Search
Close this search box.

Lief dagboek en lezeressen week 28

Lief dagboek en lezeressen week 28

Goedemorgen! Wegens omstandigheden (het gewoon heel druk hebben, werken, afspraken en verjaardagen) een wat latere lief dagboek en lezeressen, maar daarom is hij zeker niet minder. Afgelopen week was een rustige week met een heel druk einde. Ik had weer verjaardagen, ging lekker uit eten, had een heel leuk event in Amsterdam en speelde vooral veel Pokémon.

Maandag

Lief dagboek en lezeressen week 28

Maandag sta ik vroeg op en ga meteen aan het werk, ik moet deze dag echt heel veel aan het huishouden én mijn blog doen. Ik start eerst met foto’s maken.

Lief dagboek en lezeressen week 28

Daarna gooi ik de was in de wasmachine en test deze gekke dingen uit die ik een keer bij de Kruidvat kreeg. Weet niet of ik hier enthousiast over ben, mijn was voelt daarna echt als schuurpapier aan.

Lief dagboek en lezeressen week 28

Project badkamer schoonmaken, ik heb daar zo een hekel aan…

Lief dagboek en lezeressen week 28

Laatste restjes ragout, lekker! Daarna ga ik weer hard aan de slag.

Lief dagboek en lezeressen week 28

Gekke Mila, ligt ze lekker tussen onze kussens in.

Lief dagboek en lezeressen week 28

En natuurlijk sluit je de dag af met een nieuwe aflevering PLL in bad!

Dinsdag

Lief dagboek en lezeressen week 28

Mila is nog steeds helemaal uit haar doen, arm beestje. Ze lijkt maar niet op te knappen. En als baasje ben je dan echt radeloos.

Lief dagboek en lezeressen week 28

Ik ga nog wel even boodschappen doen en sprint even snel de Kruidvat binnen waar ik een nieuwe collectie zie staan. Ik neem de matte lipsticks mee om te testen.

Lief dagboek en lezeressen week 28

Mila is echt totaal zichzelf niet, ze springt niet eens meer op de stoel waar haar mandje ligt op mijn werkkamer. Ik leg hem dus maar even op de grond en bel de dierenarts.

Lief dagboek en lezeressen week 28

Gelukkig kunnen we meteen die middag nog terecht en krijgen een hele rits met medicatie mee en als tip een extra kattenbak aan te schaffen, ook maar meteen gedaan dus. De rest van de dag is eigenlijk verloren gegaan aan Mila en een bezoekje aan de dierenarts.

Lief dagboek en lezeressen week 28

’s Avonds plof ik dus lekker op de bank met een aflevering PLL. Ik baal trouwens zo dat het niet op Netflix is.

Lief dagboek en lezeressen week 28

Ineens komt een luchtballon heel laag overvliegen, schijnt iets niet helemaal goed te zijn gegaan en land in het weiland achter ons, oeps!

Woensdag

Lief dagboek en lezeressen week 28

Woensdag komt mijn moeder langs om me te helpen in huis en voor de gezelligheid, daar heb ik geen foto’s van gemaakt. ’s Middags ga ik nog met een paar vriendinnen Pokémons zoeken in de Aa-Landen. Ik vind het zo leuk dat je door het spel er echt op uit gaat en dingen ziet van de stad waar je anders nooit op let. Daarna ga ik weer snel weg want moet werken tot sluit.

Donderdag

Lief dagboek en lezeressen week 28

Donderdag is de dag dat ik al mijn vervoer kwijt ben. Mijn nieuwe fiets gaat voor een onderhoudsbeurt naar de fietsenmaker (en leen deze prachtige fiets) en mijn auto moet voor reparatie naar de garage.

Lief dagboek en lezeressen week 28

En ondertussen spelen we gewoon lekker Pokémon. Dit keer gaan we naar het Wezelandenpark.

Lief dagboek en lezeressen week 28

En varkens knuffelen! Waar dat spel toch allemaal wel niet goed voor is.

Lief dagboek en lezeressen week 28

’s Avonds haal ik mijn auto weer op maar was nog niet helemaal klaar, even wachten dus maar.

Lief dagboek en lezeressen week 28

Fijn dat je schoonouders er vlak bij in de buurt wonen, even spelen dus met Shiba! En Pokémons vangen, maar dat zeg ik er niet bij.

Vrijdag

Lief dagboek en lezeressen week 28

Zucht… Dit is het probleem dus al een maand, Mila plast elke keer pal voor de kattenbak en dus blijkbaar ook voor de nieuwe. Ben erg benieuwd wanneer het beter gaat. Het zijn ‘gelukkig’ wel elke keer kleine plasjes door de blaasontsteking. Ik ruim de boel op en ga snel naar de bus om naar Amsterdam te gaan.

Lief dagboek en lezeressen week 28

Elise en ik reizen samen naar Amsterdam toe voor het L’Oréal event dat twee dagen duurt. De hele dag door hebben we workshops en zien allemaal mooie dingen van het merk.

Lief dagboek en lezeressen week 28

’s Avonds gaan we uit eten bij The Pool in Amsterdam, een hele hippe tent.

Lief dagboek en lezeressen week 28

Eten! Het was niet meteen mijn keuze voor eten (ik ben een echte boer qua eten) maar het was toch verrassend lekker! Even wat anders.

Lief dagboek en lezeressen week 28

Met mijn lieve kamergenootjes Sanne, Kelly en Elise. En natuurlijk Saskia die er ook gezellig bij was, super dag gehad!

Zaterdag

Lief dagboek en lezeressen week 28

Op het event kregen we trouwens allemaal een horloge van Cluse, ik ben super blij met de mijne, helemaal mijn stijl!

Lief dagboek en lezeressen week 28

Op de terugweg naar huis Pokémon vangen, haha! Charmante foto Elise!

Lief dagboek en lezeressen week 28

Lief dagboek en lezeressen week 28

Eenmaal thuis besluiten we gewoon zomaar uit eten te gaan en nemen de ouders van Danny mee. Die wilde het hier wel eens proeven en gelukkig vonden ze het erg lekker!

Zondag

Lief dagboek en lezeressen week 28

Zondag slaap ik lekker uit (ik was erg moe van de afgelopen dagen) en maakte me daarna snel klaar om te gaan werken. Alleen ik was wat te vroeg dus ging eerst nog even Pokémons zoeken met mijn zusje. Helaas was het niet echt een succesvol rondje. Daarna ging ik snel aan het werk van 1 tot half 7. Daarna ging ik meteen door naar een verjaardag, druk schema.

Lief dagboek en lezeressen week 28

Rond 9 uur ging ik nog even Pokémons zoeken met Elise en vonden we een hond die tussen het vuil eten aan het zoeken was. Ik had hem van de week al eerder zien loslopen maar dacht dat hij ergens bij hoorde omdat we voor ons huis een groot hondenuitlaatveld hebben. Maar dat hij nu hier was klopte niet. Elise heeft dan zo een groot hart voor dieren dat ze meteen de dierenambulance belde. Gelukkig liep het allemaal goed af en was de hond van iemand die hier in de buurt woonde.

En dat was mijn week, deze week zit ik in de Ardennen met Chaudfontaine, woensdag heb ik afspraken in Amsterdam, donderdag heb ik nog niets op de planning staan en vrijdag, zaterdag en zondag werk ik de hele dag. Tot volgende week!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

24 reacties

 1. Ik weet er alles van hoe erg zielig het is als je huisdier erg ziek is en de kwaal maar niet verdwijnt.
  Onze vorig hond was ernstig ziek en dat duurde weken lang…
  Toen overleed ze.

  Sterkte hoor met Mila Xoxo

 2. Het kan zijn dat Mila de kattenbak met pijn associeert en daarom er niet meer graag op plast. Maar meestal pakken ze dan echt een hele andere plek..
  Probeer eens een keer de bak zonder de kap neer te zetten, wil soms ook weleens helpen.

  Hopelijk knapt ze snel op.. een ziek huisdier is vreselijk

 3. Arme Mila, ik zou inderdaad de bak proberen zonder klepje dan kan ze makkelijker en sneller naar binnen. Geef je al urinairy voer? Bij ons hielpen plasbuisverwijderaars (medicijnen) en urinairy s/o voer van royal canin erg goed.

 4. Leuke week! Balen he dat pll niet op Netflix staat, ik weiger het te downloaden en hoop dat Netflix binnenkort alles erop zet.
  Dat event ziet er super gezellig uit!

 5. Ach arme mila. Heb je ook al eens ander kattengrit geprobeerd?
  Lastig he als je er maar niet achter komt wat het kan zijn.
  Succes ermee!

 6. Ik heb mijn hele leven al katten om me heen en mijn huidige kat had ook stress: ze poepte buiten de bak. 3 kattenbakken verder, kalmerende stopcontactgeurtjes en andere geldrovende middelen ;-). Niets leek de oorzaak echt op te lossen… Het begon allemaal op een flatje waar ze ‘buiten’ niet eens kende, daarna een tussenwoning waar ze alleen naar buiten kon als ik thuis was. Daarna een begane-grond appartementje met kattenluikje naar buiten: dat bleek haar oplossing te zijn (zucht). Ze kon niet door alle deuren waar zij heen wilde wanneer het haar uit kwam en bij haar leverde dat schijnbaar gewoon stress/frustratie/verveling op. Katten schijnen ook gevoelig te zijn voor stress bij hun baasje: mijn katten zijn sinds mijn scheiding helemaal veranderd: ik lees wel vaker dat dit kan komen doordat ik zelf beter in mijn vel zit. Succes met Mila, ik hoop dat je de oorzaak kan achterhalen en misschien wat hebt aan mijn kattenstressbelevenissen ;-).

 7. Ik wil niet negatief overkomen, maar zijn jullie wel genoeg thuis bij mila? Wij hebben zelf een brits korthaar en merken dat hij echt zijn aandacht nodig heeft. Daarbij hebben wij zelf wel goede ervaringen met de feliway voor in het stopcontact.
  Een kat heeft echt wel zijn aandacht nodig, ondanks dat sommige mensen er anders/ makkelijker over denken.
  Hoop dat mila snel weer opknapt.

  1. Er is vrijwel altijd iemand in huis, ik werk thuis en als ik bij de AH werk is dat vooral in de avond en in het weekend wanneer mijn vriend thuis is, dus dat lijkt me ook niet dat dat het is… Feliway hebben wij nu ook!

 8. Andere kattenbakvulling? Op die korrels die jij nu hebt doet mijn poes ook niks. Wij hebben gewoon simpele houtvezels nu, helaas wel dagelijks hele bak verschonen maar gaat wel prima nu. Voorheen zat mijn poes ook voor de bak OF ze schopte heel de bak leeg (ja echt) en ging in n lege bak plassen..hopelijk helpt t. Succes en beterschap!

 9. Wellicht ooit gekeken naar alternatieve diergeneeskunde? Het moet uiteraard in je straat je passen maar er bestaat ook zoiets als een holistisch diergeneeskundige of kattentherapeut. Die komen eigenlijk standaard thuis op consult en nemen stress- ongevingsfactoren mee waar een dierenarts toch dicht bij een medische insteek blijft.

  Ik heb zelf een onzindelijke poes gehad en uiteindelijk bleek dit omgevings geconditioneerd gedrag te zijn in combinatie met een dominante kater en een baasje die niet veel thuis was ivm werk en hobby. Met een hulp van een kattentherapeut en hollistisch diergeneeskundige heb ik mogelijke aanleidingen uitgesloten.

  Kan me voorstellen dat je bij de dierenarts blijft maar wilde toch dit toch delen omdat je al een behoorlijke tijd met haar gezondheid tobt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *