Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Het is gedaan met alle reisjes, vorige week maakte ik mijn laatste persreis naar Frankrijk en daar genoot ik met volle teugen van. Thuis stond het in het teken van vooruit werken en natuurlijk ontspanning in het weekend. Benieuwd naar wat ik afgelopen week allemaal gedaan heb en in Frankrijk heb uitgespookt? Kijk dan zeker verder naar mijn dagboek!

Maandag

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Volgen jullie mij al op Instagram?

Maandag ben ik eigenlijk de hele dag druk bezig om alles voor de site klaar te maken terwijl ik weer op persreis ga. Ik doe boodschappen, breng pakketjes weg en haal de laatste dingen die ik nodig heb. Aangezien ik ineens heel nodig moest plassen dook ik even bij mijn Albert Heijn naar binnen waar ik altijd heb gewerkt en moest ik wel even lachen dat deze wijsheid na een jaar er nog steeds hangt!

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Ik deelde nog even een nieuwe winactie op mijn Instagram pagina, als je nog mee wilt doen, dat kan alleen vandaag nog! Volg mij dus op mijn Instagram!

Dinsdag

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Dinsdag heb ik helemaal geen foto’s gemaakt maar ik was de hele dag druk achter mijn computer bezig. Ik zette de laatste dingen klaar, werkte vooruit aan campagnes en pakte natuurlijk mijn koffer in, dat allemaal in de warmte. ’s Avonds zou ik even naar het huis van mijn ouders gaan om de tuin water te geven en zo te zien was dat wel nodig. Het stukje moestuin met alle aardbeien was helaas al vergaan…

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Na het sproeien nam ik zelf nog even een duik in het zwembad door een half uur baantjes te trekken met een vriendin, heerlijk!

Woensdag

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Woensdag vertrek ik al vroeg richting Rotterdam om via daar de Thalys naar Parijs te nemen. We stappen daar over op de TGV naar de champagne streek maar hebben 1,5 uur vrije tijd. Dan duik je dus even Parijs in!

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Ik ben geen ster in Frans maar het broodje brie begreep ik nog wel, alleen jemig wat veel brie!

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Volgende station! Hier pakken we de TGV naar Champagne!

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Nog even een fotootje in Parijs dan!

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

We rijden nog een dik uur met de TGV en zijn daarna in de Champagne streek. En wat doe je daar? Juist! Champagne drinken!

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Hotel voor de nacht! We slapen in een nieuw Ibis Styles hotel in Châlons-en-Champagne, super leuk hotel en stadje!

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Maar voordat we gaan slapen krijgen we nog een rondvaart op de rivieren van Châlons-en-Champagne en dat was ontzettend indrukwekkend! Zeker een aanrader om te doen als je daar in de buurt bent.

Donderdag

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

De volgende dag rijden we door naar Lac Du Der en maken een eerste stop bij een champagne producent. Maar we zien ineens prachtige zonnebloemvelden waar we allemaal graag even wilde kijken. Zó ontzettend mooi om te zien!

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Op de camping!

Vrijdag

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Vrijdagochtend beginnen we de ochtend vroeg met een fietstocht lang het meer. Even aan deze fietsen als lange Hollanders wennen want ze zijn ontzettend klein, haha!

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Hi!
Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Na de fietstocht maken we ook nog een heerlijke boottocht over het meer. We hebben ook echt geluk met het weer, het was echt heerlijk!

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

De volgende stop is het prachtige dorpje Joinville met een rijke geschiedenis.

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Waar we ook nog een kasteel bezoeken. Bijzonder is aan dit kasteel dat het alleen voor feesten is gebouwd en niet om te wonen.

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Daarna gaan we naar ons laatste hotel wat een boutique hotel is La Source Bleue en was een klein beetje beteuterd dat ik in een caravan moest… Maar de binnenkant was ontzettend luxe en zat zelfs een tweepersoons jacuzzi in! Je snapt wel dat ik daar meteen in zat!

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Kijk nou, een Mila bij het hotel!

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

’s Avonds hadden we ook diner bij het hotel en kregen echt heerlijk te eten. En het kaasplankje (of beter gezegd kaaskar) was het hoogtepunt!

Zaterdag

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Het hotel is vernoemd naar dit helderblauwe gat in het meertje. Het is een ontzettend diep gat (lijkt niet zo) waar bronwater in omhoog stroomt. Het is zo schoon dat het hier ook gewoon gedronken wordt!

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Het is zaterdag alweer tijd om naar huis te gaan en de trein te pakken. We zijn in Chaumont en doen hier nog even een korte stadstour!

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

En lunchen even snel bij Subway wat we nog relaxed doen. Daarna begint ineens de paniek want onze trein naar Parijs rijdt niet door onverwachtse stakingen en we moeten echt de Thalys halen… Na kort beraad worden we met de auto naar Reims gebracht wat nog een flinke rit is en nemen vanuit daar de TGV naar Parijs.

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

In Reims hebben we nog wat tijd en drinken een champagne en ik duik nog even de Sephora in waar ze Fenty Beauty hebben!

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Ik heb nog nooit zo hard naar alles moeten rennen en we kwamen letterlijk compleet bezweet aan in Parijs en hadden daar maar 15 minuten overstaptijd en moesten ook nog naar een ander station toe rennen, gekkenhuis. Drijfnat kwamen we bij de Thalys aan en rende net naar binnen toen de deuren sloten, iets met een engeltje op onze schouder.

Zondag

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Zondag slaap ik schandalig uit en kom pas om half 11 mijn bed uit. Doe het lekker rustig aan en zit lekker in de tuin. Ineens was ik de kat kwijt maar die was lekker aan het bakken in de schuur.

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

’s Middags gingen we natuurlijk nog even naar het zwembad en speelde Canasta!

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

’s Avonds nog uit eten met Danny bij de Admiraal in Zwolle!

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

Lief dagboek en lezeressen week 27 – 2018

En we sloten het weekend af met een wijntje op het stadsstrand!

Deze week heb ik weer een normale week, geen reisjes, geen afspraken maar lekker werken en van thuis genieten. Ik kan je zeggen, daar ben ik ook wel weer heel erg aan toe! Wat zijn jullie plannen deze week?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

5 reacties

  1. Wauw, dat La Source Bleue meertje ziet er prachtig uit! En geweldig die caravan waar je in mocht slapen, krijg er echt zo’n ouderwets gevoel van. Super zeg, echt genieten daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *