Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lief dagboek en lezeressen week 35

Lief dagboek en lezeressen week 35

Mijn eerste volle week als ZZP-er die niet meer voor een baas werkt, het voelt gek, maar eigenlijk net als een vakantie. Mijn agenda staat bomvol gepland met dingen die voorheen niet konden omdat dat gewoon niet te doen was met een baan ernaast. Ik ging naar verschillende persevents en op roadtrip met srprs.me! Kijken jullie mee naar mijn bijzondere afgelopen week?

Maandag

Lief dagboek en lezeressen week 35

Maandag begint mijn dag goed met entingen voor Zuid-Afrika halen bij de GGD (kennen jullie die grap dat Aranka de GGZ voor een afspraak maken belde)! Met licht knikkende knieën loop ik naar binnen en sta ook zo weer buiten. Appeltje eitje, haha! Vind het gebouw van de GGZ in Zwolle er trouwens wel een beetje creepy uitzien, mooi maar creepy.

Lief dagboek en lezeressen week 35

Daarna ga ik snel door met een vriendinnetje richting Amsterdam. Ik heb een persevent van een nieuw chocolademerk voor in de supermarkt. Maar we besluiten wat eerder te gaan en even lekker de shoppen. Het is prachtig weer dus we genieten ook van een ijsje.

Lief dagboek en lezeressen week 35

We kijken in tal van winkeltjes maar kopen eigenlijk niets, alleen een paar dingen bij de LUSH. Ik koop een nieuwe toner en een Scrubbee voor een andere vriendin.

Lief dagboek en lezeressen week 35

Lunch! B&B is echt één van mijn favoriete zaakjes in Amsterdam, als ik honger of trek heb ga ik altijd even langs aan de Leidsestraat.

Lief dagboek en lezeressen week 35

We wandelen ook nog even door het Vondelpark en vervolgens gaan we naar onze bestemming.

Lief dagboek en lezeressen week 35

Lief dagboek en lezeressen week 35

Lief dagboek en lezeressen week 35

Lief dagboek en lezeressen week 35

Lief dagboek en lezeressen week 35

Kennen jullie het merk Godiva? Dat is een luxe chocolademerk dat voorheen alleen in boetieks in Nederland werd verkocht. Maar vanaf nu is het ook gewoon bij de Albert Heijn te koop. Natuurlijk niet de luxe bonbons (wel een voorgeselecteerde selectie) maar heerlijke repen en voorverpakte pralines. En jongens, deze chocolade is echt goddelijk!

Lief dagboek en lezeressen week 35

Daarna genieten we nog even van een drankje op het Leidseplein, heerlijk!

Lief dagboek en lezeressen week 35

En als we rond 8 uur aankomen in Zwolle gaan we nog even snel een hapje eten bij de La Cubanita. Het was echt even snel een hapje doen, maar het was wel heel erg lekker!

Dinsdag

Lief dagboek en lezeressen week 35

Eh goedemorgen Mila? Pluizebeest. Ik werk eigenlijk de hele dag en ’s middags spreek ik met vriendinnen af.

Lief dagboek en lezeressen week 35

Om lekker van het zonnetje te genieten! We gaan naar het openluchtbad in Heino en spelen ook een spelletje Qwixx! Rond een uur of 5 ben ik weer thuis en begin aan het eten en ga vervolgens door naar de sportschool om even lekker te sporten. Ik krijg een persoonlijk sportschema en dat wordt uitgelegd en dat heb ik geweten…

Woensdag

Lief dagboek en lezeressen week 35

Woensdag ben ik de hele dag druk bezig. Ik neem afscheid van een oud collega die ook weg gaat, haal een koffer op bij mijn oma, mama komt langs om door te spreken wat er met Mila moet gebeuren, pak de koffer in, zet de laatste artikelen klaar en maak alles klaar voor de reis met srprs.me. Aangezien het toch klote weer is besluit ik heerlijk boerenkool te maken.

Lief dagboek en lezeressen week 35

’s Avonds plof ik doodmoe op de bank en kijken we een nieuw tv programma. Iets met interieur stylisten ofzo, ik vind het wel grappig! En ik dacht al, waar ken ik deze jongen toch van, maar die heeft bij mij op de middelbare school gezeten, wat grappig! Klein wereldje!

Donderdag

Lief dagboek en lezeressen week 35

Donderdag begint al vroeg onze reis met srprs.me en we hebben er super veel zin in. Ik ben uitgenodigd om 5 dagen te gaan roadtrippen met twee onbekende bestemmingen. We krassen ’s ochtends de rijrichting open en daarna de bestemming. En wat blijkt, we gaan naar Brussel! Super tof want daar waren we beiden nog nooit ‘echt’ geweest.

Lief dagboek en lezeressen week 35

Srprs.me heeft het trouwens perfect geregeld. We hebben een hartstikke mooi hotel op de meest perfecte locatie. Midden in het centrum en letterlijk naast het station, de metro en bus! Dus we dumpen meteen onze spullen en gaan er op uit!

Lief dagboek en lezeressen week 35

Ideaal die metro letterlijk naast het hotel. We besluiten maar meteen naar het toeristische Atomium te gaan.

Lief dagboek en lezeressen week 35

Daar is ‘ie! En wat is hij in het echt groot zeg! We gaan met de lift helemaal naar boven en vanaf daar heb je echt een prachtig uitzicht!

Lief dagboek en lezeressen week 35

We moesten in de auto onderweg naar de bestemming even lachen want er scheen in Brussel zomaar een gat in de weg te zijn gekomen. Maar wat blijkt, zit dat gat naast ons hotel, maar goed dat ons hotel nog staat dan, haha! Was wel bijzonder om te zien dat dat zo ineens gebeurt…

Lief dagboek en lezeressen week 35

Lief dagboek en lezeressen week 35

Wandel, wandel! Natuurlijk kom je dan langs alle beroemde plekken van Brussel.

Lief dagboek en lezeressen week 35

En zo ken je het merk Godiva niet en zo zie je het in Brussel op elke hoek van de straat, te grappig!

Vrijdag

Lief dagboek en lezeressen week 35

Vrijdag beginnen we de dag vroeg met een wandeling naar het Jubelpark, prachtig is het hier!

Lief dagboek en lezeressen week 35

We verkennen de hele stad met de metro en aan het eind van de dag zijn we wel een beetje moe. Tijd voor een terras met Kriek!

Lief dagboek en lezeressen week 35

Rond een uur of 8 komen we helemaal kapot in het hotel aan en doen onze chill kleding aan. Danny vind hier pantoffels en moet wel even om de combinatie lachen.

Zaterdag

Lief dagboek en lezeressen week 35

Snel een ontbijtje en op naar de volgende bestemming!

Lief dagboek en lezeressen week 35

En de volgende bestemming is … Durbuy! We hadden er beiden nog nooit van gehoord.

Lief dagboek en lezeressen week 35

Lief dagboek en lezeressen week 35

Na een kleine 1,5 uur rijden komen we in Durbuy aan een prachtig klein dorpje in de middle of nowhere in de Ardennen. We genieten hier van een heerlijke lunch en ontdekken waar ons hotel is.

Lief dagboek en lezeressen week 35

Maar we krijgen geen hotel maar een prachtige B&B in een heel klein gehuchtje in de omgeving van Durbuy. De gastheer is enorm vriendelijk en de kamers zijn prachtig klassiek ingericht. Ik heb me nog nooit ergens zo welkom gevoeld. Echt alles was hier top geregeld, de kamers, de voorziening, de gastvrijheid, de geweldige natuur, de omgeving en zeker het eten. Het is trouwens B&B Chic à la Closerie. Mocht je nog een leuk adres zoeken. En als je een roadtrip met srprs.me boekt is er kans aanwezig dat je ook hier terecht komt!

Lief dagboek en lezeressen week 35

Na een gezellige borrel en gekletst te hebben met Stefaan de gastheer vervolgen wij onze weg naar La Roche. Dit schijnt ook een leuke plaats te zijn en besluiten daar ook te eten.

Lief dagboek en lezeressen week 35

Liefmans is echt mijn favoriete bier – en ook zowat het enige bier wat ik lust – en hier hebben ze veel meer dan in de Nederlandse supermarkt. Dit maakt mij blij als Liefmans fan!

Lief dagboek en lezeressen week 35

Dit uitzicht vanaf onze verblijfplaats is echt prachtig met het uitzicht op de vallei!

Lief dagboek en lezeressen week 35

Rond een uurtje of 8 vinden wij het mooi geweest en gaan naar onze kamer en spelen nog een spelletje.

Zondag

Lief dagboek en lezeressen week 35

Dit ontbijt, het was echt hemels en helemaal door Stefaan zelf samengesteld door pure producten uit de regio. Brood van de bakker, kaas en vlees van lokale boeren en slagers, vers fruit van de mark, verse yoghurt van een boer en ga zo maar door. Het was echt heerlijk en fantastisch en dit was nog niet eens alles!

Lief dagboek en lezeressen week 35

We beginnen de dag trouwens vroeg want we willen de omgeving heel graag ontdekken. De eerste stop zijn de grotten van Hotton en wat zijn deze mooi, zeker een aanrader!

Lief dagboek en lezeressen week 35

Lief dagboek en lezeressen week 35

Vervolgens rijden we naar Bastogne of Bastenaken (hoe je het wilt noemen) om naar het oorlogsmuseum te gaan. Dit is ook zeker een aanrader. Het is een algemeen museum, maar er wordt (door een koptelefoon die je de hele tijd draagt) een verhaal verteld over Bastogne en de slag daarom. Echt heel interessant en actief gedaan.

Lief dagboek en lezeressen week 35

We vervolgen onze weg naar Coo en maken een grapje dat we naar Plopslaland gaan.

Lief dagboek en lezeressen week 35

Maar we gaan natuurlijk kijken bij de watervallen van Coo die we als aanrader van familie en kennissen kregen om te bezoeken en ook zeker de moeite waard!

Lief dagboek en lezeressen week 35

Vervolgens gaan we terug naar Durbuy voor het avondeten waar ik een beenhammeTJE bestelde zoals op de kaart rond. En ik kreeg me toch een stuk vlees, het was nog veel groter dan mijn hand! Het was trouwens wel heerlijk, zeker een aanrader om hier te gaan eten!

En dat was mijn week in een notendop. Ik heb niet uitgebreid alles gedeeld van mijn roadtrip met srprs.me want daar komt natuurlijk nog apart een artikel over en vlogs. Ik kan wel zeggen dat het ons echt heel erg goed is bevallen en we echt verrast waren en dat we met volle teugen hebben genoten. Ik kan het dan ook echt iedereen aanraden om te doen als je het kan doen.

Ook deze week heb ik weer een hele drukke week. Maandag was ik nog weg met srprs.me, dinsdag werk ik de hele dag thuis en moet heel wat werk verzetten, woensdag moet ik weer naar de fysio en hebben we een heerlijk diner bij mij thuis, donderdag en vrijdag ben ik weer op persreis naar België en dit keer met Spa, zaterdag staat nog open en zondag gaan we naar Walibi. Tot volgende week!

De reis met srprs.me heb ik gekregen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

13 reacties

  1. Wat een mooie foto’s weer! Mocht je ooit weer eens in de omgeving van Durbuy komen, huur dan zeker eens een kano! Je wordt dan met een pendelbus heel wat kilometers stroomopwaarts afgezet, en dan heerlijk met de stroom mee van de prachtige omgeving genieten!

  2. Wat een leuke foto’s! Ik had ook nog nooit van Durbuy gehoord, maar het ziet er prachtig uit! En de rest van de trip trouwens ook. Leuk dat je zo eens op plekken komt waar je anders misschien niet zelf naartoe was gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *