Zoek
Sluit dit zoekvak.

Leuke activiteiten voor de zondag (of een andere vrije dag)

Heb je lekker een vrije dag, maar weet je niet zo goed hoe je de dag in moet vullen? Dan kun je wel wat inspiratie en tips gebruiken! Er is namelijk genoeg te doen op een vrije dag – maar je moet er maar net even opkomen. In dit artikel delen we relaxte tips voor een vrije (zon)dag.

Kaartje schrijven

Het is altijd een goed idee om een kaartje te sturen naar de mensen die je liefhebt. En daar heb je nu juist perfect de tijd voor op een vrije dag! Maak er dan ook een gewoonte van om dit vaker te doen. Je kunt een gericht kaartje schrijven, zoals met verjaardagskaarten gebruikelijk is. Kijk op de kalender: is er (binnenkort) iemand jarig naar wie je een gezellig kaartje wilt sturen? Daar kun je meteen werk van maken. Maar ook als er niet zozeer iemand jarig is, of er niet meteen iets anders te vieren is, kun je gewoon een kaartje versturen. Zomaar een kaartje sturen is namelijk net zo leuk! Neem de tijd om er een mooie boodschap op te plaatsen, die de ander met plezier gaat lezen.

Kletsen met naasten

In je vrije tijd is het heerlijk om sociaal te zijn. Dat kan met het sturen van een kaartje: doe meteen inspiratie op voor kaart teksten. Zo lukt het je om precies op papier te krijgen wat je over wilt brengen. En dat is natuurlijk fijn! Heb je wat langer de tijd? Dan kun je ook met je naasten afspreken. Organiseer bijvoorbeeld een gezellige lunch of een high tea, wat perfect is voor de zondag. Of drink gewoon een kop koffie samen. Is het moeilijker om face to face af te spreken? Dan kun je eraan denken om iemand op te bellen en via de telefoon bij te kletsen. Het is ook maar net wat er goed uitkomt.

Naar buiten toe

Ga op je vrije (zon)dag ook zeker even naar buiten toe. Al helemaal als het lekker weer is! Maak een wandeling, fiets een rondje of ga gewoon in je tuin zitten. De buitenlucht doet je in ieder geval goed. Mogelijk kun je dit ook combineren met een sociale activiteit. Spreek met een familielid of vriend(in) af om ergens op het terras te gaan zitten – en klets lekker bij. Of maak er juist meteen een sportief moment van, door je workout in de buitenlucht te doen. Welke sport je ook doet: dat is natuurlijk aan jou om te bepalen. Van hardlopen tot mountainbiken, er zijn genoeg trainingen om in de buitenlucht te doen. Ook sportklasjes worden steeds vaker buiten gegeven, als je liever met een groepje traint.

Creatieve uitspatting

Het is heerlijk om op je vrije dag creatief in de weer te zijn. Pak bijvoorbeeld je hobby op. Misschien maak je hier wel vaker tijd voor vrij, maar het kan ook zo zijn dat je je hobby juist al lang links hebt laten liggen. Het doet je goed om weer vaker creatief bezig te zijn, dus maak hier het liefst bewust tijd voor vrij. Onthoud dat je creatieve uitspattingen niet perfect hoeven te zijn. Het gaat er vooral om dat je lol en plezier beleeft! En kies natuurlijk het stukje creativiteit dat bij jou past. Wil je bijvoorbeeld een schilderij maken? Lekker gaan tekenen? Of een muziekinstrument spelen? De mogelijkheden zijn eindeloos. En dat zijn nog maar een paar opties.

Goed eten

Een vrije dag is een ideaal moment om goed te eten. Houd je van koken of bakken? Ga dan lekker zelf in de keuken staan, want dit vind je waarschijnlijk heerlijk om te doen. Probeer een nieuw recept uit. Of bak een taart die je nog niet eerder hebt geproefd. Het is leuk om daar helemaal in te duiken. Maar ook als je geen zin hebt om zelf in de keuken te staan, kun je goed eten op je vrije dag. Laat lekker eten bezorgen of ga uiteten, om maar iets te noemen. Dat is een ware traktatie!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *