Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lief dagboek en lezeressen week 17

Lief dagboek en lezeressen week 17

Goedemorgen, leuk dat jullie weer met me meekijken naar mijn afgelopen week. Ik vertelde al dat het niet zo lekker met me ging en aan mijn week is ook te zien dat ik niet veel bijzonders heb gedaan, behalve dan werken, rustig aan doen en luieren. Kijken jullie mee naar mijn afgelopen week?

Maandag

Lief dagboek en lezeressen week 17

Lief dagboek en lezeressen week 17

Maandag sprak ik met een vriendinnetje af lekker te gaan lopen en naar de pasgeboren biggetjes te kijken bij de kinderboerderij. Ze zijn hier twee dagen oud, super schattig en nog heel klein!

Lief dagboek en lezeressen week 17

We lopen via de Assendorperstraat weer terug naar huis en besluiten daar te lunchen. Aan de Assendorperstraat zitten steeds meer leuke tentjes dus we eten daar een broodje. Dit broodje beenham gaat er zeker goed in!

Lief dagboek en lezeressen week 17

En we nemen nog wat lekkers mee voor thuis! Ik eet voor het eerst in mijn leven Red Velvet Cake en vond het heerlijk! Lekker zoet door het rode bietensap!

Dinsdag

Lief dagboek en lezeressen week 17

Dinsdagochtend moet ik om half 8 werken bij de Albert Heijn tot 1 maar ik haal de 11 uur nog niet. Ik ga lekker naar huis en plof op de bank en val eigenlijk meteen in slaap. Na mijn slaapje valt de nieuwe Flair op de deurmat en lees ik die meteen even door.

Lief dagboek en lezeressen week 17

Mijn energie is echt 0,0 en kan de kracht niet vinden in de keuken een maaltijd te maken dus we bestellen lekker pizza.

Lief dagboek en lezeressen week 17

De rest van de avond zit ik lekker zo op de bank, ik ben kapot en ga lekker vroeg naar huis!

Woensdag

Lief dagboek en lezeressen week 17

Neeee, dit meen je niet… Lekker wakker worden… Mila is weer ziek zo te zien. We hebben echt een mispoes, echt waar.

Lief dagboek en lezeressen week 17

Ik ben de hele dag niet vooruit te branden en kijk lekker Riverdale op de bank.

Lief dagboek en lezeressen week 17

Een vriendinnetje komt langs en we gaan lekker ontspannend bakken. Vera vind een recept van een brownie cheesecake en ik vind deze handige chocolade van Verkade in mijn lade, ideaal om mee te bakken!

Lief dagboek en lezeressen week 17

Terwijl onze goddelijke calorieënbom in de oven zit spelen wij een spelletje.

Lief dagboek en lezeressen week 17

PERFECT! Men, dit was zó lekker en eigenlijk heel makkelijk om te maken.

Lief dagboek en lezeressen week 17

Ondertussen krijg ik een pakketje van de Lidl binnen met wel hele leuke beautyproducten!

Lief dagboek en lezeressen week 17

Na lang wikken, wegen en slapen besluit ik toch met vrienden de stad in te gaan om een drankje en een hapje te doen op de Koning!

Lief dagboek en lezeressen week 17

En even dansen!

Lief dagboek en lezeressen week 17

En redelijk op tijd weer naar huis. Ik ben kapot!

Donderdag

Lief dagboek en lezeressen week 17

Koningsdag zelf ben ik helemaal gebroken dus kijk lekker mee vanaf de bank!

Lief dagboek en lezeressen week 17

En ik post even een leuke winactie op mijn Instagram! Wil je één van deze Aussie sets winnen, check dan even mijn Instagram account hoe je mee kan doen!

Lief dagboek en lezeressen week 17

Lief dagboek en lezeressen week 17

’s Middags komen mijn ouders nog langs en zijn we druk bezig met de tuin. Het begint nu echt ergens op te lijken!

Lief dagboek en lezeressen week 17

Feestdiner! Lekker een broodje shoarma!

Lief dagboek en lezeressen week 17

En daarna vroeg naar bed met Mila, morgenvroeg weer vroeg de wekker.

Vrijdag

Lief dagboek en lezeressen week 17

Vrijdag werk ik van half 8 tot 12, langer dan dat houd ik het niet vol. Ik kom thuis en val meteen in slaap. ’s Avonds wordt Mila weer niet lekker en gooi haar maar even naar buiten. Maar mevrouw vind het veel te leuk buiten en geniet er lekker van, lekker beestje.

Zaterdag

Lief dagboek en lezeressen week 17

Zaterdag weer hetzelfde verhaal, ik werk van half 8 tot 12, want daarna lukt het me niet meer. ’s Middags doen we niets en lig ik lekker op de bank. ’s Avonds spelen we nog een spelletje Ticket To Ride, zo leuk en verslavend!

Zondag

Lief dagboek en lezeressen week 17

Zondag zijn we weer lekker in de tuin bezig en papa en mama komen helpen. Ik keutel wat in het rond en doe wat in het huishouden.

Lief dagboek en lezeressen week 17

Bijvoorbeeld tig wassen en die ruim ik aan het eind van de avond op. Ik nestel me om 7 uur lekker op de bank en ben van plan vroeg te gaan slapen. En dan was dit mijn ontzettend spannende week weer!

Deze week een rustige week, ik werk maandag en zaterdag en ben voor de rest van plan eigenlijk niets te doen, lekker uit te rusten en bij te komen. Tot volgende week!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

17 reacties

 1. Hee aranka, ik ben zelf een jaar ziek geweest van de ziekte van pfeiffer. De eerste drie maanden heb ik alleen maar geslapen en moest ik stoppen met mijn studie. Ik heb hiermee een jaar vertraging opgelopen maar t was de beste manier om beter te worden. Wat ook geholpen heeft is vetloos eten. Omdat pfeiffer een ziekte van je lever is heeft die het zwaar te verduren. Door geen vet en alhohol te drinken scheelt dit je lever veel energie om dit te verteren. En zo voelde ik mij fitter. Bij iedereen is pfeiffer anders, en ik hoop dat t bjj jou heel snel over is! maar ik wilde het je toch meegeven als tip.

  1. Ik heb het ook gehad en moest van m’n huisarts op een vetarm dieet. Terwijl ik maar 52 kg woog. Ik had pas een nieuwe baan en ben na 2 weken weer aan het werk gegaan, bang om mijn baan te verliezen. Zo duurde het veel langer dat ik eraf ben gekomen. We zijn nu vele jaren verder maar toch heb ik jaarlijks een periode dat ik weer zo moe ben. Beterschap!

 2. Lieve Aranka, ik las in je laatste artikel al dat veel mensen je adviseerden om je helemaal ziek te melden bij de AH. Zelf denk ik ook dat dit je veel goed gaat doen. Je lichaam krijgt zo niet voldoende rust om helemaal beter te worden. Ze zullen daar echt wel begrip hebben voor je situatie, je bent een harde werker dus zij zullen heus wel weten dat je zelf ook het liefst zo snel mogelijk weer aan de slag gaat! Veel sterkte en beterschap <3

 3. Ik lees dat je nog werkt bij AH…..pffffttt hoe krijg je ’t voor elkaar.
  Ik vraag me net als Melissa af of dit wel verstandig is voor je lichaam ivm herstellen.

 4. Ik snap heel goed dat je bezig wilt blijven met o.a. je werk! Ik kan zelf ook moeilijk stilzitten maar misschien is het tijd echt goed tijd voor jezelf te nemen! ♡

 5. meid idd wat er al gezegd werd meld je ziek bij de appie, zo te lezen en aan je smoeltje te zien blijft dit energie van je vreten en die kan je beter steken in het bewonderen van je oogleden….slapen dus <3 en wat klote van mila weer!!

 6. Ik denk ook dat het beter is om je helemaal ziek te melden en echt goed uit te rusten en je lichaam de kans geven aan te sterken! Pfeiffer is echt een rot ziekte :( Ik hoop echt dat je je snel weer wat beter gaat voelen en je weer kan doen wat je wilt doen zonder zo moe te zijn! <3 Die brownie ziet er trouwens echt super lekker uit! En Ticket To Ride ziet er leuk uit! Ik ga daar eens naar kijken

  1. Het is niet zo aardig geformuleerd maar je hebt wel gelijk. Er is niet een vriendin of ouders die “gezonde boodschappen” voor je in huis kunnen halen of helpen met koken?

   1. Ik snap wat jullie bedoelen, maar we zien maar een klein stukje van wat Aranka eet he. Dus misschien ( waarschijnlijk) eet ze de andere avonden wel veel meer groente en eet ze iedere dag tussendoor fruit. Deze paar dingen hoeven geen afspiegeling te zijn van de werkelijkheid ! :)

 7. Die biggetjes, wahh, zo schattig! Veel beterschap; misschien moet je toch maar even vrij nemen van je werk? Kwestie van je lichaam de tijd te gunnen om zich te herstellen…

 8. Die cheesecake brownie ziet er héérlijk uit !
  We hoeven jou natuurlijk niet te zeggen wat je moet doen maar zoals vele anderen hierboven schrijven zou het misschien wel eens een goed idee zijn om je een tijdje ziek te melden bij Appie. Als je telkens blijft werken ga je nooit over die vermoeidheid heen komen en genezen. Ik lees nu toch al een tijdje op je blog dat het wat minder goed gaat met je. Ik ken het gevoel. Veel slapen en rusten is alvast deel van het genezingsproces.

 9. Wat knap dat je er ondanks de situatie toch nog een (op het oog) prima week van hebt kunnen maken!
  Door je ziekte op internet te zetten krijg je waarschijnlijk veel (ongevraagde) adviezen, maar we bedoelen het goed! Ook ik heb Pfeiffer gehad. Het duurde even voor we erachter waren, opgeven zit niet in mijn karakter, dus dan maar schouders eronder en tandje extra geven.. Maar op den duur geeft je lichaam het gewoon op. Dat is balen en stom en totaal niet leuk, maar níet zwak, en niet jouw schuld.
  Zoals het er nu uit ziet, probeer je je leven zo veel mogelijk ‘normaal’ te houden, en haal je er een paar dingen af,, om het wat rustiger te krijgen.
  Mijn ervaring is, dat je het juist andersom zou moeten doen. Dus beginnen met helemaal niks, en langzaam aan uitbouwen. Toen ik eenmaal aan het ziek zijn toe gaf, heb ik volgens mij praktisch een week non-stop geslapen. Natuurlijk ben je daarna nog steeds moe, maar op den duur kan je (rustig aan) steeds meer activiteiten toevoegen. Een keertje naar de kinderboerderij, een rondje wandelen, dat ene recept dat je al jaren een keer wilde maken in elkaar flansen.. Je werk bij de AH is veel, lang én zwaar, ik denk zelf dat je op deze manier veel langer ziek gaat zijn, dan wanneer je je er helemaal aan over geeft, en een poosje stopt met werken. De AH is hier voor verzekerd, ziek is ziek, daar kunnen ze je niks om maken.
  Ik wens je heel veel beterschap, weet ook dat het beter gaat worden, maar ik kon het toch niet laten om mijn ervaring met je te delen.
  Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *