Licor 43 Cupcakes

 photo Licor 43 Cupcakes5_zps4px8pkvp.png

Een vriendinnetje appte me een paar weken geleden of ik zin had om wat te bakken, ze kwam met een recept aan van Licor 43 cupcakes. Dat zijn dus cupcakes van ons favoriete drankje, daar kon ik bijna geen nee tegen zeggen. Hoe toevallig alles kan gaan, de volgende dag had ik ineens een perspakket van Licor 43 op de mat liggen. Nou je raad het al, die cupcakes kwamen er ook heel erg snel. Ik deel met jullie dit overheerlijke recept. En als je nog geen 18 bent, zonder de Licor 43 zijn ze ook heerlijk!

 photo Licor 43 Cupcakes_zpsq2eqnjgw.png

Wat heb je nodig?

Cupcakes:

 • 150 gram suiker
 • 150 gram bloem
 • 50 gram boter
 • 5 gram bakpoeder
 • 100 ml melk
 • 1 ei
 • 30 ml Licor 43
 • snufje zout

Frosting:

 • 120 gram zachte boter
 • 250 gram poedersuiker
 • 1 el melk
 • 2 el Licor 43
 • versiering

Dit recept is trouwens goed voor 12 heerlijke cupcakes en nog wat overblijfselen om gewoon op te likken.

 photo Licor 43 Cupcakes1_zps5ll85apf.png

Als eerst laat ik de boter een beetje zacht worden in de magnetron, dit doe ik op een laag vermogen, de boter hoeft namelijk niet te smelten. Daarna voeg ik de fijne suiker en het ei toe en mix dit tot een glad geheel. Voeg daarna de bloem, bakpoeder en het zout toe aan het mengsel en mix dit weer goed door elkaar. Meng de melk met de Licor 43 en schenk dit heel rustig al mixend in de beslagkom. Daarna mixen we nog even goed door tot een mooi beslag en dat alles goed door elkaar is.

Ondertussen verwarmen we de oven op 180 graden en schenken de cupcakes vol met beslag.

 photo Licor 43 Cupcakes2_zpswvkdnvoe.png

Vervolgens gaan de cupcakes er voor minimaal 20 minuten in, kijk na die 20 minuten even of ze goed gaar zijn met een saté prikker. Ze zijn goed gaar als er geen stukjes meer aan je prikker blijven plakken. We laten de cupcakes goed afkoelen en gaan nu verder met de frosting.

 photo Licor 43 Cupcakes3_zpsski3aidj.png

Ik doe weer de boter in de magnetron zodat het wat zachter wordt zodat je er zometeen makkelijk mee kan spuiten. Let wel op dat de boter echt niet mag smelten, je kan de boter ook alvast een tijdje buiten de koelkast leggen. Bij de boter voegen we nog de poedersuiker, melk en Licor 43 toe. Daarna mixen we dit tot een mooi luchtig beslag. Pas wel op met de poedersuiker, dat kan gaan stuiven.

Als de frosting klaar is kan deze in een spuitzak en kunnen we gaan beginnen met het versieren van de cupcakes, doe dit gewoon zoals jij dat wil. Wij hebben niet een hele dikke laag gedaan omdat dat nog wel eens misselijkmakend kan werken.

 photo Licor 43 Cupcakes11_zpskbfgqman.png

Daarna versieren we de cupcakes nog met wat chocoladevlokken en daarna zijn ze klaar op opgegeten te worden, en ze zijn echt heerlijk!

 photo Licor 43 Cupcakes4_zpsvjn3naqt.png

 photo Licor 43 Cupcakes10_zps5pqj2rfe.png

Wil je de cupcakes nou niet met Licor 43 maken? Je kan de drank ook vervangen door vanille aroma, alleen dan moet je wel een stuk minder toevoegen omdat daar de smaak heel erg sterk van is. Een klein scheutje is genoeg.

 photo Licor 43 Cupcakes6_zpsvqw0ztkm.png

 photo Licor 43 Cupcakes9_zpslv7an9jg.png

Tijdens het bakken vervliegt trouwens wel groot en deels de smaak van de Licor 43, dat is wel jammer. Want toen we de cupcakes aten proefde we er niet zoveel meer van, maar tijdens het snoepen van het beslag wel degelijk. Maar dat mocht de pret niet drukken want ze waren echt heerlijk.

 photo Licor 43 Cupcakes7_zpspbttissx.png

 photo Licor 43 Cupcakes8_zpshxflfefb.png

Heb je binnenkort een feestje, dan kan je zeker deze heerlijke cupcakes op tafel zitten. Gelukkig zit er maar zo weinig in dat je gasten met een gerust hart weer in de auto kunnen stappen. Eetsmakelijk!

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

35 reacties

 • Reply
  Danielle
  8 april 2015 at 15:11

  Laatst had ik voor het eerst Licor 43 gehad met melk en jus de orange. Het smaakte net als zo’n ijsje. Kan niet meer op de naam komen. De combi klinkt vies, maar was zo lekker! Deze cupcakes lijken mij wel wat. Op de foto’s ziet het er in ieder geval al heerlijk uit.

  • Reply
   Sylvia
   8 april 2015 at 17:12

   Dat smaakt naar Split ijsjes! Is ook heel erg lekker met slagroom ipv melk :)

  • Reply
   sharon
   9 april 2015 at 13:04

   Jaa dit is heerlijk met koffiemelk!

 • Reply
  Kirsten
  8 april 2015 at 15:15

  Oeh hier ben ik wel erg benieuwd naar, het klinkt erg lekker!

 • Reply
  Lisanne
  8 april 2015 at 15:25

  Mmm! Ik ben dol op 43! Met vanille aroma werkt het ook goed inderdaad. Nu ik zwanger ben sla ik het recept even over, maar ik onthoud ‘m zeker. Zelf bakken wij ook wel eens pannenkoekjes met een vleugje 43, ook heel lekker!

 • Reply
  Vanessa
  8 april 2015 at 15:31

  Wauw, ze zien er mooi uit. Bijna te mooi om op te eten! :)

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  8 april 2015 at 15:31

  Ik was erg benieuwd naar deze cupcakes toen ik ze in je dagboek zag! Jammer dat de licor 43 niet echt te proeven is in de cupcakes, maar het is wel een leuk idee.
  Liefs, Iris

 • Reply
  Bianca
  8 april 2015 at 15:45

  Ik ken heel het drankje eigenlijk niet (volgens mij kom ik net onder een steen vandaan gekropen haha!), ziet er wel weer erg lekker uit x

 • Reply
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  8 april 2015 at 15:49

  Oh wat zou ik graag de topping eraf willen happen! Ik heb nog nooit Licor 43 gehad en ben nu wel benieuwd naar de smaak.

 • Reply
  Elise
  8 april 2015 at 15:58

  Ze zien er heeerlijk uit, deze ga ik zeker onthouden!

 • Reply
  Denise
  8 april 2015 at 16:20

  Zo tof dit recept, lijkt me ideaal om tijdens een feestje op tafel te zetten!

 • Reply
  Lydia
  8 april 2015 at 16:37

  Oe jammer dat je de smaak van de likeur niet meer zo sterk proeft in de cupcakes, ik was al erg benieuwd naar je cupcakes toen ik de foto in `Lief dagboek, lieve lezeressen´ langs zag komen.

 • Reply
  femketje
  8 april 2015 at 16:54

  lijkt me echt delish :D

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  8 april 2015 at 17:36

  Ze zien er ook zo mooi uit!

 • Reply
  Margot
  8 april 2015 at 18:08

  Wat een leuk idee! Ik ben niet zo van de alcohol, maar Licor 43 vind ik wel lekker af en toe.

 • Reply
  Priscilla
  8 april 2015 at 18:10

  Licor 43 is mijn aller liefste lievelings likeur, mmmm. Ik begon bij ’t zien van de titel van dit artikel al te watertanden. Heel jammer dat de smaak van de likeur vervliegt tijdens ’t bakken… maar ach, zullen vast nog lekkere vanille cupcackes zijn geweest. En ze zien er heel smakelijk uit :)

 • Reply
  Sandra (beautybysandra)
  8 april 2015 at 18:10

  Dit moet echt super lekker zijn!

 • Reply
  Shaz
  8 april 2015 at 18:12

  Dat is erg leuk gedaan zeg. Ik drink zelf geen alcohol, maar ik zou zoiets zeker willen maken voor mijn bezoek.

 • Reply
  Manon
  8 april 2015 at 19:06

  Yummy dat ziet er lekker uit!

 • Reply
  lonneke
  8 april 2015 at 19:39

  Oh wat ziet dit er weer heerlijk uit!

 • Reply
  lucindainwonderland
  8 april 2015 at 20:31

  Dit ziet er overheerlijk uit. Zelf ben ik niet weg van Licor 43 (mijn moeder zweert er bij), maar misschien is het op deze manier wel lekker en net wat extra. xxx Lucinda

 • Reply
  beautifulday4makeup
  8 april 2015 at 21:14

  Ik maak niet graag eten met drank. Misschien dat ik dit recept probeer met vanillearome gelijk je zegt, want ze zien er wel heel lekker uit

 • Reply
  Joyce
  8 april 2015 at 21:18

  Mmm dat kan niet anders dan lekker zijn!

 • Reply
  Lisa
  8 april 2015 at 21:39

  Bij de naam dacht ik eventjes: wat? Ze zien er mooi uit.

 • Reply
  Eilish (artisticstateofmind)
  8 april 2015 at 22:06

  OMG dit wil ik proberen, maar ik mag geen alcohol meer met mn zware medicatie. Misschien toch maken voor iemand en stiekem 1 hapje proeven :D Dat mag vast haha!

 • Reply
  chucky1012
  8 april 2015 at 22:25

  Wat goed gelukt!
  Ze zien er heerlijk uit ;-)

 • Reply
  Beautyvanille
  8 april 2015 at 22:30

  ooooh jeeetje dit lijkt mij echt heeeeerlijk!

 • Reply
  Dineke
  8 april 2015 at 23:19

  Dit is nu al de 3e keer Aranka dat ik honger krijg bij het lezen van jouw blog! Helaas zal ik nog even moeten wachten met deze cakejes omdat ik nu zwanger ben maar ze zijn vast overheerlijk!

 • Reply
  Tedje
  9 april 2015 at 10:23

  Hmm ziet er lekker uit!

 • Reply
  Cindy | Life meets Beauty
  9 april 2015 at 12:13

  Oh wat ziet dat er heerlijk uit zeg!

 • Reply
  sharon
  9 april 2015 at 13:05

  Als dit niet lekker is weet ik het ook niet meer! Ik zou dan gewoon iets meer likeur der in doen;) hihi

 • Reply
  Melana
  9 april 2015 at 14:11

  Dit ziet er echt onwijs lekker uit!

 • Reply
  Sophie
  9 april 2015 at 22:00

  Aah dat lijkt me heerlijk!

 • Reply
  Nicole
  11 april 2015 at 13:41

  Jammer dat je het uiteindelijk niet meer zo proeft, het lijkt me toch heerlijk! Heb deze week toevallig nog een split cocktail gehad mmmm.

 • Reply
  Laura
  20 april 2015 at 11:33

  Wat een heerlijk recept en prachtige foto’s!

 • Laat een reactie achter