Search
Close this search box.

Lief dagboek en lezeressen week 26

Lief dagboek en lezeressen week 26

Zo, we hebben weer een enorm hectische week achter de rug. Niet dat ik zo druk ben – of nou ja eigenlijk wel – maar vooral omdat je constant achter de kat aan moet rennen, vangen en corrigeren. Het is dan ook een dagboek vol met Mila, bereid je dus voor!

Maandag

Lief dagboek en lezeressen week 26

Goedemorgen, vandaag ben ik een dagje vrij en blijf ik de hele dag bij Mila! Mag ook wel want je moet haar de hele dag in de gaten houden en corrigeren.

Lief dagboek en lezeressen week 26

Daarom trakteer ik mezelf op een lekkere lunch met Happas. Dat zijn een soort van bitterballen maar dan met groente. Deze hebben een vulling van champignon en broccoli, heerlijk.

Lief dagboek en lezeressen week 26

Ik wilde een video kijken, maar Mila vond dat allemaal veel te interessant…

Lief dagboek en lezeressen week 26

En van de planten kan ze ook niet afblijven, tsjonge! Het is net een klein kind, haha.

Lief dagboek en lezeressen week 26

Ik liet jullie vorige week al een foto van mijn teen zien en heb daar nog steeds veel last van. Gelukkig nu wel iets minder. Maar maandag was het toch wel heel erg erg en Elise drong er op aan dat ik toch maar naar de dokter moest. Lief dat Elise is bracht ze me daar ook nog heen. De dokter kon het niet heel goed zien maar het is zwaar gekneusd of gebroken. Omdat toch niets met een teen kunnen doen besloten we geen foto’s te maken. Gewoon voorzichtig doen en rust houden dus.

Lief dagboek en lezeressen week 26

Kijk, zo is ze weer lief! Ik vind het super leuk hoor, maar een kitten heb ik toch wel een beetje onderschat. We moeten er constant achteraan en je bent er écht heel erg druk mee. Daar had ik niet bij stilgestaan. Een kitten is super leuk en lief, maar het heeft ook zeker zijn nadelen. Onze nieuwe en goede meubels gaan naar de haaien en je bent er gewoon super druk mee.

Dinsdag

Dinsdagochtend moest ik de hele ochtend werken en was Mila voor het eerst lang alleen thuis. Ik was best wel benieuwd hoe dat ging…

Lief dagboek en lezeressen week 26

Maar ze heeft zich heel netjes gedragen – ze mag alleen in de grote gang als wij niet thuis zijn -. Maar ik merkte daarna dat ze ontzettend veel energie had en behoefte aan krabben. Dus ik kocht er nog een extra krabpaal bij voor in de gang en straks voor in de werkkamer als ze wat volwassener is. En weer de hele middag was ik bezig achter Mila aan te rennen.

Lief dagboek en lezeressen week 26

We aten lekker makkelijk gelukkig. Gebakken aardappeltjes met appelmoes.

Woensdag

Lief dagboek en lezeressen week 26

Op woensdag komt er natuurlijk altijd een recept online en we zouden de hele dag visite krijgen dus ik besloot een cake te bakken. Niet zomaar een cake, maar een heerlijke stroopwafelcake!

Lief dagboek en lezeressen week 26

Mijn oma en tante kwamen langs voor de gezelligheid en natuurlijk om naar de poes te kijken. We dronken gezellig thee en zette het hele Etos assortiment op de tafel! We hebben heerlijk gekletst en van alle lekkere smaken genoten.

Lief dagboek en lezeressen week 26

Mila is vertrokken!

Lief dagboek en lezeressen week 26

Nog even snel een fotootje maken voor Instagram van het nieuwe merk Freedom.

Donderdag

Donderdag kwam mijn zusje gezellig langs en hebben we eigenlijk de hele dag niets gedaan maar gewoon gezellig gedaan.

Lief dagboek en lezeressen week 26

’s Avonds gingen we naar een lezing over kattengedrag bij de Dierenkliniek in Epe. Het was heel interessant om bij te zijn. We hebben heel veel over katten en hun gedrag geleerd. Echt heel veel dingen waar ik eigenlijk nooit bij stil heb gestaan zodat katten over het algemeen dieren op zichzelf zijn en geen ander gezelschap willen van katten. Soms gaat dit goed maar vaak niet. Als kittens kunnen ze vaak wel samen maar ouder gaat fout.

Vrijdag.

Lief dagboek en lezeressen week 26

Ook vrijdag werkte ik weer de hele dag bij de Albert Heijn.

Zaterdag

Lief dagboek en lezeressen week 26

Zie je hoe vroeg het is… Op naar het werk…

Lief dagboek en lezeressen week 26

Voor openingstijd moest ik namelijk alle tijdschriften tellen! Daar moest natuurlijk even een mooie selfie bij!

Lief dagboek en lezeressen week 26

Daarna moest Mila natuurlijk even geknuffeld worden!

Lief dagboek en lezeressen week 26

Danny was ’s middags naar de opendag van PEC en ik bleef lekker alleen thuis. Ik keek een film via Netflix. Alleen ik had weer eens wat aangeklikt zonder te lezen wat het was. Het ging dus over een meisje met Leukemie, zulke films moet ik helemaal niet kijken. Dan denk ik weer terug aan mijn moeder en kan ik alleen maar janken.

Lief dagboek en lezeressen week 26

Gelukkig neemt Danny daarna een heerlijke pizza mee!

Lief dagboek en lezeressen week 26

En slaapt Mila lekker naast ons op de bank.

Lief dagboek en lezeressen week 26

’s Avonds spreken we nog met vrienden af om een drankje te doen in de kroeg.

Lief dagboek en lezeressen week 26

En daarna belanden we in de Bloopers om toch nog even lekker te gaan stappen. Alleen ik was snel weg, had iets te veel last van mijn teen.

Zondag

Lief dagboek en lezeressen week 26

Zondag sliepen we uit tot een uurtje of 1 en keken daarna de hele dag Breaking Bad.

Lief dagboek en lezeressen week 26

Ook heeft Mila iets nieuws bedacht, op de stoelen klimmen. Onze arme mooie leren stoelen. Ze kan nog niet zo hoog springen dus trekt zich vooral op met haar nageltjes… Volgende wat kapot gaat..

Ik ben dus eigenlijk de hele week heel erg druk bezig geweest met de kat, maar dat had ik ingepland dus was ook de bedoeling. Maar echt, het sloopt je! Deze week moet ik weer veel meer werken en ben ik dus veel van huis – even rust, haha -. Voor de rest heb ik geen afspraken en probeer ik nog een beetje van het mooie weer te genieten! Fijne week iedereen!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

39 reacties

 1. Als wij groter wonen willen we ook graag een kat, maar ooh ik ben ook zo bang voor de meubels, en voor het speelgoed van onze baby, en voor de box. Het is al lastig om een oudere kat af te leren in de babymeubels te klimmen, maar een kitten, tja. Haha. Maar misschien nemen we ook gewoon weer een hamster, of een konijn – iets aaibaarder voor een baby dan een hamster –

 2. Wat een curie is het, de kleine deugniet! Ik vind Now Is Good een prachtige film, maar als je zoiets zelf/in je omgeving hebt meegemaakt is hij vrij heftig idd!

 3. Oef, ik kan me voorstellen dat er heel wat energie gaat zitten in de opvoeding van Mila! Grappig dat ze zo ondeugend is, terwijl je bij foto’s alleen maar denkt aan hoe schattig ze is! Hopelijk krijg je haar snel onder controle: je meubels zijn prachtig en het zou zonde zijn als daar straks niks meer van over is!
  De ouders van mijn vriend hebben een hond, en die heeft vooral de bank verwoest. Ze vonden het toen hij klein was zo schattig hoe hij op de banken ging liggen, en dat heeft hij natuurlijk nooit afgeleerd… en nu kopen ze geen nieuwe banken meer tot de hond weg is. Lijkt me toch jammer! Al maakt het gezelschap van zo’n beestje natuurlijk veel goed :)
  Liefs XXX
  P.s. veel beterschap! En weer succes met Mila komende week :)

 4. Kleine katjes zijn net een duveltje in een doosje ;-) Het krabben aan de meubels ken ik en dat doet pijn! Gelukkig gaat het vanzelf over en gaat dat wilde er een beetje uit. Geduld hebben helaas ;-)

 5. Ah nog balen van je teen zeg! Verder een leuke week gehad dus. Mooie foto’s, en je kat is echt veel te schattig hihi!

 6. Ja, kittens opvoeden kost veel energie! Wij krijgen er over 4 weken eentje bij en dan is het opvoeden hier niet eens meer zo’n probleem, alleen de eerste dagen is altijd wennen met de andere katten. Ik heb dan 5 Brits Kortharen en hier vinden ze het heerlijk om met z’n allen te zijn, spelen en liggen. Volgens mij zouden ze er niks aan vinden als ze alleen zouden zijn! Maar inderdaad, ze zijn allemaal nog jong (de oudste is drie) dus dan accepteren ze het allemaal makkelijker dan dat ze ouder zijn.

  1. Oh en je meubelen… Je kan beter echt heel erg consequent zijn daarin. Ik heb het een beetje laten gaan en mijn bank is na drie jaar niets meer waard. Gelukkig zijn ze het nu afgeleerd, maar dat is een beetje te laat.

 7. Haha die kat! Een schatje maar ondertussen… Het lijken inderdaad net kinderen! Dan kan je je misschien beter voorstellen hoe een kindje is. Ik heb er zelfs twee! Gezellig maar druk dus

 8. Heerlijk zo’n lief, klein katje,, maar inderdaad een hoop werk! Ik zie nu trouwens pas voor het eerst dat jouw meubels vrijwel identiek zijn aan mijn meubels, alleen niet ietsje anders qua afwerking. Leuk om te zien :-)!

 9. katten zijn in principe solitair maar je ziet zo ontzettend vaak dat ze toch een maatje willen. ik heb altijd katten samen gehad en dat is altijd goed gegaan en ook zo lief samen.

  Enne berg je leren stoelen maar op. ik had ook mooie leren stoelen tot ik 2 kittens kreeg… hele stoelen zijn kapot gekrabd en dat bleef een favoriet krabding. Vreselijk!!!

  maar ohhh ze is leuuukkk!!

 10. Goh, als ik dit zo lees zijn onze katten volgens mij echt niet opgevoed haha, daar hadden wij echt niet zo onze handen aan vol toen ze nog kittens waren! Toch gedragen ze zich best en weten ze heel goed wat ze wel en niet mogen haha

 11. Tja, katten en meubels gaan niet heel goed samen helaas. Wij hebben onze katten ook vanaf het begin dat we samen woonde (incl. nieuwe meubels) en van onze bank en (nep)leren stoelen is niks meer over. Dus al nieuwe stoelen moeten kopen, nu van suède waardoor je de krabplekken niet goed ziet. Het vergt zeker veel energie om ze een beetje op te voeden, maar het is het allemaal waard. Ik zou niet meer zonder ze kunnen :-) Wij hebben er trouwens wel voor gekozen om gelijk 2 kittens te nemen, waardoor als wij niet thuis zijn we niet zo’n schuld gevoel hebben, ze vermaken zich wel samen. Ook nu ze ouder zijn geworden gaat het nog steeds goed gelukkig! Mila is trouwens echt een hele mooie kat, wees er maar trots op.. En probeer niet al te veel achter haar aan te zitten, maar ga met haar spelen als ze bijvoorbeeld aan je planten/meubels zit :-) Hier vonden ze van die stokken met balletjes/veertjes eraan geweldig toen ze kittens waren.

  1. Ik geniet er ook echt van hoor! Het is echt een lieverd en we krijgen ook veel liefde terug. Mila doet het echt geweldig alleen en knuffelt daarna graag met ons. Gelukkig krabt ze niet echt aan onze meubels, dat doet ze echt aan de krabpaal, maar het op de bank en stoelen komen kan ze nog niet waardoor ze heel veel haar nageltjes gebruikt. Tsja en twee kittens is wel heel erg prijzig (wij zijn weer van die verwende mensen die graag een raskat willen ;)).

 12. Haha nooit bij stilgestaan dat je katten echt moet opvoeden (geen idee waarom?). Ze zijn natuurlijk ook lekker eigenwijs. Super schattig is ze.

 13. Mijn bank is ook helemaal naar de haaien, maar het is maar één van de twee rakkers die daar zijn nagels in zet, de andere gebruikt netjes de krabpaal. Katten zijn behoorlijk ondernemend en het is inderdaad een taak. Ik heb die van mij nu 6 jaar, maar wil niet meer zonder. xxx Lucinda

 14. Hey Aranka,
  I read your blog every day with pleasure.
  Mila ist a lovely cat and you want to do your best with her!
  I have 4 cats an they are all race cats.
  It ist NOT true, that they want to existence allone! They want Partners! And if you aren´t there they can Play with each other. Yes it is pricey, but it is the best for your cat. I think she will sleep if you arn´t there so that she dosn´t have to stay only in the corridor. I like that you want to do every Thing right but wat they told you about cats is not right. The next they want to tell you is that you only have to feed your cat with dry Food and that is the worst you can do.

  I wish you a lot of joy with Mila!

 15. Die van ons doen het tot nu toe echt heel goed, misschien komt het doordat we er 2 hebben? Er is tot nu toe 1 vaas gesneuveld die er soort van om vroeg aangezien er veren in zaten, die natuurlijk met windje wel eens bewogen. Qua aan plant eten, raad ik je een kattenplant aan. Is gewoon soort gras in een pot, wij hebben die aangeschaft en ze komen niet meer aan de andere planten, eten van die plant, zitten er op, is echt nu plant haha! Succes met Mila X

 16. Reageer eigenlijk nooit, maar vind je blog echt zo tof.
  Je doet ook gewoon ‘normale’ dingen en niet alles is alleen maar ‘high society’ gedrag. I like that :-) wou dat maar eens gezegd/geschreven hebben haha

  1. Dat zie ik als een groot compliment Jenny, dankjewel! Maar ik ben ook gewoon normaal, ik zie mezelf niet als een ‘high society’, sterker nog, zo wil ik ook helemaal nooit worden. Dat is een te ver van mijn bed show en word ik niet gelukkig van. Laat mij maar lekker saai en gelukkig zijn met wat ik doe en volgens mij werpt dat ook zijn vruchten af :)!

 17. Wat een schatje is die Mila zeg! 1 tip mbt krabpalen; het is echt niet nodig om er een voor elke kamer te kopen, kijkend naar de prijs is dit vooral geldverspilling. Ik heb 2 katten (in een huis met 8 kamers), en ook toen ze nog jong waren hadden, en hebben we aan 1 krabpaal meer dan genoeg. Alle meubels leven nog :p en scheelt je toch een hoop geld (zeker als je je bedenkt dat je een krabpaal zo nu en dan moet vervangen als ze helemaal “kapotgekrabt” zijn). Succes met de kleine, kittens kunnen, hoe lief ze ook zijn, soms een hele last zijn haha. :)

  1. Mila vind ze blijkbaar beiden erg leuk! Ze speelt en krabt aan de grote en in de kleine slaapt ze. Gelukkig krabt Mila niet echt aan de meubels maar gebruikt ze met het spelen en opklimmen veel haar nageltjes. Het is dus even wachten tot dat ze groter is!

 18. Ohhhh,, wat een schatje, die mila :) maak je gauw weer foto’s of een filmpje van haar ? Kittens groeien als kool namelijk…

 19. Ja katten zetten overal hun nagels in, ook in je huid helaas. Bij ons zitten er ook al haakjes in de bank en in de stoelen maar het beestje is zo lief dat je het maar voor lief neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *