kleuren van de vloer, de bank en het kleed zijn warm, de blauwe muur is daarbij veel te koel. Kijk bijvoorbeeld eens naar de kleur van het jaar van Flexa en de bijbehorende kleurpaletten. Wie weet zit daar iets voor je tussen: https://roomed.nl/flexa-kleur-van-het-jaar-2021/

 2. Gordijnen of de dunnere variant, inbetweens, geven ook sfeer. Wij hadden eerst ook alleen jaloezieën maar dat vond ik toch te kaal. Nu donkere, okergele gordijnen en het staat heel mooi en warm en het dempt ook het geluid wat bij ons ook nodig was.

  Superleuke salontafels heb je gekocht, ik wil ook nog een keer zwarte tafeltjes maar ja, aan die van ons mankeert ook niks. Behalve dan dat ik er op uitgekeken ben.

 3. Leuk: geven en nemen en clever (en dobble so clever trouwens ook) blijven hier ook favoriet.. Ook ideaal in corona tijd want je kunt ze ook online spelen op een website met vrienden… Erg verslavend

 4. Oeeh! Wat een zoektocht naar het ‘perfecte’ tafeltje haha. Die je uiteindelijk hebt gekozen vind ik echt super mooi en past ook bij jullie interieur. :)

  Misschien een andere kleur op de muur, dat kan veel verschil maken. Misschien is zo’n donker ‘oranje’ tint mooi?
  Succes!

  Liefs
  x

 5. Ik zou echt gaan voor een andere kleur op de muur. Die blauwe muur en jullie kussentjes hebben allemaal koude kleuren waardoor het ongezelliger oogt. Wij hebben ons bij ons nieuwbouwhuis laten adviseren door een interieurstyliste mbt de kleuren op de muur. Heel blij dat we dit hebben gedaan.

 6. Ik hou van je blog Aranka en volg je met plezier! Ik vind het alleen wel een beetje gek dat je overal heen gaat en veel afspreekt met vrienden, in een tijd dat we allemaal worden opgeroepen onze sociale contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven. Je hoeft hier niets mee te doen en ik wil eigenlijk ook echt niet zeiken, maar een beetje bewustzijn creëren, ook bij degenen die dit lezen.
  De Dr. Martens staan je overigens top!

  1. Ik snap heel goed dat je dat denkt! Ik spreek ook best veel af met vrienden maar dat zijn eigenlijk altijd dezelfde 2 personen. En natuurlijk hou ik goed rekening met de 1,5 meter.

 7. Omg! Dat kussentje van Mila! Hoe heb je dat geregeld? Zo leuk, ik wil dat ook, dan leg ik mijn poes Kroepoek als kussentje in de stoel van mijn lesruimte 😂

 8. Ik zou, zoals andere lezers ook al adviseren, inderdaad de muur een warmere kleur geven (bijv donker olijfgroen) en kussens daar op aanpassen. Waar de poster hangt zou ik twee leuke houten plankjes monteren met leuke spulletjes erop (je kan daar ook een klein postertje opzetten, wat plantjes etc). Succes ermee, ik ken de metamorfose drang ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *