Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Een beetje later dan normaal, maar hier is die dan, mijn dagboek! Jullie weten vast allemaal wel dat ik 5 dagen in Tunesië was als jullie mij volgen op Instagram. Ik wilde daar mijn dagboek in elkaar zetten maar het wifi en mijn half levende MacBook wilde niet meewerken. Nadat ik had besloten mijn laptop maar niet uit het raam te gooien en hem thuis maar later zou maken is hij hier dan eindelijk!

Maandag

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Omdat ik natuurlijk zoveel weg ben wil ik niet geheel wit aankomen en toch wel een beetje kleur opbouwen. Ik ga dus even een paar minuten onder de zonnebank. Ik merk ook dat het helpt tegen het verbranden, normaal kan ik niet even 10 minuten in de zon zitten zonder te verbranden en nu wel, dat is fijn! Daarna sport ik nog even en ga weer naar huis om te werken.

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Aangezien het mooi weer is drink ik lekker een Kriek biertje!

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

En speel met Danny een potje Beverbende!

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

’s Avonds zie ik dat ik mijn stappendoel nog niet gehaald heb dus ga even een rondje in de buurt lopen!

Dinsdag

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Dinsdag heb ik niet zo een spannende dag, ik werk vooral vooruit voor de komende tijd. Meestal start ik de dag met wat huishoudelijke taken zoals het bed opmaken.

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Voor mijn persreis naar Oostenrijk eind juni heb ik bergschoenen nodig. En aangezien ik die niet had moest ik ze nog kopen. Het werden deze Lowa bergschoenen die ze me in de speciaalzaak aanraadde, ze zitten echt heel erg fijn en stevig! Kost wat, maar dan heb je ook wat (hoop ik).

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

’s Middags nodigt de buurvrouw mij uit voor een kopje thee en vraagt of ik ook een gezond taartje wil! Nou dat gaat er best in!

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Aangezien ze hun hele huis aan het verbouwen zijn stonden deze verwarmingen buiten om weg te doen. Maar deze zien er nog beter uit dan die van ons dus vraag ik of we deze mogen overnemen en dat kon!

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

’s Middags ben ik druk aan het werk en Mila vind het allemaal wel prima en ligt er lekker bij.

Woensdag

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Woensdag ben ik aan het werk en wil ik nog even langs de spelletjeswinkel voor een nieuw klein spelletje wat ook leuk met z’n tweeën is. Aangezien ik vaak hoorde dat Sushi Go erg leuk is nam ik die mee. Hebben jullie nog leuke tips?

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Shop till you drop! Ik kocht een nieuw badpak en een leuk jurkje voor Tunesië, ideaal!

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Lunch!

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Daarna snel door naar de huisarts voor mijn vaccinatie! Bij de GGD hadden ze geen plek meer dus moest het via een omweg regelen bij de apotheek en de huisarts, gelukkig lukte dat!

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

’s Avonds doen we met vriendinnen spelletjes en we spelen eindelijk Codenames! Dit spel vond ik echt zó leuk! Je speelt het in teams en je moet woorden omschrijven in één woord en het is de bedoeling dat je teamleden het woord raden wat hopelijk hun vakje is. Raad je het verkeerd kun je de moordenaar raden (ben je dood) of je tegenspelers aan een punt helpen. Echt super tof!

Donderdag

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

’s Ochtends begin ik aan een klote klus, mijn gellak eraf halen. Normaal gaat het er zo af maar dit keer gewoon echt niet… Jammer genoeg zijn mijn nagels nu ook helemaal beschadigd…

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Omdat ik haast had en best nog wel wat dingen moest doen was ik er niet helemaal bij. Ik wilde het restafval naar de ondergrondse container brengen en had voor ik het wist de deur al dicht zitten en had ik geen sleutels en telefoon bij me, top! Gelukkig wonen mijn ouders redelijk dichtbij en liep daar heen in de hoop dat ze thuis waren en dat waren ze gelukkig. Gelukkig hebben ze een huissleutel van ons!

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

En in de tussentijd natuurlijk dit…

Vrijdag

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Vrijdagochtend vroeg vertrek ik gezellig samen met een vriendin naar Schiphol. Zij haalt haar man en kinderen op en ik kan mee omdat ik rond die tijd ook moet inchecken. Ik ga op persreis naar Tunesië!

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

We vliegen met AirTunis maar die heeft zijn beste tijd wel gehad, wat een oude toestellen zijn dat zeg… Maar gelukkig is het personeel heel vriendelijk!

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

En krijgen we lunch!

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

In drie uurtjes vliegen we naar Tunesië! Het uitzicht op de bergen in Italië (of net Frankrijk) met eeuwige sneeuw is fantastisch!

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Het eerste hotel is The Residence in Tunis, echt een geweldig mooi hotel!

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Daarna vervolgen wij onze weg naar Sidi Bou Said, een prachtig dorp in Tunesië waar ik echt verliefd op ben geworden. Mocht je naar Tunesië gaan, dan moet je hier echt heen!

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Typisch Tunesisch avondeten, heerlijk! Alleen ik moet wel aan het pittige wennen.

Zaterdag

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Tunesië heeft echt prachtige zandstranden dus ik maak om half 8 ’s ochtends een heerlijke strandwandeling!

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

En trek mijn nieuwe jurkje aan!

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Dit uitzicht!

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Hi! Het jurkje is trouwens van de C&A en kostte bijna niets!

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

We hadden weer een typische lunch en moest wel even slikken, dit is niet helemaal mijn ding… Het voorgerecht heb ik amper aangeraakt en de vis heb ik na veel aarzelen toch durven te ontleden. De vis was trouwens echt heerlijk!

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

In de middag komen we weer aan in het nieuwe hotel in Hammamet en nemen een duik in het zwembad.

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Avondeten!

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Jongens kijk dit bed, daar kunnen drie volwaardige mensen in liggen. Ik grapte dat ik er twee lekkere mannen bij kreeg, maar helaas.

Zondag

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Ontbijtje!

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Wederom tijd voor een lekkere strandwandeling.

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Ze maken hier zulk lekker vlees, jummie! Na Hammamet zetten wij onze weg voort naar Monastir maar ondertussen stoppen we nog even.

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2018

Bij het fort en maken prachtige foto’s! Daarna zitten we een hele tijd in de bus en daarna ben ik eigenlijk zo moe dat ik niets meer doe of foto’s maak. Tijd om naar bed te gaan.

Maandag en dinsdag was ik natuurlijk nog in Tunesië en woensdag en donderdag werk ik nog thuis om nog wat dingen uit te werken. Vrijdag heb ik mijn privé vakantie en gaan we daar lekker van genieten. Dan zal er dus ook geen dagboek online komen of een beperkte omdat ik die ene week gewoon niet wil werken. Dus ik zou zeggen, tot over een tijdje!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply
  chucky1012
  30 mei 2018 at 06:22

  Prachtige foto’s!
  Leuk verslag.
  Is het echt maar zo kort vliegen vanaf hier?

  Enjoy Xoxo

 • Reply
  Sharon - Choose to Shine
  30 mei 2018 at 07:22

  Tunesië ziet er echt super mooi uit!

 • Reply
  Debby
  30 mei 2018 at 07:28

  Zou je wellicht een review over Codenames willen doen? Ik heb die vorig jaar gekregen en leek me zo leuk maar snap er niets van! En jij legt t altijd helder uit :). Voor 2 p vind ik sushi go zelf vinden, met n groepjes is die veel leuker! Voor 2p raad ik patchwork, agricola 2 spelers, paku paku (sowieso HILARISCH spel), hive, jaipur en colour jams aan :). En ook phase 10, maar die ken je al!

 • Reply
  femketje
  30 mei 2018 at 08:13

  woah nu ik Tunesië zie wil ik er echt eens heen!

 • Reply
  Rachel
  30 mei 2018 at 09:33

  zo dat ziet er even top uit zeg :D lekker weekje meis!!

 • Reply
  Anneke
  30 mei 2018 at 20:14

  Ik vind dat je er goed uitziet!

 • Reply
  Amelie
  30 mei 2018 at 23:48

  Dat rode jurkje staat je super goed!! Je ziet er prachtig uit nu, niet meer afvallen hoor!!

 • Reply
  aboutsbstyle
  31 mei 2018 at 18:08

  Wat zag het er allemaal orachtig uit in Tunesië zeg. Ik ben wel nieuwsgierige geworden maar het land. Liefs soraya

 • Reply
  M
  3 juni 2018 at 17:59

  Heb je de schoenen wel gepast? Anders ga je echt spijt krijgen straks… speciaalzaak bezoeken en wandel- en bergschoenen passen is een must

  • Reply
   Aranka
   4 juni 2018 at 08:54

   Haha ja zeker! Heb er heel veel gepast en over speciale paadjes daar gelopen om ze goed te testen!

  Laat een reactie achter