Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019

Een stuk later dan gepland mijn dagboek van twee weken geleden. Ik werkte twee dagen op kantoor en ging met mijn moeder op verrassingsreis naar Krakau, Polen! Kijk vooral mee naar het super leuke stedentripje.

Sorry voor het niet posten van de afgelopen tijd. Ik heb het druk met werken (32 uur in de week) en was ook nog op stedentrip. Daarnaast spelen er privé ook een aantal dingen waardoor mijn vrije tijd om te bloggen anders besteed werd. Ik probeer vanaf nu weer zoveel mogelijk de draad op te pakken om elke dag iets te posten. Maar misschien is het niet elke dag haalbaar, maar ik doe mijn best!

Maandag

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019

Maandag is weer een normale werkdag dus ik zit de hele dag achter mijn bureau, natuurlijk wel met een kopje thee, die koppen thee gaan er wel in! Ik werk tot 5 en daarna ga ik snel naar huis om mijn spullen te pakken.

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019

Want ik moet ’s nachts al vroeg weg met auto om 7 uur op de luchthaven te staan. Mila kijkt me heel erg schattig vanaf de trap aan. Rond een uurtje of 9 lig ik in bed.

Dinsdag

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019

Daar is hij dan, ons vliegtuig naar Polen! We vliegen vanaf Eindhoven met WizzAir, een prima maatschappij en schijnbaar ook goed betaalbaar. Zeker een aanrader!

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019

Rond 11 uur komen we aan in Krakau en pakken vanaf daar de trein naar het centrum. We lopen naar ons hotel en dumpen de koffers en gaan het centrum in. We verbazen ons meteen hoe mooi Krakau is!

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019
Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019

Ook verbazen we ons dat je op elke hoek van de straat lekkere gebakjes kunt krijgen. Dus we nemen het er maar van en stellen een heerlijk stuk taart.

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019

Natuurlijk dwalen we ook even op het grote plein!

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019

’s Avonds gaan we uit eten in de Joodse wijk waar we bij een heel klein restaurantje uit komen wat echt heerlijk eten serveert.

Woensdag

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019
Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019

Woensdagochtend staan we al om 5 uur op om naar Auschwitz te vertrekken. Vanaf Krakau gaan er heel wat tours naar Auschwitz en wij boeken last minute online een tour. Het is een dagtocht en ik ben echt ontzettend onder de indruk van alles wat ik daar zie. Als je de kans hebt en je bent in de buurt dan zou ik zeker hier heen gaan. Je weet alles wel vanuit de geschiedenis les en films, maar als je er eenmaal zelf staat dringt het veel meer door en komt het verhaal ook heel hard binnen. Erg indrukwekkend.

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019

’s Avonds gaan we uit eten op het grote plein bij een super leuk zaakje. Je kunt hier heel goed en goedkoop eten, zeker een aanrader! Binnenkort komt er natuurlijk een artikel online met allemaal tips voor Krakau.

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019
Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019
Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019

Krakau in de avond!

Donderdag

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019

Donderdag starten we de dag wat minder vroeg en ontbijten bij een hip zaakje. Ik bestel hier heerlijke eitjes met avocado en zalm.

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019

Hoe tof uitzicht heeft ons hotelkamertje? Enige nadeel is wel dat je de hele nacht wakker ligt van de trams…

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019
Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019

De laatste dag nemen we nog een uitgebreid kijkje in de Joodse Wijk. We waren er al de eerste dag geweest maar daar toen hadden we blijkbaar nog lang niet alles gezien.

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019
Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019

Ook lopen we nog even rondom het oude centrum om natuurlijk de draak te bekijken die ook vuur spuugt.

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019
Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019

En het plein met een klein zonnetje.

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019

Aan het eind van de middag is het alweer tijd om naar huis te gaan. We kijken nog even in het grote winkelcentrum en nemen daarna weer de trein naar het vliegveld. Omdat het vliegtuig er eerder is vliegen we eerder terug wat mij wel goed uitkomt. Rond half 2 lig ik dan eindelijk in mijn bed.

Vrijdag

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019

Aangezien ik nog niet heel veel vrije uren heb opgebouwd ben ik vrijdag weer vroeg op mijn werk aanwezig. Een lekker druk dagje met genoeg te doen!

Zaterdag en zondag

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019

Van zaterdag en zondag maak ik eigenlijk niet zoveel foto’s, ik ben compleet gesloopt en doe eigenlijk niet zoveel. Ik ben ook bij vrienden waar ik lekker kroel met de kat.

Aangezien afgelopen week iets anders liep dan gepland heb ik echt nergens foto’s van gemaakt dus ook geen dagboek te vullen. Vanaf volgende week hoop ik weer terug te zijn met een gevuld dagboek! Deze week staan er geen spannende dingen op de planning, alleen maar werken.

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  chucky1012
  21 oktober 2019 at 20:17

  Geeft niets….
  Je privéleven is veel belangrijker dan bloggen…..
  Fijn dat jij met je moeder een week weggeweest was.
  Het is daar zo mooi.
  Ben er nog nooit geweest.
  Het eten ziet er super lekker uit.

  Xoxo

 • Reply
  Anne
  22 oktober 2019 at 00:38

  Blij weer van je te ‘horen’! Sterkte met wat er speelt! x

 • Reply
  rachel
  22 oktober 2019 at 09:54

  je hoeft je niet te verontschuldigen meis privé en werk zijn belangrijker ;) je week ziet er verder wel lekker en leuk uit!

 • Reply
  Lenneke
  22 oktober 2019 at 10:53

  Oh, wauw, ik wist helemaal niet dat Krakau zo mooi is! En sterkte met wat er aan de hand is. Hang in there en take care. Liefs!

 • Reply
  Vera
  24 oktober 2019 at 20:54

  Je moet niets he! Wij begrijpen dat je niet elke dag kunt posten.
  Ik werk 36 uur p/w.
  Ik ga 6.30 de deur uit en kom 18.00 thuis.
  Ik ben einde van de week doodmoe.
  Jij werkt de hele week en daarnaast ook nog je blog bijhouden. Is wel heel veel he.
  Pak je vrije tijd!

 • Reply
  Erica
  28 oktober 2019 at 16:02

  Krakau ziet er leuk uit! je hebt een paar mooie dagen gehad!

 • Laat een reactie achter