Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lief dagboek en lezeressen week 36

Lief dagboek en lezeressen week 36

Ik kan mijn tweede week als zzp-er nog moeilijk bevatten, ik kan eindelijk alle dingen doen die ik nooit kon doen met een baan. Ik was twee keer op reis voor mijn blog en genoot echt van het weekend zonder te hoeven werken met vrienden en familie, wat een ontzettende luxe is dat zeg. Ik heb ook echt een overvolle week, kijken jullie weer met mij mee?

Maandag

Lief dagboek en lezeressen week 36

De week beginnen we goed in het prachtige Durbuy, België met srprs.me. Vandaag is de dag dat we weer naar huis gaan maar eerst genieten we nog van een heerlijk ontbijtje! Deze B&B is echt geweldig, als je kans krijgt om hier een keer heen te gaan moet je het zeker doen. Of natuurlijk de srprs.me roadtrip boeken en hopen dat je hier terecht komt ;).

Lief dagboek en lezeressen week 36

Doei fantastisch uitzicht en daarna beginnen we aan de reis naar huis toe.

Lief dagboek en lezeressen week 36

We rijden nog even door Luik heen naar het was niet echt lekker weer dus besloten maar door te rijden. We stopten wel even bij Roermond om daar in de outlet te shoppen. Ik zag veel te veel mooie dingen, maar helaas was mijn portemonnee daar niet dik genoeg voor. Danny kocht wel een mooie winterjas bij de Tommy maar daar bleef het bij. Daarna rijden we helemaal kapot van alle indrukken weer naar huis toe.

Dinsdag

Lief dagboek en lezeressen week 36

Jullie weten het onderhand al op dinsdagmorgen hè, even bij oma langs voor een kopje koffie. Danny is dit keer ook gezellig mee, normaal moet hij natuurlijk werken maar nu had hij nog even een dagje vrij om bij te komen!

Lief dagboek en lezeressen week 36

Daarna stort ik me op het huishouden en Danny is in de tuin bezig voor die dramatische Japanse Duizendknoop, die wortels zijn echt enorm en woekeren door de hele tuin heen. We proberen ze zo goed mogelijk uit te halen maar het is echt een onbegonnen zaak…

Lief dagboek en lezeressen week 36

Maar ik scoor wel alvast pepernoten in de winkel, lekker! De rest van de dag keuvelen we een beetje aan en doen niet zoveel boeiends behalve werken en het huishouden.

Woensdag

Lief dagboek en lezeressen week 36

Woensdagmorgen moet ik vroeg bij de fysio zijn en ik had al zo een vermoeden dat het keihard ging regenen… En ja hoor ik zat in de auto en het begon me toch te plenzen. Ik wilde eerst met de fiets gaan maar was blij dat ik die had laten staan. De rest van de dag werk ik hard aan mijn blog met vooruit werken. Ik wil trouwens weer terug gaan naar twee artikelen per dag, wat vinden jullie daarvan?

Lief dagboek en lezeressen week 36

’s Avonds komen de dames van Schär en een chefkok bij mij thuis om een diner op tafel te zetten die geheel glutenvrij is, super leuk! Ze dekken ook mooi de tafel, erg gezellig!

Lief dagboek en lezeressen week 36

We starten met een voorafje. Het is een bitterbal met gepofte aubergine met oude kaas, walnoot en dragon met daarbij mosterdkaviaar. En het leuke is, de korst is gemaakt van glutenvrij paneermeel.

Lief dagboek en lezeressen week 36

Het voorgerecht: crème van erwt met kwartel op 2 manieren bereid, radijscress en knoflookcroutons. En natuurlijk zijn de croutons zelf gemaakt van glutenvrij brood.

Lief dagboek en lezeressen week 36

En het heerlijke hoofdgerecht: citroenrisotto met groene asperges, bavette en porcinisaus.

Lief dagboek en lezeressen week 36

En dan de gang waar ik altijd het meest naar uitkijk, het toetje: pannacotta van passievrucht en mango met speculaascrumble (ook glutenvrij van de speculaasjes van Schär), verse aardbeien en atsinacress.

Lief dagboek en lezeressen week 36

Elise en Sanne kwamen ook gezellig langs bij mij thuis om van het heerlijke eten te genieten! Het was echt een hele leuke en geslaagde avond, bedankt Schär!

Lief dagboek en lezeressen week 36

Daarna duik ik bijna meteen mijn bed in en pak mijn rugzak, morgen weer vroeg de wekker voor de persreis naar Spa met Spa!

Donderdag

Lief dagboek en lezeressen week 36

Om half 12 moeten we in Maastricht zijn met de trein maar dat is vanaf Zwolle een monsterlijke reis, dus ik zit al om 8 uur in de bus naar het station. De treinreis duurt maar 3,5 uur… Volgens mij heb ik nog nooit zo lang in de trein gezeten, haha.

Lief dagboek en lezeressen week 36

Eindelijk in Maastricht! Hier wachten we op de dames van Spa die ons naar Spa brengen, nog 45 minuutjes in de auto!

Lief dagboek en lezeressen week 36

Aangekomen! En natuurlijk hoeven we geen drost te hebben, haha!

Lief dagboek en lezeressen week 36

Onder het genot van een heerlijke lunch krijgen we natuurlijk een presentatie over Spa dat heel interessant is. Hier wordt uitgelegd wat nou het verschil tussen al dat water is.

Lief dagboek en lezeressen week 36

We brengen natuurlijk ook een bezoekje aan de fabriek, super interessant om te zien hoe dat allemaal werkt.

Lief dagboek en lezeressen week 36

Lief dagboek en lezeressen week 36

Lief dagboek en lezeressen week 36

Lief dagboek en lezeressen week 36

Daarna gaan we naar de vennen waar het natuurlijke mineraalwater van Spa vandaan komt. Het hele gebied is ontzettend goed beschermd en je mag ook echt niet van de paden af om het gebied te beschadigen. De natuur is hier echt prachtig!

Lief dagboek en lezeressen week 36

Daarna vervolgen we onze weg naar een heel leuk – en bijzonder – restaurantje waar we een lekker soepje krijgen.

Lief dagboek en lezeressen week 36

Lief dagboek en lezeressen week 36

En het is hier zo bijzonder omdat je hier het water zo uit de grond kan drinken. Maar het water is hier heel rijk aan ijzer – dat smaakt heel apart – dus heel bijzonder om te proeven.

Lief dagboek en lezeressen week 36

Daarna gaan we terug naar het hotel en kunnen we ons even 1,5 uur ontspannen. We kunnen naar de Thermen toe maar ik heb mijn maandelijkse feestje dus daar niet zoveel zin in. Ik besluit dus maar lekker in de kamer te chillen.

Lief dagboek en lezeressen week 36

En hier een bad te nemen, want die hebben we thuis niet meer, wat heb ik genoten zeg, haha!

Lief dagboek en lezeressen week 36 Lief dagboek en lezeressen week 36 Lief dagboek en lezeressen week 36 Lief dagboek en lezeressen week 36

’s Avonds hadden we een heerlijk diner in het dorp van Spa zelf, lekker genieten! Ik heb nog nooit zoveel lekkers gegeten in één week! Het diner is rond half 12 afgelopen en daarna lopen we terug naar het hotel waarna ik als een blok in slaap val.

Vrijdag

Lief dagboek en lezeressen week 36

Goedemorgen Spa! We gaan er weer een leuke dag van maken, het uitzicht vanaf mijn kamer ziet er echt heel erg gezellig uit.

Lief dagboek en lezeressen week 36

 

We gaan weer terug naar het natuurgebied om daar een fotocursus van Eelco Roos te krijgen die een fantastisch Instagram kanaal heeft. We krijgen een aantal praktische tips!

Lief dagboek en lezeressen week 36

Lief dagboek en lezeressen week 36

Het is hier zó mooi! Daarna vervolgen wij onze weg weer naar huis en ik ben kapot en ben echt heel gezellig in de taxi en trein terug naar huis, haha. Ik was meer aan het slapen dan wat anders.

Lief dagboek en lezeressen week 36

Thuis plof ik dan ook op de bank met een dekentje en een nieuwe serie. Maar daar heb ik maar 5 minuten van gezien omdat mijn schoonouders daarna gezellig langskwamen.

Zaterdag

Lief dagboek en lezeressen week 36

Zaterdagochtend bestaat uit uitslapen en lekker het huishouden doen, maar dan op standje weekend. Daarna ga ik met Mila naar de trimster, even goed haar vacht bijwerken. Ik merk dat ze daarna zo mooi in haar vacht zit en heel zacht is!

Lief dagboek en lezeressen week 36

Kijk onze mooie diva dan! Ik ga om de drie maanden met Mila naar de trimster en merk echt een groot verschil, ook in het verharen, heel erg fijn! En natuurlijk is het ook heel erg belangrijk voor het onderhoud van haar langere vacht.

Lief dagboek en lezeressen week 36

’s Avonds gaan we naar vrienden toe en wat een dramatisch weer is het zeg…

Lief dagboek en lezeressen week 36

Danny koopt een Kinder Suprise ei, dat is lang geleden zeg!

Lief dagboek en lezeressen week 36

’s Avonds spreken we met vrienden af, de mannen kijken voetbal en Vera chillt bij mij op schoot, haha!

Lief dagboek en lezeressen week 36

We spelen na de wedstrijd Camel Up, een super leuk spel! Vooral omdat het zo onvoorspelbaar is, je weet gewoon niet wat er gaat gebeuren dus daarom blijft het spannend tot het laatste moment wie er wint.

Zondag

Lief dagboek en lezeressen week 36

Lief dagboek en lezeressen week 36

Zondag gaan we met de hele groep ook naar Walibi waar sommigen nog kaartjes van hadden. Het was weer een heerlijke dag met een stelletje ongeregeld, haha! En wat hadden wij geluk met het weer zeg!

Lief dagboek en lezeressen week 36

’s Avonds kom ik helemaal kapot thuis en met knallende koppijn van alle achtbanen. Ik nestel me op de bank met een dekentje Miljoenenjacht en de nieuwe Meisje van Plezier serie.

Dat was hem weer voor deze week. Van de week heb ik het vooral druk met vooruit schrijven omdat ik volgende week natuurlijk vertrek naar Zuid-Afrika voor twee weken dus ik moet hard aan de bak. Ik heb niets op de planning staan behalve donderdag de hele dag naar Amsterdam, ook wel eens lekker! Tot volgende week!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

13 reacties

 1. Ziet er fantastich uit je week.
  Ben zo kneiter benieuwd naar hoe het in Zuid Afrika gaat bevallen.
  Je ziet er zo stralend uit op de foto’s…duidelijk een goede keus geweest om zzper te worden.

 2. He wat jammer dat je niet echt kon shoppen in Eindhoven bij de outlet. Wij waren er ook een keer maar bij was het toen juist andersom; ik wilde er schandalig gaan winkelen maar ik kon er niks vinden. Helemaal niks! En wat tof dat Schär op bezoek kwam. Ik heb altijd gezegd; als ik heel rijk zou zijn, zou ik een prive-kok en een prive-kapster aannemen;-) Lekker elke dag iemand die je haartjes mooi maakt en origineel voor je kookt. Yes please.

 3. Wat een drukke week! Lijkt me wel ontzettend gezellig. Ik ben nog nooit in Walibi Nederland geweest, ziet er erg tof uit. En wauwww, dat Schär-diner! Die bitterballen alleen al! ♥

  1. Ja in het vorige huis hadden we een bad en dit huis helaas niet. We willen de badkamer nog aanpakken en dan komt er zeker een bad terug. Maar we moeten daar nu nog even hard voor sparen!

 4. pepernoten, chocolade ei; je lijkt wel op mij want ik wil ook afvallen maar blijf ook maar lekkere dingen eten! Het is ook niet makkelijk….

 5. Wat heerlijk om te zien hoe jij geniet van alles! Eindelijk tijd om ja te zeggen tegen al die leuke uitnodigingen. Het is je ontzettend gegund!

  Is Zuid Afrika vakantie of werk? Hoe dan ook, weer iets in naar uit te kijken!

 6. Zo leuk om nu te kunnen zien dat jij veel meer geniet van de leuke dingen die jij doet voor jouw blog en thuis etc….
  Nu kan je alles rustiger aan doen….
  Voorheen moest je veel haasten…

  Fijne week Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *