Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lief dagboek en lezeressen week 40

Lief dagboek en lezeressen week 40

Goedemorgen, daar ben ik weer na twee dikke weken afwezig te zijn geweest. Mijn avontuur in Zuid-Afrika zit er weer op en ik ben weer een paar dagen thuis. Ik moet wel even acclimatiseren maar vandaag weer een gloednieuwe werkdag waarin ik veel moet doen. De rest van de week zit ik namelijk in Engeland – heel vervelend – dus moet weer hard aan het werk! Kijken jullie mee naar mijn afgelopen week?

Maandag

Lief dagboek en lezeressen week 40

Lief dagboek en lezeressen week 40

Lief dagboek en lezeressen week 40

Maandag ben ik nog in Zuid-Afrika en wil ik graag nog terug naar het Kragga Kamma park met de giraffen! We waren er al eerder geweest maar toen regende het keihard en hebben we de giraffen niet goed kunnen zien. Gelukkig vonden ze dat een goed idee en gingen we met prachtig weer terug! Jeetje wat is het toch genieten van die prachtige beesten gewoon in de natuur.

Lief dagboek en lezeressen week 40

’s Avonds spelen we nog een spelletje Zuid-Afrikaanse Monopoly en dat is best komisch door alle kromme Nederlandse teksten in het Zuid-Afrikaans, helaas verlies ik behoorlijk.

Dinsdag

Lief dagboek en lezeressen week 40

Dinsdagmorgen ga ik met de kinderen naar een touch farm toe waar je alle dieren kan aaien en voeren, een soort grote kinderboerderij. Er waren ook een aantal pauwen die maar wat graag hun mooie veren lieten zien. Niet heel bijzonder – aangezien we dit in Nederland ook hebben – maar wel heel mooi!

Lief dagboek en lezeressen week 40

Lief dagboek en lezeressen week 40

Dinsdagavond is mijn laatste avond dus we gaan gezellig uit eten bij de oceaan. Kijk hoe prachtig het hier is in het donker. Zuid-Afrika heeft echt mijn hart qua schoonheid gestolen, zulke mooie plaatjes staan op met netvlies gebrand!

Lief dagboek en lezeressen week 40

’s Avonds gaan we nog een potje bowlen en moest wel lachen. In Nederland moet je verplicht veiligheidsschoenen aan en hier moet je op de blote voeten.

Woensdag

Lief dagboek en lezeressen week 40

Woensdag is het helaas tijd om weer naar huis toe te gaan. We doen nog even een kleine boodschap en eten een taartje als afscheid. Daarna is het echt tijd om naar het vliegveld te gaan, snik!

Lief dagboek en lezeressen week 40

Mijn eerste vlucht naar Johannesburg begint goed, lekker drie stoelen voor mij alleen, niet verkeerd!

Lief dagboek en lezeressen week 40

Maar de vlucht zelf was minder leuk, we bleven maar door de wolken vliegen met als gevolg verschrikkelijke turbulentie, je kon me wel bij elkaar vegen en dan zat ik ook nog eens alleen zonder een bekende.

Lief dagboek en lezeressen week 40

Net voor landing trok de lucht op onze hoogte open maar was het nog steeds erg bewolkt. Gelukkig leverde dat wel mooie plaatjes op!

Lief dagboek en lezeressen week 40

Maar helaas bleef de turbulentie, wat een drama en mijn hart zat in mijn keel zoals je kan zien. Ik dacht van mijn vliegangst af te zijn maar na dit is die weer flink aanwezig!

Lief dagboek en lezeressen week 40

Gelukkig land ik heelhuids op Johannesburg en daar haal ik snel mijn koffer op om weer naar mijn volgende vlucht te gaan. Snel inchecken bij Air France en weer wachten! In Nederland zie je amper A380 vliegtuigen en in Johannesburg stikt het er van!

Lief dagboek en lezeressen week 40

Daar is mijne, op naar Parijs! Helaas ook boven Afrika weer turbulentie. je voelt het hier een stuk minder erg dan zo een klein vliegtuigje, maar leuk is anders.

Donderdag

Lief dagboek en lezeressen week 40

En dan zit je weer in Parijs op je vlucht naar Nederland te wachten, helaas was hij vertraagd dus het duurt nog wel even. Maar even jongens, wat is Parijs een ziek groot vliegveld! Je wordt gewoon met een soort van metro naar de andere terminals gebracht, bizar!

Lief dagboek en lezeressen week 40

Een boeing 777 naar Amsterdam? Dat is wel heel royaal, kon me ook al niet voorstellen dat ik voor dit vliegtuig een stoel had gereserveerd. Maar de vertraging was dus door het slechte weer in Nederland, Air France had 3 of 4 vluchten in één groot vliegtuig gestopt, niet verkeerd!

Lief dagboek en lezeressen week 40

En maar goed ook, we hadden namelijk al een uur vertraging en bleven daarna ook nog eens drie uur aan de grond staan omdat we niet konden landen in Amsterdam door het slechte weer… Hebben wij weer en ik was al zo moe en wilde graag naar huis. De emoties zaten me ook verschrikkelijk hoog dus moest alles even kwijt bij een bekende. Helaas wilde het niet vlotten dus vermaakte ik mijzelf maar met een spelletje Mahjong.

Vrijdag

Lief dagboek en lezeressen week 40

Welkom in Nederland, klote weer. Donderdagochtend ruim ik alle bende van de reis op, doe het huishouden en werk aan mijn blog. Daarna ga ik nog even naar de stad met mijn moeder en zusje en daarna gaan we door naar de verjaardag van mijn tante.

Lief dagboek en lezeressen week 40

Vanuit daar ga ik door naar mijn oppaskindjes even knuffelen en wat lekkers geven!

Zaterdag

Lief dagboek en lezeressen week 40

Zaterdagochtend begin ik de dag al vroeg met het huishouden en daarna ga ik naar de winkel om boodschappen te doen. Daarna rij ik meteen door naar mijn ouders om de pakketjes op te halen! Daar stond een prachtige doos met rozen op mij te wachten met de nieuwe geur van Clinique. De rest van de dag zijn we druk bezig met het huishouden, naar de bouwmarkt gaan en dergelijke zaken.

Lief dagboek en lezeressen week 40

Lief dagboek en lezeressen week 40

Tijd voor een Hollandse maaltijd! Aardappels met spinazie en gehaktballen, jummie!

Zondag

Lief dagboek en lezeressen week 40

Zondagmiddag en avond zijn we bij mijn schoonouders om even te buurten na mijn vakantie en spelen we zoals gewoonlijk natuurlijk een spelletje kaart!

Lief dagboek en lezeressen week 40

’s Avonds ploffen we op de bank en kijken Miljoenenjacht en Meisje van Plezier. Daarna duik ik lekker mijn bed in en bereid ik me voor op weer een drukke week!

Deze week ben ik namelijk weer lekker druk met hele vervelende dingen. Vandaag werk ik thuis en moet ik tussendoor even naar de tandarts voor controle. Dinsdag tot en met vrijdag ben ik op persreis naar Newcastle, zaterdag heb ik een personeelsfeestje nog van de Albert Heijn en zondag doen we denk ik helemaal niets! Tot volgende week (met hopelijk wat meer foto’s, ik was even uit mijn ‘maakfoto’svanalles’ rol).

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

  1. Leuk om je foto’s van Zuid Afrika te zien. Dat is nu echt een land waarvan ik me totaal niet kan voorstellen hoe dat er uitziet…Ja, klinkt heel gek, I know. Oeh, en bowlen op je blote voetjes, dan wil je dus geen bal laten vallen…..Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe geur van Clinique. Ik vond de Aromatics in black van vorig jaar echt geweldig.

  2. Wat is Z A toch prachtig he?!
    Ben benieuwd naar de Clinique Aroma Elixer.
    Tot nu toe zijn alle varianten heerlijk, hoewel ik het orgineel tot nu toe nog steeds de lekkerste vind.

  3. Mooie foto’s van Zuid Afrika <3 Fijn dat je weer veilig bent aangekomen na een onrustige reis terug! Ik snap heel goed dat je hartslag tekeer ging hoor, haha. Veel plezier en succes deze week! Liefs, Sija

  4. Brrr, die turbulentie lijkt me een ramp. En al helemaal als je geen bekende steun bij je hebt. Grappig dat je bij thuiskomst oer-Hollandse kost gegeten hebt. Dat snap ik best! :-D

  5. wat een prachtige foto’s om te zien zeg van Afrika, en wat vreselijk van je terugreis zeg. Ik zou ook even mijn hard ergens moeten luchten als het mij zou overkomen hoor. Liefs Soraya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *