Lief dagboek en lezeressen week 14 – 2021

Lief dagboek en lezeressen week 14 – 2021

Ik heb eindelijk een vrij moment gevonden om mijn dagboek te kunnen typen. De afgelopen weken gaan alle vrije minuten in de verbouwing zitten en dat zal de komende 1,5 maand waarschijnlijk ook wel zo blijven. We zijn bezig met de zolder/waskamer en de badkamer (die komt volgende week al!). Benieuwd wat we zoal deden? Kijk dan mee!

Maandag

Lief dagboek en lezeressen week 14 – 2021

Maandag is het Tweede Paasdag, maar ik denk dat ik nog nooit eerder een wit Pasen heb meegemaakt. Wat een slecht weer was het zeg…

Lief dagboek en lezeressen week 14 – 2021

Maar we eten wel de restjes van het Paasontbijt op, lekker! Voor de rest hebben we een rustige dag. We gaan nog even (zeg maar meer dan een uur) naar Hornbach om een aanrecht uit te zoeken en vooral veel buizen te kopen.

Dinsdag

Lief dagboek en lezeressen week 14 – 2021

Dinsdag ben ik ook vrij en heb ik eindelijk een dagje voor mijzelf. Ik ga even naar de stad om een kraamcadeautje te halen. Ook kan ik het niet laten om even naar Oldenhof (wel die in het steegje voor de Zwollenaren) te gaan om naar nieuw HK Living servies te kijken.

Lief dagboek en lezeressen week 14 – 2021

Én te kopen. Ik koop nog een aantal americano kopjes (die staan gewoon in de kast), grote thee mokken, schaaltjes en gewone kopjes zonder oor. Ik ben weer een kapitaal kwijt maar ik vind het servies van HK Living zo leuk! Het wandrek is trouwens van de Kwantum.

Woensdag

Lief dagboek en lezeressen week 14 – 2021

Woensdag ben ik weer aan het werk op kantoor. ’s Avonds slopen we het plafond van de badkamer eruit om bij de waterleidingen te kunnen.

Lief dagboek en lezeressen week 14 – 2021

En. Dat. Geeft. Heel. Veel. Troep… Het leuke is altijd, de mannen slopen, de vrouwen kunnen opruimen. Herkenbaar?

Lief dagboek en lezeressen week 14 – 2021

Ondertussen komt ook mijn nieuwe Bloomon bos binnen! De vorige keer was ik niet zo enthousiast en vond ik hem wat karig. Alsof ze het hebben gelezen want dit keer kreeg ik een mega gevulde bos! Dit keer vind ik hem echt prachtig! Mocht je nog twijfelen over een Bloomon abonnement, met de code arankahave krijg je een gratis vaas!

Donderdag

Lief dagboek en lezeressen week 14 – 2021

Donderdag ben ik ook weer aan het werk (daar heb ik tegenwoordig helemaal geen foto’s meer van) en ’s avonds hebben we een keertje niets. Dus Danny en ik spelen twee potjes Wingspan. Het is echt een van mijn favoriete spellen die ook goed te spelen is met twee personen.

Vrijdag

Lief dagboek en lezeressen week 14 – 2021

Vrijdagavond doen we niet heel veel meer. We leggen een nieuwe afvoer aan, maar daar gaat altijd meer tijd in zitten dan je denkt.

Zaterdag

Lief dagboek en lezeressen week 14 – 2021

Zaterdag gaan Danny en ik opzoek naar tegels. Ik heb een afspraak gemaakt bij een tegelzaak en leg mijn ideeën voor een visgraat muur voor. Dat leek mij namelijk super mooi. Maar als snel kom ik erachter dat dat echt ontzettend duur is. Voor een muurtje op zolder was ik meer dan 500 euro kwijt (zonder materiaal). Daarnaast is visgraat met schuine wanden niet mooi. Jammer, maar een illusie armer. Als het nou de badkamer of keuken was vond ik het anders. Op zolder kom ik niet zo vaak en vind ik het zonde.

We gaan dus maar naar de Hornbach en kiezen simpele witte tegels uit met een oneffen laagje. Nu zijn we iets meer dan 100 euro kwijt mét materiaal. Dat past mij beter. Het zijn trouwens de Artisan tegels van de Hornbach in het wit.

En voor je het weet is de zaterdag alweer voorbij…

Zondag

Lief dagboek en lezeressen week 14 – 2021

Zondag is de hele dag klusdag. Danny gaat vroeg het dak op om de ontluchting te verplaatsen en daarbij de bijbehorende dakpannen. Hij klimt via het raam naar buiten en ik maak ondertussen de Velux ramen goed schoon, geen overbodige luxe.

Lief dagboek en lezeressen week 14 – 2021

Ik moest hier wel om lachen, waarom makkelijk doen als het makkelijk kan?

Lief dagboek en lezeressen week 14 – 2021

Ik ben druk aan het schoonmaken en de mannen zijn druk bezig met de leidingen, de nieuwe ontluchting zit in de muur verwerkt en alles wordt afgekit.

Lief dagboek en lezeressen week 14 – 2021

Noodoplossing in de badkamer, haha. Straks gaan de nieuwe leidingen door het plafond.

Lief dagboek en lezeressen week 14 – 2021

En om 9 uur stoppen we er mee. De leidingen liggen zo goed als, de muur is ingesmeerd met primer en is klaar om te tegelen. Wordt vervolgd…

Dat was hem weer voor deze week. Aankomende week zijn we ook weer druk bezig met klussen, werken en alle andere dingen die er tussendoor komen. Gok dat het ook weer wat rustiger is op mijn blog daardoor.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  chucky1012
  13 april 2021 at 19:46

  Goed en keihard geklusd…..
  Wat een werk….ter voorbereiding voor het plaatsen van de nieuwe badkamer….

 • Reply
  an
  16 april 2021 at 18:58

  als ik je een tip mag geven ivm je kat.
  katten hebben veel liever dat hun eten en drinken op minstens anderhalve meter van elkaar staan.
  Ze drinken veel liever uit grote schalen en kommen dan uit zo’n klein kommetje.
  Dat ze met haar rug tegen de muur gaat staan is begrijpelijk. Op die manier kan ze veel beter zien of er iemand aan komt. Vandaar dat ook wordt aangeraden om drinkbak en eten niet vlak bij een muur te zetten.
  Zijn maar tips:)

  • Reply
   Aranka
   19 april 2021 at 13:44

   Goed om te weten! Ik ga er rekening mee houden! :)

 • Reply
  Heidi
  22 april 2021 at 16:22

  • Wat een fijne weekje heb je toch nog gehad met veel werken.

 • Laat een reactie achter