Zoek
Sluit dit zoekvak.

Leuke dingen die je gratis kunt doen

Leuke dingen die je gratis kunt doen

Het is vakantie en ik merk het aan mezelf dat ik me dan een stuk moeilijker kan vermaken. Tenminste, verzin maar wat leuks te doen dat niet meteen handen vol geld kost. Een dagje pretpark of dierentuin is leuk, maar wel ontzettend duur. Ik was dus opzoek naar leuke dingen om te doen die geen tot weinig geld kosten. En daar ben ik vast niet de enige in dus hierbij een hele lijst aan leuke dingen die geen geld kosten!

Volgen jullie mij al op Instagram?

Bakken

Leef je uit in de keuken. Je hebt vast wel iets in huis wat je kunt bakken of maken, doe dit samen met een vriend of vriendin en je bent verzekerd van een leuke middag of avond.

Spelletjes

Dit is echt mijn favoriete bezigheid en het kost niets. Iedereen heeft wel spellen in huis toch? Tenminste wij hebben een halve kast vol liggen. En als je het met meerdere mensen doet hebben die vast ook wel leuke spellen om mee te nemen. Ga met z’n allen een spel doen en de tijd vliegt voorbij. Als je het fanatiek speelt is het nog hartstikke leuk ook!

Fietsen

Iedereen heeft wel een fiets toch? Ga er lekker op uit en fiets een mooi rondje. Je kunt een fietsknooppunten kaart halen of downloaden en zo de mooiste fietsroutes rijden. Neem een lekkere lunch en een kleedje mee en ga lekker in de natuur picknicken, super leuk!

Meiden dag/avondje

Breng lekker een dag of avond met je beste vriendinnen door! Maak elkaar op, doe elkaar haar of ontspan met een masker en een manicure en pedicure. En natuurlijk horen daar ook de nieuwe en sappige roddels bij. Een leuke avond gegarandeerd!

Leuke dingen die je gratis kunt doen

Wandelen

Ga lekker wandelen, kost niets – eventueel het vervoer naar een leuke plek en een drankje – en is ook nog eens heel ontspannend en goed voor je. Neem een camera mee en maak leuke foto’s, leuk voor het archief en Instagram.

Laat de hond uit

Ga lekker een eindje wandelen met de hond, de hond is er vast heel blij mee en het is hartstikke leuk een eindje te wandelen met je viervoeter. Heb je zelf geen hond? Er is vast wel iemand in je omgeving die een hond heeft die je kan lenen voor een blokje om in het bos.

Bezoek familie

Ben je al een hele tijd niet meer bij je ouders of opa en oma geweest? Goed moment om die weer eens te bezoeken! Waarschijnlijk ben je dan de hele middag zoet en je bent weer helemaal bijgekletst. Wedden dat je familie dat op prijs stelt!

Leuke dingen die je gratis kunt doen

Kinderboerderij

Vaak is overal wel een (kinder)boerderij in de buurt waar je naar de dieren kan kijken en knuffelen. Ik vind het vooral in de lente en zomer erg leuk om naar alle kleine lammetjes, varkentjes en geitjes te kijken en knuffelen.

Film of serie marathon

Tegenwoordig heeft iedereen wel een Netflix abonnement of een andere streamingsdienst waarmee je films en series kan kijken. Ga samen films kijken of begin aan een nieuwe serie samen. Let wel op, nieuwe series kunnen verslaafd zijn, dus wellicht zitten jullie heel wat uurtjes voor de tv.

Vrijwilligerswerk

Het komt misschien niet altijd even goed uit als je zomaar komt binnenlopen. Maar je kunt altijd vragen of je in een verzorgingstehuis koffie en thee mag schenken en dan een praatje met de bewoners mag maken. Ik denk dat je dan echt een hele leuke middag of ochtend hebt en die mensen het ontzettend op prijs stellen. Of zoek een vast vrijwilligersbaantje!

Knutselen

Het ligt er een beetje aan welk seizoen het is, maar je kunt ontzettend leuke en simpele dingen knutselen. Wat dacht je van leuke waxinelichthoudertjes van lege potjes, notenkettingen voor de vogeltjes, plantenbakken decoreren, wenskaartjes maken, haken, breien en ga zo maar door.

American Party

Dit is misschien niet helemaal gratis, maar wel leuk en het kost niet veel geld. Een American party of high tea is een gezellige afspraak met vrienden of familie waarbij iedereen zijn eigen eten en drinken meeneemt. Waarschijnlijk heeft iedereen wel iets in huis en hebben jullie samen heel wat lekkers voor op tafel.

Lees een boek

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb een hele mooie boekenkast – en een e-reader – en de helft van de boeken heb ik nog nooit gelezen. Plant jezelf lekker op de bank met een dekentje en begin lekker met lezen!

Bootcamp

Verzamel je vrienden in het park en ga lekker bootcampen! Zo ben je lekker in beweging, heb je lol met elkaar en het is ook nog eens goed voor je. Zoek op internet wat oefeningen of onthou wat leuke oefening vanuit de sportschool.

Zo, volgens mij is dit een behoorlijke lijst met leuke dingen die je kunt doen voor weinig geld of zelfs geen geld! Hebben jullie nog tips om gratis leuke dingen te doen? Laat ze dan zeker achter in de comments!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

  1. Wat een leuk lijstje met tips! Altijd fijn om een paar ideeën te hebben voor leuke dingen om te doen als je even geen geld wilt uitgeven. Zelf vind ik vooral knutselen heerlijk om te doen, maar fotograferen kan ik ook echt van genieten.

  2. Fijn lijstje! Ik vind het inderdaad ook heerlijk om te wandelen. Het liefst een nieuwe route en dan gewoon lekker je eigen lunch en drinken meenemen. Dikke prima. Net als picknicken of barbecueën met vriendinnen in het park of borrelen bij iemand thuis. :) Daarnaast wonen mijn ouders dichtbij het strand dus daar ben ik de zomers ook vaak te vinden!

  3. Hele leuke tips! Zo zie je maar weer dat een leuke dag niet duur hoeft te zijn. Ik wilde deze zomer heel graag een keer picknicken, maar weet niet of het er nog van gaat komen..

  4. Fijn lijstje! Ik hou van de kinderboerderij haha. Kan me er prima vermaken en dat inderdaad voor niks! Voel me dan net weer een klein kind haha.

  5. Leuke tips helaas is mijn zomer al volgepland met studeren als ik eens niets te doen heb zal ik aan deze ideetjes denken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *