Zoek
Sluit dit zoekvak.

Let’s Play: Sims 4 Honden en Katten

Let’s Play: Sims 4 Honden en Katten

De Sims, wie kent het spel niet en wie heeft het niet uren lang gespeeld. Huizen bouwen is vooral heel erg leuk, maar ook het leven van een Sims succesvol maken vind ik altijd een doel an sich. Sinds een aantal weken speel ik de Sims 4 weer fanatiek en zag ineens dat de Sims 4 Honden en Katten uitkwam. Ik wilde wachten tot een mooie actie met Black Friday of Kerst maar ik kon de verleiding toch niet weerstaan en kocht de nieuwe uitbreiding, maar wat vind ik er eigenlijk van?

De Sims 4 Honden en Katten is een grote en volledige uitbreiding van de Sims 4 waar je ook best wel wat voor moet betalen, namelijk € 39,99. Niet heel erg goedkoop als je het mij vraagt, maar als honden en katten liefhebber wilde ik hem wel heel erg graag hebben. Je kunt je honden en katten zo gek maken als je maar wilt en zelfs verschillende rassen met elkaar kruisen voor jouw ideale huisdier. Je kunt echt alles aanpassen en het zo gek maken als je maar wilt, want je kunt je huisdieren zelfs verkleden of verven.

Naast dat kun je je kittens, katten, puppy’s of honden ook trainen en opvoeden en dat is een stuk uitgebreider dan de Sim versies hiervoor. Je bent dit keer dus echt met je huisdieren bezig en dat vind ik erg leuk. Ook kun je een heuze dierenarts worden en een eigen praktijk openen. Dat heb ik zelf nog niet gedaan maar het klinkt wel heel uitdagend.

Natuurlijk is er ook weer een nieuwe buurt en die is voorzien van een dierenarts, een prachtige hondenuitlaatweide en nog vele andere leuke kavels en uitgaansgelegenheden. En natuurlijk zijn er ook nieuwe meubels en kleding aan het spel toegevoegd. Alhoewel ik de toevoeging daarvan een beetje karig vind. Er zijn namelijk niet heel veel spullen voor honden en katten zoals ik gewend was bij vorige uitbreidingen en je hebt nu echt alleen maar honden en katten (en een verdwaald aqarium) en een paar spelletjes en toebehoren. De meubels voor de Sims zelf zijn ook minimaal en allemaal heel oubollig en klassiek, daar moet je van houden.

Let’s Play: Sims 4 Honden en Katten

Goed, vind ik de Sims 4 Honden en Katten een waardevolle toevoeging aan het spel? Ja en nee. Allereerst vind ik € 39,99 erg veel geld voor wat je eigenlijk krijgt. De liefhebber heeft het er graag voor over maar eigenlijk vind ik dat je er best weinig voor terug krijgt. Je kunt niet met je huisdieren leven en ze vermaken zichzelf eigenlijk best prima. Wel kun je er actief mee bezig zijn en dat is best leuk. En ach een hond en een kat maakt mijn Sim gezin wel compleet. Had ik trouwens ook al verteld dat je huisdieren ziek kunnen worden, daarvoor moet je goed naar ze luisteren en vervolgens naar de dierenarts gaan (wat geen goedkoop grapje is ;)). De meubels vind ik jammer dat ze zo stijf en oubollig zijn, dus die gebruik ik niet echt, maar als je daar van houdt is het een goede aanvulling.

De Sims 4 Honden en Katten kost € 39,99 en is vanaf nu te koop en te downloaden. Ik vind het het waard als je echt een Sims fan bent en van dieren houdt. Als je dat niet zo bent kun je denk ik beter tot Black Friday of Kerst wachten want dan gooit Origin vaak de spellen in de aanbieding en kun je hem voor minder kopen (tenminste dat was vorig jaar ook zo). Hebben jullie de Sims 4 Honden en Katten al en wat vonden jullie van de uitbreiding?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. Jaa ben al jaren gek op de Sims, had bij Sims 2 en 3 ook al huisdieren.
    Wacht nog even tot black friday en hoop het dan met goede korting te kopen :-)
    Wij hebben nu 4 katten, lijkt mij zo leuk om ze na te maken in het spel

  2. Ik heb hem direct aangeschaft op de release datum! Persoonlijk vind ik het erg leuk dat ik de dieren niet kan besturen, want in het echt kun je je katten en honden ook niet besturen! Je moet nu echt naar ze luisteren en naar de karakters die ze hebben. Al een paar keer pups gehad (via natuurlijke wijze). Een nadeel is dat als je de pups verkoopt dat je Sims een hele dag verdrietig zijn, lijkt dan geen einde aan te komen! Het uitlaten, zelfs een korte wandeling, kost ook behoorlijk wat tijd. Dus de Sims zijn best wel wat tijd kwijt per dag aan het huisdier. Ik merk nu met een peuter erbij dat dat best lastig is, zeker als ze daarnaast ook nog werken. Dat alle rassen erin zitten vind ik helemaal te gek! Wij hebben een hond met een specifiek ras en zelfs die was terug te vinden, leuk vormgegeven ook! Ik vind het wel echt een leuke toevoeging aan de Sims 4, maar ik kan me ook vinden in wat je zegt dat het best karig is voor deze prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *