Search
Close this search box.

Lief dagboek en lezeressen week 41

Lief dagboek en lezeressen week 41

Als eerst, sorry voor de weinige updates de afgelopen dagen. Ik had het toch iets drukker dan ik dacht toen ik thuis kwam van Zuid-Afrika en er moesten ook heel wat dingen in huis gebeuren. Goed, ik kruip nu ’s avonds laat na een hele dag hard geklust te hebben achter de computer om alvast wat voor maandag klaar te zetten. Ik had afgelopen week een hele leuke week in onder andere Newcastle!

Maandag

Lief dagboek en lezeressen week 41

We beginnen de dag vroeg met een fietstochtje naar het centrum, want ik moet naar de tandarts!

Lief dagboek en lezeressen week 41

Ik ben daar zoals gewoonlijk een minuutje binnen en kan meteen doorlopen naar de mondhygiënist om mijn tandsteen zoals altijd weg te laten halen. Ik heb mijn hele leven nog nooit wat gehad bij de tandarts maar heb altijd wat tandsteen omdat mijn tanden scheef staan, vervelend, maar gelukkig niet heel erg erg.

Lief dagboek en lezeressen week 41

Daarna fiets ik door naar de Kattenkliniek (hier komen alleen maar katten) in Zwolle, een nieuwe dierenartsenpraktijk waar mijn beste vriendin werkt. Ik heb wat dingen nodig en dat haal ik daar even op. Ook zie ik de super schattige mandjes staan die de eigenaresse zelf maakt. Ik ben meteen verliefd en koop hem voor Mila, haha!

Lief dagboek en lezeressen week 41

Het lijkt misschien niet zo, maar Mila is heel erg blij met haar nieuwe mandje! De rest van de dag werk ik aan dingen vooruit en pak alvast mijn spullen.

Dinsdag

Lief dagboek en lezeressen week 41

Want dinsdag vertrekken we met de DFDS Seaways naar Newcastle op uitnodiging van DFDS! Ik rij met de auto naar IJmuiden toe, we parkeren daar de auto, checken in en na een uurtje varen we weg!

Lief dagboek en lezeressen week 41

Ik mag samen met Vera en daar zijn we heel erg blij mee, alvast een blije foto!

Lief dagboek en lezeressen week 41

De tocht duurt ongeveer 14 uur maar we hebben ons geen moment verveeld op de boot. We verkennen eerst alle verdiepingen en gaan daarna lekker uit eten.

Lief dagboek en lezeressen week 41

Daarna gaan we naar de club toe waar we genieten van live muziek…

Lief dagboek en lezeressen week 41

… en cocktails! Ondertussen spelen we ook een spelletje Qwixx!

Woensdag

Lief dagboek en lezeressen week 41

Na heerlijk geslapen te hebben zijn we er bijna en besluiten op het dek nog even een fotootje te maken!

Lief dagboek en lezeressen week 41

Ja, we zijn er! Het is voor mij de eerste keer Engeland dus vond het sowieso helemaal geweldig. Gaaf om die oude bouwstijl van Engeland te zien met al die zandstenen. Het ziet er ontzettend grauw uit maar het heeft ook wel iets.

Lief dagboek en lezeressen week 41

We ‘dumpen’ meteen onze koffers bij het hotel en duiken meteen de stad in, want we hebben maar twee dagen de tijd om alles goed te bekijken en ervaren. Na een bezoekje aan het museum bezoeken we een heel leuk tentje waar we meteen maar gaan lunchen.

Lief dagboek en lezeressen week 41

Vervolgens vinden we een heel groot overdekt winkelcentrum en snuffelen hier lekker rond, want het is toch klote weer en regent pijpenstelen… Check hoe hip hier al die adventskalenders zijn, elk  merk heeft er wel eentje.

Lief dagboek en lezeressen week 41

LUSH!

Lief dagboek en lezeressen week 41

Echt jongens, de winkels hier in Newcastle zijn echt geweldig! Ik snap nu waarom dit zo een populaire stad is om te winkelen.

Lief dagboek en lezeressen week 41

Vervolgens stuitten we op de Chinese poort in China Town, zoals het volgens de kaart heet.

Lief dagboek en lezeressen week 41

Kerst overal is het hier al kerst, geweldig!

Lief dagboek en lezeressen week 41

’s Avonds frissen we ons op en doen nog even een rondje stad. We willen graag naar de rivier de Tyne om te kijken hoe dat eruit ziet in het donker met alle bruggen en lichtjes, we lopen dus even een stukje.

Lief dagboek en lezeressen week 41

Vervolgens komen we uit bij een leuke pub en eten hier heel erg lekker met een wijntje erbij voor weinig geld! Het viel ons sowieso op dat het hier allemaal best goed te betalen is.

Lief dagboek en lezeressen week 41

Lief dagboek en lezeressen week 41

En als je dan toch in Newcastle bent en ons hotel naast dé stapstraat van Newcastle ligt ga je natuurlijk ook stappen. We kiezen als eerst voor de Florita’s club waar het best gezellig als we binnenkomen. We krijgen een bonnetje dat alle drankjes tweede gratis zijn en zoals je ziet gaat dat hartstikke goed! Hoe later het hier wordt, hoe meer onze mond open valt van verbazing. Goed, ik ben Engelsen wel gewend op de typische jongeren vakantiebestemmingen, maar het ging er hier ook vrij heftig aan toe. Ik vind het zo grappig om te zien hoe anders en vooral bloot gekleed hun zijn, haha.

Lief dagboek en lezeressen week 41

Vervolgens duiken we een aantal andere clubs in om het echte nachtleven even te proeven, we vermaken ons kostelijk en hebben zelfs wat mensen uit Geordie Shore gezien, onze avond kan niet meer stuk.

Donderdag

Lief dagboek en lezeressen week 41

Enigszins fris schuiven we om 10 uur bij het ontbijt aan! Even genieten van een Engels ontbijtje. Alhoewel hier alleen het ei Engels is, haha.

Lief dagboek en lezeressen week 41

Na het ontbijt pakken we onze spullen weer en checken uit in het hotel. Daarna gaan we naar het kasteel van Newcastle en klimmen helemaal naar boven, ik moest wel lachen om deze bordjes die er elke keer stonden bij de weg naar boven.

Lief dagboek en lezeressen week 41

Ook kijken we even in de kathedraal.

Lief dagboek en lezeressen week 41

Omdat ik natuurlijk een uitgebreid verslag van de stad wil maken kan een tripje naar het Metro Centre niet ontbreken, het grootste overdekte winkelcentrum van Europa. En jongens, het is hier echt mega, Centro is er niets bij.

Lief dagboek en lezeressen week 41

Make-up walhalla in de Superdrug! Ik wilde hier al zo graag heen in mijn leven en nu is het eindelijk zo, yes!

Lief dagboek en lezeressen week 41

Rond drie uur gaan we weer richting de boot en checken weer in. We hebben weer een prima hut met prachtig uitzicht!

Lief dagboek en lezeressen week 41

We zitten namelijk onder de stuurhut en kunnen dus alles mooi vanaf de voorkant bekijken, heel gaaf!

Lief dagboek en lezeressen week 41

We nemen even onze reistabletjes voor de zekerheid in en gaan met die banaan!

Lief dagboek en lezeressen week 41

Hoe mooi is dit uitzicht! We varen een stuk langs de kustlijn van Engeland terwijl het donker wordt.

Vrijdag

Lief dagboek en lezeressen week 41

Na een vrij schommelige nacht wordt ik toch lekker wakker en genieten we van een prachtige zonsopkomst.

Lief dagboek en lezeressen week 41

Ontbijt! Het ontbijt aan boord is echt een hemel, want het is een uitgebreid ontbijtbuffet!

Lief dagboek en lezeressen week 41

Doei Newcastle, bedankt voor de leuke dagen!

Lief dagboek en lezeressen week 41

Eenmaal thuis pak ik alles uit en doe alle huishoudelijke taken zoals gewoonlijk. ’s Avonds plof ik lekker op de bank en kijk mijn gemiste programma’s terug.

Zaterdag

Lief dagboek en lezeressen week 41

Goedemorgen! We beginnen de ochtend met boodschappen doen bij de Aldi.

Lief dagboek en lezeressen week 41

Om vervolgens naar de buren te gaan voor verf. We hebben net een nieuwe voordeur gekocht en die is eindelijk geplaatst en willen ook de rest goed aanpakken. Alle kozijnen en de rest van de voorkant van het huis kan wel een likje verf gebruiken. We zijn dus de hele dag bezig met schuren en schilderen.

Lief dagboek en lezeressen week 41

Ondertussen komt er een nieuwe gadget van Danny binnen, een bestuurbaar balletje voor Mila. Ze vind hem helemaal geweldig! Voor degenen die zich afvroegen wat het was, het is de Sphero Mini.

Lief dagboek en lezeressen week 41

’s Avonds heb ik echt mijn allerlaatste feestje van de Albert Heijn. Ze hebben nog een personeelsfeestje waar ik bij mag zijn. Het was echt super leuk om alle collega’s weer te zien. Dan besef ik me wel ineens weer dat ik alleen ben en al die aanspraak mis. Dat vind ik wel echt een nadeel, ik mis zoveel contacten, echt zo jammer.

Lief dagboek en lezeressen week 41

Daarna gingen we met z’n allen karaoke zingen, wat uiteindelijk super leuk was!

Zondag

Lief dagboek en lezeressen week 41

Zondag slaap ik mijn roes uit en ga daarna aan de slag met een pan verse groentesoep.

Lief dagboek en lezeressen week 41

Ondertussen kijk ik de eerste aflevering van Riverdale terug, het is zo een leuke serie!

Lief dagboek en lezeressen week 41

De rest van de dag zijn we weer druk met schuren en schilderen en het ziet er nu echt heel erg mooi uit, heel blij mee! De nieuwe voordeur was een rib uit ons lijf maar het helemaal waard nu alles weer netjes is!

Lief dagboek en lezeressen week 41

’s Avonds eten we lekker makkelijk comfortfood uit de Airfryer, dat dan weer wel!

Lief dagboek en lezeressen week 41

Ik kijk op de bank nog even tv en ga daarna naar boven om te werken en dit artikel klaar te zetten. En dat was hem weer voor deze week.

En deze week begint mijn echte leven, geen reisjes en uitstapjes meer voor mij. Nu gewoon keihard thuis werken en de site vullen en voorzien van leuke content, maar dat gaat zeker goedkomen want er zijn me toch veel pakketjes binnen gekomen! Vandaag ben ik nog druk bezig met kleine klusjes in huis want mijn ouders komen helpen en de rest van de week werk ik dus lekker door. Wat zijn jullie plannen voor deze week?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

  1. Oh wat leuk zo’n trip naar NewCastle, wat ziet het er gezellig uit! Die foto van jullie twee op de boot is mooi, zo met dat blauwe water op de achtergrond. Gaaf hoor, al die adventskalenders zo bij elkaar. Ik zou waarschijnlijk niet met lege handen de deur uit zijn gegaan;-)

  2. New Castle lijkt me heel gaaf om eens naar toe te gaan! In de omgeving van Kent ben ik inmiddels geweest en momenteel ben ik bij St. Ives in de buurt. Allebei aanraders ook voor met de auto. New Castle staat nog op mijn lijstje!

  3. Ik ben wel vaak in Londen geweest en in York maar nog nooit in New Castle
    Het lijkt mij wel heel leuk om daar eens heen te gaan
    Mooie foto’s en wat een super tof mandje van Mila

  4. Wat een superleuk verslag weer! Ik ben een paar keer met de boot naar Londen geweest en vond dat echt helemaal niks maar dit ziet er echt super uit. Vind je weekverslagen echt heel erg leuk de laatste tijd, lekker gevuld!

  5. Wat een super schattig mandje voor Mila! <3 Fijn dat ze er ook echt gebruik van maakt, dat is nogal zeldzaam bij katten haha! :') Mooie foto's van Engeland, daar wil ik ook echt een keer naar toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *