Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lief dagboek en lezeressen #55

 photo 2014-01-07142951_zps2fa035e7.jpg

Zo, weer een wat drukkere week voorbij. Events in Amsterdam, werken, vooruit bloggen, verjaardagen en mijn teamleider cursus in Leeuwarden. Ik heb weer veel foto’s genomen en hier een klein overzichtje wat ik afgelopen week heb gedaan! Kijk met me mee!

 photo 2014-01-07120704_zpsb6e08305.jpg

Oké, ik weet het! Heel ongezond maar ik vind het altijd handig deze bonnen bij me te hebben. Ik weet nooit waar ik terrecht kom en er zit altijd met een McDonalds of een V&D in de buurt waar ik kan eten. En met deze leuke kortingsbonnen een stuk goedkoper!

Hier werd ik echt jaloers op. Mijn zusje ging voordat ze ging werken even lekker voor mijn neus poffertjes eten!

 photo 2014-01-07113803_zpsad5d8ad9.jpg

Dinsdagochtend ritueel, altijd even langs oma! Ze had super leuke bonbons staan – alleen helaas, ik lust ze niet -.

 photo 2014-01-07135802_zps4c62558e.jpg

Dag dag was Danny ook jarig en we waren 1,5 jaar samen. Hij wist niks voor zijn verjaardag dus we hebben er maar een leuke middag van gemaakt. Eerst lekker een visje wezen eten in Zwolle bij de Visgilde! Heerlijk!

 photo 2014-01-07141923_zps07dc8744.jpg

 photo 2014-01-07142951_zps2fa035e7.jpg

Daarna gingen we naar het IJsbeelden festival in de binnenstad. Dit wilde we altijd nog zien, maar het was elke keer ontzettend druk. Danny had die middag vrij dus we konden er nu op nog gemak naar toe. Het was zeker de moeite waard en erg leuk om te zien en vooral ook mooi!

De hele dag moest ik een beetje mijn mond houden, iets waar ik slecht in ben. Maar ik had voor Danny ook een beetje een pest cadeautje, helium ballonnen met zijn nieuwe leeftijd er op! Gelukkig vond hij ze leuk!

 photo 2014-01-07131913_zps3dcd6d4a.jpg

Mijn nieuwe waxinelicht houdertjes van de Action, vinden jullie ze niet leuk?

Face of the day!

 photo 2014-01-09093405_zps4edef3ef.jpg

Ik kan al een tijdje niet meer zo goed zien met mijn bril. Deze draag ik vaak in het weekend en ’s avonds en ’s ochtends. En natuurlijk als ik last heb van mijn lenzen. Maar in de verte was het een beetje wazig. Tijd dus om mijn ogen weer eens op te meten!

En inderdaad de sterkte van mijn bril was behoorlijk terug gelopen, ik heb veel sterkere glazen nodig. Dus maar even een bril uitzoeken. Alleen ik kon niks leuks vinden. Omdat mijn pa toch opticien is en hij zelf brillenglazen kan slijpen etc gaan we kijken of de glazen in mijn oude montuur kunnen. Want ik ben nog steeds erg tevreden over mijn Ray Ban montuur en omdat ik hem haast nooit draag is hij nog in prima conditie!

Op naar Amsterdam, dit is mijn outfit!

 photo 2014-01-09143554_zps23d4e831.jpg

Aangekomen in Amsterdam in het Art’Otel, check hoe mooi het hier is! En nog even gezellig met Mascha gekletst!

 photo 2014-01-09160402_zps989d15a2.jpg

En natuurlijk hoort Hildo bij L’Oréal, dus we kregen leuke haar tips!

Nieuwe make-upjes!

 photo 2014-01-09184503_zps62435d13.jpg

En ik ging weer goed voorzien naar huis met een prachtige goodiebag!

 photo 2014-01-091827_zpsa8042b9f.png

Omdat ik mijn aansluiting miste en de sprinter propvol zat die daarna kwam wachtte ik nog maar even op het station!

 photo 2014-01-09191729_zps6a8481d7.jpg

En wachten met een hongerige maag is natuurlijk vervelend! Ik bestelde een Hema rookworst met broodje. Alleen vroeger zagen die dingen er toch heel anders uit? Dit was in ieder geval niet zo een succes…

Ik kocht deze 7Up bij de Action, was erg benieuwd hoe het smaakte. Ik vind het een beetje naar Dr. Pepper smaken. Het 7Up idee is er echt wel vanaf, maar wel lekker!

 photo 2014-01-07223859_zpsfd10fd75.jpg

Dit stukje vond ik op Facebook. Hier ben ik het zo mee eens. Er zijn vroeger zoveel mensen die mij hebben gekwetst door het woord kanker in elke zin te gebruiken. Wat sommige mensen blijkbaar heel normaal vinden. Mijn moeder heeft toen ik 15-16 was ontzettend erge kanker gehad. Door een jaar keihard lang te vechten heeft ze dit overwonnen. Ik zat hier enorm mee en school was even een uitweg. Maar als iedereen rondom je loopt te praten over kanker in een verkeerde context is dit heel erg moeilijk. Ik wil het juist ontlopen, er even niet aan denken. Maar blijkbaar zijn er mensen die het woord kanker lekker als krachtterm gebruiken. Sorry, maar dat snap ik gewoon echt niet… Denk eens na wat het met andere mensen doet.

Nieuwe kwast van MAC! Sommigen zijn lyrisch over deze kwast, ik weet het niet zo goed…

Maar deze nieuwe lipstick van MAC in Morning Rose maakt veel goed, wat een plaatje! Er komen snel swatches online!

 photo 2014-01-08181705_zps3dae1b87.jpg

Hmm, spinazie met augurk, uitjes en ei! Lekker!

Vrijdag maakte ik met mama ook een apfelstrudel. Ik vind het leuk om te bakken en ik wil één keer per week graag een makkelijk recept online hebben. Dit voldoet helemaal aan de eisen en is echt heerlijk!

 photo 2014-01-11071154_zps94a4e4a7.jpg

Héél vroeg in de trein naar Leeuwarden. Even wakker worden met een lekker beker muntthee een een croissantje.

 photo 2014-01-11075824_zpsc373b2f4.jpg

In Leeuwarden heb ik mijn Albert Heijn teamleider cursus. Het was dus weer een informatieve dag. Ik leer daar zeg maar gesprekken voeren, mensen aanspreken, omgaan met calamiteiten, hoe zit mijn functie binnen de Albert Heijn in elkaar. Natuurlijk achter de schermen bij de AH natuurlijk van alles over de processen die er moeten gebeuren. Maar ik vind het wel ontzettend leuk!

Leeuwarden is zo slecht nog niet, prachtig plaatje! Naast dit water zat trouwens de Albert Heijn waar ik cursus heb!

 photo 2014-01-11223812_zpsc876ee73.jpg

Zo en van de cursus snel door naar Danny, want die vierde zijn verjaardag voor vrienden!

Door dat tattas be like plaatje met worst en kaas moest ik wel lachen. Daarom postte ik dit op Instagram met de hashtag tattasbelike, haha!

 photo 2014-01-12143650_zps0cf1cf98.jpg

Zondag, een dag om helemaal niks te doen. Ik ging heerlijk met Lush en mijn e-reader in bad!

En dat was mijn week. Vandaag een drukke dag, presentaties maken, voorbereiden voor een teamoverleg bij de AH, artikelen schrijven en foto’s maken. Morgen ben ik de hele dag in Amsterdam bij Sanoma om een presentatie te geven en daarna een event van Garnier. Woensdag heb ik een dagje niks en donderdag weer naar Amsterdam voor een privé concert van James Blunt met Mexx en daarna weer snel naar Zwolle om te werken tot sluit. Vrijdag ook een dagje lekker bloggen en zaterdag weer de hele dag werken. Weer genoeg te doen dus!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

32 reacties

 1. ik ben het helemaal met je eens dat kanker zo niet gebruikt moet worden. verder vind ik wel dat je kanker niet kan overwinnen door vechten. Je kunt heel veel vechtlust hebben (wat ook echt goed is) maar of je het overleeft hangt daar natuurlijk niet vanaf. Ik moest dit toch even kwijt omdat ik vind dat het soms mensen tekort doet die kanker niet overleven.

  1. Helemaal mee eens, het is een kwestie van geluk hebben als je het overleeft, je doet mensen tekort die ook hard vochten en het niet gered hebben.

  2. Ja precies, als mensen zeggen dat je kanker kan overwinnen door te vechten doet dat ook een beetje heel veel pijn bij me… Verder heel erg super gelukkig dat je moeder de ziekte niet meer heeft!

 2. Ik was gisteren in Sluis en ik heb gelukkig aan poffertjes kunnen weerstaan; ik probeer namelijk wat te vermageren. Een paar jaar geleden ben ik in Brugge naar ijssculpturen gaan kijken; ik vind ze er altijd zo indrukwekkend uitzien. Wat een leuk vestje had je aan toen je naar Amsterdam ging. Die schouderdetails zijn super. Die MAC kwast ziet er interessant uit, waarvoor is die eigenlijk bedoeld? Hmmmmm, die apfelstrudel…ik kijk vol ongeduld uit naar mijn reis naar Oostenrijk in april. Ik vind het eten daar zo ontzettend lekker!

 3. Hahaha, dat broodje rookworst! Ziet er niet uit. Ik ben ook eens bij die ijssculpturen geweest, heel leuk. Volgens mij heb je weer een drukke maar leuke week gehad!

 4. Leuke foto’s! Grappig om Leeuwarden op de foto;s terug te zien. Ik heb 5 jaar in Leeuwarden gewoond! :)
  En ik heb wel honger gekregen van je dagboek, staat lekker veel voedsel in… :D

 5. Wauw leuke foto’s de outfit van Amsterdam die je aan hebt daar staat je heel mooi. Ben wel jaloers dat jij vrijwel alles kan eten want ik weet dat je niet erbij sport en als ik kijk wat je allemaal eet.. Nou dan had ik allang obesitas dus dat is fijn voor jou

 6. Ja dat woordje kanker zal ik ook nooit begrijpen in dit soort context. Als iemand nou zegt: “dat is echt een kankerziekte” (de kanker zelf dus) begrijp ik dat nog wel maar verder snap ik niet dat dat woord genoemd moet worden. Ik denk ook dat veel jongeren (of wie het uberhaupt als stopwoordje gebruikt) gewoon geen kankerpatient in hun omgeving hebben meegemaakt. Ik vind het echt de meest doodenge ziekte ever, omdat het zo ongrijpbaar is. Tuurlijk, de ene kankervorm is ‘makkelijker’ dan de andere, maar het blijft een onbegrijpelijke ziekte waar juist de meeste mensen aan dood gaan.
  Ik kan me daarom ook echt kapot ergeren aan mensen die dat woordje maar klakkeloos overal voor gooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *