Search
Close this search box.

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Goedemorgen en leuk dat jullie weer meekijken naar mijn afgelopen week. Het was een drukke week met heel veel toffe dingen en heb eens veel foto’s gemaakt. Maandag zaten we natuurlijk nog in Praag, dinsdag en woensdag was ik aan het werk en donderdag zat ik de hele dag in Amsterdam. Vrijdag sprak ik met vriendinnetjes af, zaterdag waren we lekker in huis bezig en zondag dook ik vroeg de stad in voor een Pokémon event en ging daarna naar mijn schoonouders. Kijken jullie mee?

Maandag

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Goedemorgen vanuit Praag! Ik besef me dat ik nog helemaal geen foto van het hotel had gemaakt. We checken uit en laten de bagage nog in het hotel omdat we ’s avonds laat pas terug vliegen. We besluiten naar de dierentuin van Praag te gaan wat best dichtbij ons hotel is.

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

De dierentuin van Praag schijnt één van de mooiste ter wereld te zijn en dat vond ik zeker ook. Het park is prachtig aangelegd en de verblijven van de dieren ook. En het mooiste is dat het echt niets kost, volgens mij was entree omgerekend iets van 6 euro. Mocht je in Praag zijn en tijd over hebben, ga dan zeker naar de dierentuin!

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Aangezien we nog wel willen eten voordat we naar het vliegveld gaan duiken we nog even het oude centrum in en stappen uit bij de Karels Brug, nog even een fotootje maken!

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

En natuurlijk een drankje op het terras!

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Aangezien we beiden niet echt honger hebben besluiten we een pizza te delen maar die is wel wat groter dan we hadden verwacht, haha! Die extra patatjes waren dus niet echt nodig.

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Als toetje wilde ik persee een Trdelnik met ijs en dat deed ik. Ik kan je vertellen, dit is echt zó lekker! Daarna gaan we terug naar het hotel om onze spullen te pakken.

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Dit maal besluiten we met het OV naar de luchthaven te gaan (wat echt prima kan en veel geld scheelt) en ik maak nog even een foto van deze koffer van VakantieVeilingen die je kan winnen op mijn Instagram account.

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Op het vliegveld in een souvenir winkeltje komen we dit tegen, een pakje Canasta kaarten. Grappig, wij spelen altijd Canasta (een redelijk onbekend kaartspel) maar blijkbaar is het in Tsjechië wel populair. We moeten er wel een beetje om lachen, want Canasta kan gewoon gespeeld worden met twee kaartspellen en je hebt helemaal geen bijzondere kaarten nodig. Daarna vliegen we terug naar huis en zijn rond 1 uur thuis, het was een lang maar super geslaagd weekend!

Dinsdag

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Soms mag je best vinden dat je er goed uit ziet toch?

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Voor de rest ben ik dinsdag de hele dag aan het werk en ’s avonds eten we weer eens een keer kipsalon, zó lekker!

Woensdag

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Woensdagochtend ben ik ook aan het werk en daarna ga ik even met een vriendinnetje mee naar de Jysk en Tuinland. Ik wilde daar ook heen om voor een kastje te kijken en nieuwe planten. Ik deed inspiratie op maar kocht nog niets. Wel namen we een lekkere lunch! Echt als je in Zwolle bij de Tuinland bent, neem een broodje pikante kip.

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

’s Middags loop ik nog een rondje in het park en kijk bij alle baby kalfjes en geitjes, zo schattig!

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

En de bloesembomen zien er echt geweldig uit op dit moment. Daar moest even een foto van gemaakt worden.

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

<3

Donderdag

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Donderdag zit ik vroeg in de trein richting Amsterdam voor een meeting met een merk voor een mooie samenwerking.

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Daarna ga ik nog even door naar een PR bureau en check deze heerlijke taarten. Ik had een stukje van de red velvet cake op en die was zó lekker!

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Hun showroom is zó mooi! Ik ga weer vol inspiratie naar huis!

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Ik moet me wel een beetje haasten want het is nog maar de vraag of ik op tijd thuis ben voor de fitjump maar gelukkig red ik het allemaal net.

Vrijdag

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Vrijdagochtend ben ik aan het werk en daarna ga ik gezellig met Elise de stad in om te lunchen. Het duurt alleen even wat langer omdat de brug open staat.

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

We besluiten bij Ingeburgerd te gaan eten en we nemen met pikante kippetje op een wrap, super lekker!

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Daarna nemen we nog een ijsje bij de Salute en daarna is het weer tijd om naar huis te gaan. Super leuk dit soort spontane en gezellige afspraakjes.

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Daarna ga ik thuis weer aan het werk en doe ik het huishouden. Sinds we de Dyson hebben schrik ik iedere keer weer hoeveel stof en viezigheid we hier op de vloer hebben liggen, terwijl ik meerdere keren per week (om de dag) zuig.

Zaterdag

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Met een hele omweg komt zaterdag eigenlijk mijn beeldscherm binnen. Ik wilde graag een grotere omdat je dan beter twee schermen naast elkaar kunt hebben. Alleen ik twijfel nu of dat wel beter kan want naar mijn idee is alles nu alleen maar meer uitvergroot. Nouja, hij ziet er wel heel erg mooi uit!

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

’s Middags ga ik nog met Danny naar de Jysk en Tuinland en kopen we een kastje voor in de gang en wat planten voor in de tuin en huis.

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Die ik vervolgens meteen in de tuin zet. We hadden nog een lege border en die moest natuurlijk wel aangekleed worden.

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

En ook het kastje staat!

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

’s Avonds heb ik het rijk voor mij alleen en kijk lekker een serie onder het genot van een wijntje, heel erg vervelend!

Zondag

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Zondagochtend laat ik Mila even in de tuin en die heeft het maar druk met vogeltjes kijken. Vind dat altijd zo grappig om te zien.

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Rond 11 uur ben ik in de stad te vinden om Pokémons te zoeken voor een event. Ik dacht dat ik ongeveer nog de enige was die Pokémon speelde maar we moeten keihard lachen toen de stad (waar alles nog dicht was) ontzettend druk was met Pokémon spelende mensen.

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Toen we rond 1 uur naar huis wilde gaan begon het ineens keihard te regenen dus besloten we even te schuilen in een nieuw zaakje hier in Zwolle. Ze hebben hier echt de lekkerste dingen en deze taart was echt heerlijk! Het heet volgens mij The Chocolate Company.

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

Daarna gaan we door naar mijn schoonouders die hun trouwdag vieren. Natuurlijk moet er eventjes met Shiba geknuffeld worden.

Lief dagboek en lezeressen week 15 – 2018

En als verrassing eten we gourmet, super lekker! Rond een uurtje om 8 zijn we weer thuis en daarna kijken Danny en ik nog even serie en daarna ga ik lekker mijn bed in omdat ik moe ben.

Deze week heb ik een rustige week zonder afspraken. Vandaag ben ik de hele dag thuis aan het werk net zoals de rest van de week. En zaterdag hebben we een feestje van een vriend die 30 is geworden en dat is het ook wel zo een beetje. Gelukkig schijnt het prachtig weer te worden dus daar gaan we dan maar extra van genieten!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

14 reacties

 1. Praag is zo’n leuke stad, ben er eind december geweest, maar wist niet dat ze een dierentuin hadden.

  Verder ziet het er uit als een heerlijk afwisselende week. Fijne maandag gewenst!

 2. Zo te zien kon je het weer niet laten om in Praag ongezond te eten. Probeer van de week niet meer zoveel lekkere dingen te eten,anders kom je weer aan. En van wijn kom je ook aan,zit boordevol suiker. Wel verder leuke week gehad. Maar probeer nu wel de touwtjes wat strakker aan te trekken door gezonder te eten. Lekker weer wordt het zeker. Maar blijf wel van de ijsjes af,zo kom je nooit onder de 90 kilo,zonde! Jammer om te lezen dat het toch weer mis gaat met afvallen. Probeer dat weer op te pakken. Je wou zelf onder de 90 kilo zitten, en misschien zelfs 80 kilo zei je ooit,maar zo gaat dat nooit lukken,je eet veel te veel calorieën om af te vallen. Probeer dat ook te minderen en je zal weer afvallen. Fitnump is een goede training,maar te weinig om al dat lekkers wat je van de week hebt gegeten te compenseren. Ga toch wat meer sporten,ook al is het wat warmer weer. Een rondje hardlopen kan al wonderen doen. Succes.

   1. Nou Ja ze moet het zelf weten, maar zij wil afvallen. En dat bereik je niet door je zelf steeds met lekkers te belonen als je daar zin in hebt. Dan kan je beter niet afvallen en leren te accepteren dat steeds aankomt wat ze niet wil. Het is haar al vaker gezegd, maar ze heeft iedere keer een excuus zoals lekker weer. Zo kom je er dus niet. Afvallen is minder eten dan je nodig hebt en meer bewegen.

   1. Omdat als je wil afvallen moet je er helemaal voor gaan. Dat is dus niet twee keer per week een ijsje. Ook friet met pizza is geen goede combi. Ze wil zelf de 90 kilo niet meer zien, maar als ze zo door blijft kwakkelen weegt ze over een maand weer richting de 100 kilo en dat wil ze juist niet. Ze was zo goed op weg en nu kan ze weer opnieuw beginnen wat zonde is. Meer sporten en meer bewegen zorgt voor minder trek. Vandaar dat ik haar probeer te helpen door goedbedoeld advies te geven.

   2. je hoeft mij niks te vertellen over afvallen het gaat mij er meer om dat je het uberhaubt zo eruit kan gooien…., zal jou een zorg zijn wat ze wel of niet eet, het is haar lichaam toch ;) en ja dan lees je dalijk nog meer excuses…so what, aranka geniet lekker en daar heeft ze groot gelijk in en ja dat de weegschaal dan niet mee werkt dat weet ze zelf ook wel denk ik ;) je had het gewoon een beetje respectvoller kunnen brengen vind ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *