10 Leuke spelletjes voor op vakantie of reis

Leuke spelletjes voor mee op reis of onderweg

De vakantie staat voor de deur en veel gaan er lekker weg of zoeken dicht bij huis een leuke accommodatie op. Zelf vind ik het dan altijd erg leuk een spelletje te spelen, of dat nou op het balkon is op mijn vakantiebestemming of aan de plas op een handdoek met vrienden. Grote spellen zoals Catan of Ticket To Ride zijn niet zo handig maar gelukkig zijn er ook super veel leuke spellen en reisspellen die je zo in je tas mee kunt nemen!

Bron afbeelding: Shutterstock

Leuke spelletjes voor mee op reis of onderweg

1. Beverbende

Op dit moment is dit echt mijn favoriete spel. Het is een heel simpel spelletje met kaarten waarbij je gedekt vier kaarten voor je krijgt. Je mag de buitenste twee zien en daarna is het de bedoeling dat je met zo min mogelijk punten eindigt. Tijdens het spel mag je niet meer onder je kaarten kijken en ruilen ook spelers met elkaar. Je wordt er heel fanatiek in maar vergeet daardoor wel eens wat je onder je kaarten hebt liggen…

Beverbende – € 9,99

Leuke spelletjes voor mee op reis of onderweg

2. Exploding Kittens

Toen een vriendin van mij dit spel een paar jaar geleden kocht kende niemand dit spel eigenlijk nog maar tegenwoordig is het een echte klassieker. Een snel kaartspel met ‘exploding kittens’ die ontploffen als je ze pakt. Het doel is dus deze niet te pakken. Met een tal van pestkaarten kun je het jezelf makkelijk of de ander moeilijk maken. Het blijft echt een eindeloos leuk spel.

Exploding Kittens – € 26,95

Leuke spelletjes voor mee op reis of onderweg

3. Uno

Ik denk dat de meesten dit spel ook wel kennen, Uno! Het is eigenlijk een soort van pesten maar dan in een modern jasje. Ik vind het vooral leuk dat je dit met een grotere groep kan spelen en het eigenlijk altijd leuk blijft om te doen omdat jong en oud dit snapt.

Uno – € 9,99

Leuke spelletjes voor mee op reis of onderweg

4. Qwixx

Het is een soort Yahtzee maar ook weer niet. Met Qwixx krijg je een soort van bingokaart voor je met cijfers en het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk cijfers afkruist. Alleen de moeilijkheid zit hem in dat je van links naar rechts moet kruisen en links van je kruisje geen andere kruisjes meer mag zetten. Hoe krijg je zo snel mogelijk tactisch je kaart vol?

Qwixx – € 10,95

Leuke spelletjes voor mee op reis of onderweg

5. Shit Happens

Dit spel is vooral leuk met een grotere groep en een drankje op. Je krijgt allemaal klote situaties voorgeschoteld en de taak aan jou is om te gokken hoe ‘shit’ het is. Gok je goed dan verdien je de kaart en wie als eerste 10 kaarten heeft wint. Gok je fout is de buurman aan de beurt en ga zo maar door. Het is vooral een hilarisch spel waar zeker veel om gelachen gaat worden.

Shit Happens – € 17,99

Leuke spelletjes voor mee op reis of onderweg

6. Regenwormen

Nog een klassieker in het rijtje, maar zeker niet minder leuk. Mijn doosje Regenwormen heeft al meerdere hoeken van de wereld gezien en gaat eigenlijk altijd wel mee. De bedoeling is zoveel mogelijk regenwormen te sparen en die doe je doormiddel van dobbelstenen gooien. Hoe meer regenwormen op de steen, hoe meer punten je moet hebben. Je gooit een aantal dobbelstenen en bij elke worp moet je een ander cijfer sparen. Maar let op, je moet ook regenwormen sparen tijdens je worp anders is alles voor niets geweest.

Regenwormen – € 14,95

Leuke spelletjes voor mee op reis of onderweg

7. Kakkerlakken Salade

Ik moest in het begin een beetje aan het spel wennen maar het is best een leuk spelletje, maar denk dat het leuker met kinderen is. Je hebt een salade met verschillende groentes en het enige wat je hoeft te doen is deze groente op te noemen. Alleen je mag niet hetzelfde achter elkaar noemen en niet de verboden groente. Er komt steeds meer snelheid in het spel en je maakt steeds sneller fouten. Wie als eerst zijn hand leeg speelt wint!

Kakkerlakken Salade – € 11,95

Clever, Dubbel zo Clever en Clever tot de 3e macht

8. Clever

Clever is echt één van mijn favoriete spellen en gaat ook echt altijd mee op vakantie. We hebben inmiddels vier verschillende varianten en ze zijn allemaal groot favoriet. We kiezen er altijd eentje uit om mee te nemen. In het begin is het even puzzelen met de spelregels en tactiek, maar daarna worden we bloedfanatiek en willen graag van elkaar winnen!

Clever (verschillende varianten) – € 15,99 Automatische concepten

9. Keer op Keer

Het spel is een beetje een mix van Clever en Qwixx, namelijk ook een dobbelspel. Je gooit een nummer en een kleur en je moet zo snel mogelijk en tactisch jouw veld vol strepen. Alleen jouw tegenstanders zijn ook altijd aan de beurt. Wie doet dit zo snel en tactisch mogelijk om zoveel mogelijk punten te scoren?

Keer op keer – € 15,99

Spellen 15 euro

10. L.a.m.a.

L.a.m.a staat voor Leg Alle Minpunten Af! Het is een kort en interactief spel waarbij je zo snel mogelijk je hoge kaarten en lama’s kwijt moet raken. Je kunt het met twee spelers spelen of tot en met 6 spelers. Het zit in een klein doosje dus het is ideaal voor op vakantie of onderweg.

LAMA Kaartspel – € 9,99

En zo zijn er natuurlijk nog de klassieke kaartspelletjes, Rummikub, Yathzee en Skip Bo vind ik ook heel erg leuk! Wat zijn jullie favoriete reisspellen om mee te nemen of doen jullie nooit spelletjes?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reply
  chucky1012
  3 juni 2018 at 09:16

  Zo leuk!
  Gezellig om spellen te spelen…

 • Reply
  Rachel
  3 juni 2018 at 11:07

  leuk artikel alleen ben ik echt anti spelletjes haha nooit van gehouden en ben bang dat het ook niet gaat gebeuren ;)

 • Reply
  Danielle Springer
  3 juni 2018 at 11:22

  Wat een handige tips, veel ken ik al, maar Shit Happends en Qwixx kende ik nog niet en lijken mij best leuk!

 • Reply
  aboutsbstyle
  3 juni 2018 at 12:16

  Uno kende ik, dit heb ik grijs gespeeld. De rest is nieuw , eerlijk gezegd speel ik ook weinig tot geen spelletjes meer helaas. Liefs soraya

 • Reply
  Rianne
  3 juni 2018 at 12:18

  Leuke tips! Ik ga voor de vakantie een na spelletje kopen! Op dit moment is Skipbo, Qwixx en Rummicub favoriet. Maar Phase10 en een gewoon pakje kaarten blijven ook leuk! De meerwaarde van Uno zie ik niet eerlijk gezegd.

  Leuke post!

 • Reply
  Miriam
  3 juni 2018 at 18:01

  Fluxx! Die nemen wij altijd mee

 • Reply
  Jolanda
  3 juni 2018 at 18:04

  Mijn dochter van 8 speelt graag spelletjes dus alleen daarom al gaan er spelletjes mee. Ticket to Ride speelt ze ook, maar te kostbaar/groot voor op de camping. Wat mee zal gaan; Ezelen, Gubs, Regenwormen, Rummikub, Skipbo, Uno, Mikado Magnetic en zo’n 100 spellendoos van de Action met ganzenbord, mens-erger-je-niet, kaarten etc.

 • Reply
  Mirjam Helmond
  4 juni 2018 at 08:44

  Lekker spellen. Shit happens en Exploding Kittens ken ik nog niet.
  Hier zijn Take Five en Ligretto ook heel favoriet!

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  4 juni 2018 at 10:40

  oh ik hou van spelletjes, ik zocht er ook nog een paar voor op mijn vakantie in juli dus dit artikel komt als geroepen, thanks!

 • Reply
  Linda
  10 juni 2018 at 21:19

  Saboteur mag eigenlijk ook niet ontbreken in dit lijstje!!!

 • Reply
  Angela
  20 juni 2018 at 17:02

  UNO blijft mijn all-time favoriete spelletje op vakantie !

  • Reply
   Aranka
   20 juni 2018 at 20:55

   Jaaa die is ook super leuk!

 • Reply
  Tiffany
  10 juli 2018 at 11:11

  Schotten Totten is een super spel met 2!

 • Reply
  winkel blogger
  23 augustus 2019 at 15:09

  Geweldig artikel.

 • Laat een reactie achter