Zoek
Sluit dit zoekvak.

Let’s Play: Triple 3

Let’s Play: Triple 3

Ik had dit spel al jaren in de kast liggen maar had er tot een paar maanden geleden niets mee gedaan. Ik had het eens een keer goedkoop bij de Kruidvat gekocht en dacht dat het een namaak Set was. Ik nam het spel een keer mee naar de plas om gezellig met vrienden te spelen en al snel bleek het een heel leuk en interactief spel te zijn!

Let’s Play: Triple 3

Triple 3, het klinkt en ziet er best wel hetzelfde uit als Set, maar dat is het niet. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk je kaarten kwijt raakt op het veld maar je moet daarvoor wel een nieuwe combinatie maken die bij de rest van de kaarten past. Het is een heel makkelijk spel, zelfs jongere kinderen kunnen het spelen en je bent binnen een paar minuten met een ronde klaar.

Let’s Play: Triple 3

Het doosje bevat twee flinke stapels kaarten en muntjes om te verdelen wie er gewonnen heeft. Omdat de rondes zo kort zijn kun je meerdere rondes spelen en de muntjes geven dan aan wie het meest gewonnen heeft en dus wint. Alle kaarten zijn trouwens net even anders van elkaar. Je let daarbij op de vorm, kleur en inhoud van de vorm. Je hebt vier verschillende kleuren, vier verschillende vormen en vier soorten inhoud.

Let’s Play: Triple 3

Je begint het spel met een startveld van drie bij drie kaarten en daarna verdeel je de overgebleven kaarten onderling. Zorg er wel voor dat iedere speler even veel kaarten heeft. Leg de overgebleven kaarten aan de kant of spontaan op het speelveld. Het is nu de bedoeling dat je combinaties gaat maken op het speelveld om je kaarten kwijt te maken. Je moet iedere keer een nieuwe combinatie maken en daar al twee kenmerken van hebben liggen.

Zoals links zie je twee kaarten met drie kronkeltjes, dan mag je een eigen kaar met drie kronkeltjes hieronder leggen. Bovenin zijn twee ruiten, op het plusje mag je dan een ruit neerleggen.

Je mag geen bestaande combinaties aanvullen. Bijvoorbeeld in het midden zie je drie rode figuren liggen, hier mag je niet nog een rode opleggen, wel mag je op de linker ruit nog een plaatje met een lege binnenkant leggen.

Let’s Play: Triple 3

Het spel is een heel leuk en interactief spel. Omdat het veld steeds veranderd door je medespelers en je eigen kaarten is het elke keer weer puzzelen en denken waar je je kaarten kwijt kan. Je heb er geen uren speelplezier aan (want op een gegeven moment ben je het wel zat) maar het is wel een leuk spel om tussendoor even te spelen met een aantal mensen.

Het spel is gewoon bij speelgoedwinkels en bol.com te koop voor € 9,95 en ik vind het zeker de moeite waard om hem in je kast te hebben liggen als snel spel tussendoor.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

  1. Ik ben zelf best slecht in set maar deze is iets makkelijker idd. Leuk spel. Al lang niet gedaan (maar wat wil je ook met honderden spellen thuis)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *