Search
Close this search box.

Lief dagboek en lezeressen week 27

Lief dagboek en lezeressen week 27

Goedemorgen! Daar ben ik weer na twee dagen niets van me te laten horen op mijn blog. Ik had er gewoon echt geen zin in, bloggen met dit warme weer. En ik wilde van het prachtige weer genieten en lekker naar het zwembad gaan in plaats van te zweten. En ik heb genoten en geen seconden aan mijn blog gedacht! Maar hier ben ik weer, met letterlijk frisse zin! Kijken jullie mee naar mijn afgelopen zonnige week?

Maandag

Lief dagboek en lezeressen week 27

 

Maandag begon ik al vroeg met werken. Van 7 tot een uurtje of 10 hielp ik met de weekopening op het werk!

Lief dagboek en lezeressen week 27

Het was gelukkig heerlijk weer, dus een stukje fietsen was geen probleem, op de vroege ochtend.

Lief dagboek en lezeressen week 27

Thuis kwam Mila al vrolijk naar me toe en klom meteen op schoot.

Lief dagboek en lezeressen week 27

Werken moet ook gebeuren, alleen Mila vind dat allemaal ook erg interessant, haha. De rest van de dag was ik aan het werk thuis en had ik op het werk nog weer een werkoverleg met mijn collega’s.

Dinsdag

Lief dagboek en lezeressen week 27

Dinsdag werkte ik van half 8 tot 12 en ging daarna in de hitte weer naar huis. Ik appte met Elise en we verveelde ons beiden eigenlijk een beetje. Of ik zin had om te lunchen samen? Prima! In de stad kwamen we toevallig Tim ook nog tegen dus die ging ook gezellig mee!

Lief dagboek en lezeressen week 27

We gingen gezellig lunchen bij Vila Suikerberg, echt ons favoriete terras voor een hapje en een drankje. Als je in Zwolle bent moet je hier echt een keertje heen!

Woensdag

Lief dagboek en lezeressen week 27

Woensdag was het een heerlijke dag, een vrij hoge temperatuur maar met veel wind wat het aangenaam maakte. Ik wilde even aan het werk gaan maar speelde meer politie agentje omdat Mila aan de kabelt kauwt, haha.

Lief dagboek en lezeressen week 27

Na even gewerkt te hebben vind ik het wel mooi geweest en ga lekker het balkon op. Helaas mag Mila niet mee, dus die zit sip achter de hordeur. Ze mag het balkon niet op omdat ze er dan vanaf kan springen, dat hebben we liever niet vanaf 3 hoog.

Lief dagboek en lezeressen week 27

Ik begin in het nieuwe boek van Rosamund Lupton, Dochter. Het boek Zusje van haar heb ik verslonden dus was erg benieuwd naar deze.

Lief dagboek en lezeressen week 27

Ik had echt totaal geen zin in een boterham dus ging lekker voor een salade! Deze maakte ik met kip en pesto. Van de week komt een receptje online!

Lief dagboek en lezeressen week 27

Hoe warm het ook is, dat maakt kittens allemaal niets uit en halen de hele dag door kattenkwaad uit. Ik moest wel om deze foto lachen.

Lief dagboek en lezeressen week 27

Tijd voor een ijsje!

Lief dagboek en lezeressen week 27

27 graden in de woonkamer! Ik had het niet meer! – niet wetende dat het later in de week 30 graden ging worden -.

Lief dagboek en lezeressen week 27

Omdat onze woonkamer een half aquarium is qua ramen en we nog geen gordijnen hadden werd het hoog tijd. Zeker om de zon en haar warmte buiten te houden. We waren er dus eindelijk uit wat voor een gordijnen we wilden, simpele lamellen. Deze hadden we maandag opgehaald en vandaag hielpen de ouders van Danny mee ze te plaatsen. Voor onze ramen kan eigenlijk alleen maar op maat gemaakte gordijnen en die zijn super duur. Gelukkig vonden we lamellen bij de gamma met onze maat, wij blij!

Donderdag

Lief dagboek en lezeressen week 27

Yes, gordijnen! En zo heel verkeerd ziet het er helemaal niet uit! Daarna stap ik snel in de auto naar de camping waar mijn ouders staan. Ik ga voor het eerst zo een stuk alleen rijden – zonder iemand naast me en op de snelweg -. Ik was ontzettend zenuwachtig.

Lief dagboek en lezeressen week 27

Maar gelukkig ging alles goed en kon ik heerlijk van het weer genieten op de camping in plaats van het warme appartement.

Lief dagboek en lezeressen week 27

Lief dagboek en lezeressen week 27

Mijn ouders staan in Beekbergen op de camping en we vonden het wel even leuk om daar bij de stoomtreinen te kijken! Tof om te zien dat dat allemaal zo mooi onderhouden is.

Lief dagboek en lezeressen week 27

We besluiten ook te barbecuen en Danny komt na zijn werk ook gezellig langs. Even boodschappen doen dus! En natuurlijk een ijsje halen.

Lief dagboek en lezeressen week 27

En daarna … AFKOELEN IN HET ZWEMBAD, heerlijk!

Lief dagboek en lezeressen week 27

Rond een uurtje of 5 komen we bij de caravan terug en geniet ik van een heerlijk koud drankje.

Lief dagboek en lezeressen week 27

Rond 6 uur is Danny er ook en kunnen we beginnen!

Lief dagboek en lezeressen week 27

Lekker!

Lief dagboek en lezeressen week 27

Helaas werd het ineens super slecht weer met veel regen en onweer. Maar ach, we zijn wel wat gewend op de camping dus gingen gewoon onder de luifel verder.

Vrijdag

Lief dagboek en lezeressen week 27

Weer zo een warme en hete dag. Mila is hier niet nat voor de afkoeling, maar omdat ze stout is geweest. Ze kijkt hier zo lief, haha.

Lief dagboek en lezeressen week 27

Lief dagboek en lezeressen week 27

In de middag sprak ik met Linda af om even naar de Action en Dille & Kamille te gaan. Maar helaas konden we de Salute niet weerstaan, oeps!

Lief dagboek en lezeressen week 27

 

Dille & Kamille! Ik hou echt van die winkel!

Lief dagboek en lezeressen week 27

Om 5 uur moet ik weer aan het werk maar had nog even zin in iets kouds, dus ik kocht een lekker toetje voor werktijd.

Lief dagboek en lezeressen week 27

Toen ik thuis kwam was Danny al weg met vrienden het terras op. Omdat ik zaterdag om 7 uur moest werken had het niet veel zin meer om mee te gaan. Dan maar een drankje thuis, ook niet verkeerd!

Zaterdag

Lief dagboek en lezeressen week 27

Eumh, volgens mij vind Mila pindakaas ook lekker… Na mijn ontbijtje werk ik tot 1 uur, heerlijk.

Lief dagboek en lezeressen week 27

Na het werken hadden we afgesproken om naar het zwembad in Heino te gaan. Hier gaan we vaker zwemmen, het is hier nooit zo druk en een gewoon zwembad. Ik moet bekennen, ik vind het enorm vies om in natuur water te zwemmen. Geen idee waarom, maar ik hou er niet van. De plantjes aan je tenen, dat vieze zand en de eventuele vissen, juk!

Lief dagboek en lezeressen week 27

We vonden een heerlijk plekje in de schaduw onder de bomen – let wel op met de bomen, ik had ineens een teek aan mijn been hangen – en genoot van mijn boek.

Lief dagboek en lezeressen week 27

Rond 6 uur waren we weer thuis en konden nog even met Mila knuffelen. Want daarna waren we al weer weg, arm beestje.

Lief dagboek en lezeressen week 27

We gingen namelijk met 11 man uit eten bij de Blue Sakura. Alleen met zo een grote groep is het meer een vreet partij dan een intiem etentje met af en toe hapjes, haha. Maar het was ontzettend gezellig.

Lief dagboek en lezeressen week 27

Daarna doen we nog even een drankje bij Sally’s. Ik ben gelukkig, want hier hebben ze Liefmans!

Zondag

Lief dagboek en lezeressen week 27

Zondag doen we he-le-maal niets. Ja een stuk of 10 afleveringen Breaking Bad kijken. Wat een geweldige serie.

Lief dagboek en lezeressen week 27

 

Oja en natuurlijk lekker kroelen met de poes!

Dat was mijn afgelopen week. Ik had gewoon echt even geen zin in bloggen en koos voor mezelf om lekker te genieten van het weer. Zal iedereen doen toch ;)? Deze week ga ik weer lekker knallen en is het gelukkig om weer een stuk aangenamer om in een kamertje te werken. Wat zijn jullie plannen deze week?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

28 reacties

 1. Leuke foto’s, echt lieve foto’s van Mila! Ik ben erg benieuwd wat je van het nieuwe boek “Dochter” vindt. Ik vond Zusje persoonlijk een beetje langdradig..

 2. Lekker hoor al die ijsjes, ik heb er ook elke dag eentje op. Ik vind zwemmen in een zwembad juist vies, alle zonnebrand blijft daarin drijven en de chloorlucht en smaak.. In meren vind ik het ook niet zo fijn, geef mij maar de zee!
  Liefs, Iris

 3. Wat is Mila toch een liefje. Ik vond het deze week ook veel te heet om te werken. Ik vind warm weer best lekker als ik de hele dag aan het zwembad kan liggen. Gelukkig is het nu een stukje aangenamer!

 4. Wat een leuke foto’s om te zien Aranka! Ik snap dat je hoofd niet naar bloggen stond met die warme temperaturen, daar had ik zelf ook echt last van. Gelukkig is het nu al een stuk prettiger. Geniet van komende week.

  1. Fijn dat er meer mensen zijn die dit soort berichten verspreiden! Jammer genoeg zijn er te veel mensen die katten niet altijd op de juiste manier behandelen.

   1. Ben het helemaal met bovenstaande eens, te vaak worden dieren aangeschaft zonder dat men zich eerst in het gedrag van een dier verdiept. Vaak gaat een kat ook kattenkwaad uithalen omdat het aandacht wil. Negatieve aandacht is ook aandacht. Als je een kat in huis neemt ( en dat geldt ook voor andere dieren) moet jij je huis aanpassen, en niet je kat aan je huis aan willen passen.

 5. Gaan jullie je balkon uiteindelijk nog afzetten zodat Mila wel buiten kan? Ik heb dat gedaan met kippengaas en ze vinden het heerlijk om buiten te zijn (alleen als wij er bij zijn haha).

   1. Kippengaas toch niet? Als je kleine gaten neemt gaat dat prima! Hier kwamen ze er echt niet doorheen haha, Ayla zat alleen bij de buren door een klein gaatje onder het tussenstuk waar we niks voor hadden staan haha.

 6. Leuke diary weer! Tip voor je balkon, bij zooplus kan je een kattennet kopen om je balkon mee af te zetten. Als dat niet mag kan je misschien een kattentuigje aanschaffen. Werkt hier ook top ( soms moet je ze even uit de war halen maar 9vd 10 keer leren ze wel dat ze niet moeten zichzaggen :) )

 7. Wat is Mila een scheetje! Echt een lief koppie! Snap best je haar niet op het balkon laat, Puck vind het ook leuk om uit het raam te springen als ze kans krijgt.

 8. Wat een leuke week! Helemaal begrijpelijk dat je even geen zin hebt in bloggen, is ook veel te zonde met dit warme weer. Mila is echt zo schattig!

 9. Als jullie vaker een dag (en avond) weg zijn is het wellicht verstandig na te denken over een tweede poes/kat. Aan je dagboek te zien ben je, logischerwijs, veel weg. Nu kan Mila er nog aan wennen. Net zoals jij het niet leuk zal vinden om telkens langere tijd alleen te zitten ervaren katten dat ook zo (katten zijn lang niet zo’n solitaire dieren als altijd gedacht wordt). Ze zal zich gaan vervelen en dat kan resulteren in vervelend gedrag (snachts actief zijn, of overdag als jullie weg zijn dingen doen die niet mogen). katten die samen zijn spelen meer, zijn actiever en vaak ook gelukkiger. Wij hebben ook twee britten, en het zijn hele sociale dieren welke het vreselijk vinden om alleen gelaten te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *