Zoek
Sluit dit zoekvak.

Let’s Play: Shit Happens

Let’s Play: Shit Happens

Ik heb dit spel zo vaak in de winkel zien liggen en elke keer werd mijn interesse gewerkt, vooral door de komische titel “Shit Happens”. Alleen ik had geen idee wat ik me bij het spel moest voorstellen tot dat één van onze vrienden het spel kocht en het uitgelegde. Na een rondje spelen met vrienden waren we allemaal om en leverde het heel wat lachbuien op. Het spel is namelijk erg goed voor je lachspieren en kun je inschatten hoe klote sommige situaties zijn?

Let’s Play: Shit Happens

Let’s Play: Shit Happens

Shit Happens is een kaartspel dat je vanaf 2 personen kan spelen. Het spel is eigenlijk heel simpel, er zijn 200 verschillende situaties en ze zijn allemaal klote. En nu is het aan jou om te schatten hoe klote zo een situatie is. Het spel maakt gebruik van herkenbare maar soms ook grove of juist hele onrealistische situaties wat het spel juist zo grappig maakt. Verschillende psychologen hebben de situaties beoordeeld en de kaarten een nummer gegeven. De nummers vormen de “The Lane Of Pain” en die bestaat uit 0 tot en met 100 en daartussen zitten allemaal verschillende situaties.

  • vanaf 2 spelers
  • vanaf 18 jaar
  • 30 minuten speeltijd

Let’s Play: Shit Happens

Het spel heeft 200 verschillende kaarten en deze schud je goed. Elke speler neemt drie kaarten en legt deze voor zich op volgorde van laag naar hoog. De rest van de kaarten ligt gedekt op een stapel. Degene die begint leest de kaart voor en houdt het index cijfer bedekt. Nu moet de speler rechts van hem raden tussen welke kaarten de opgelezen kaart thuis hoort. Heeft deze speler het goed mag hij deze kaart houden. Heeft deze speler het fout mag de volgende het raden. Zo gaat het het rondje door tot iemand het geraden heeft (en dus de kaart mag houden) of tot ze weer bij jou zijn en dan gaat de kaart willekeurig terug in de stapel. Degene die als eerst 10 kaarten heeft verzameld wint. Maar het wordt steeds moeilijker om te raden waar het tussen zit aangezien je steeds meer kaarten krijgt.

Zoals je hier kan zien zijn de kaarten erg grappig, al vind ik zelf. Ik heb trouwens de Too Shitty For Work editie, maar ik vind hem niet veel grover dan de normale versie. Je kunt deze versie trouwens los en met het basisspel spelen. De kaarten hebben andere waardes waardoor het met het originele spel gemixt kan worden.

Let’s Play: Shit Happens

Het enige nadeel wat ik kan opnoemen aan dit spel is dat je op een gegeven moment, wanneer je het spel te vaak speelt de kaarten herkent en weet of ze erg klote zijn ja of nee. Daarom kun je het op een gegeven moment makkelijker inschatten, maar als je het af en toe speelt komt het helemaal goed. En er zijn 200 kaarten, dus geen enkel spel is hetzelfde. En je kunt hem dus ook mixen met deze nieuwe uitbreiding en ik heb vernomen dat er aan het eind van het jaar nog een 50 Shades versie uitkomt. Shit Happens het basisspel kost € 19,95 en de Shit Happens Too Shitty For Work ook € 19,95. Beide spellen zijn in speelgoedwinkels te koop en online bij bol.com. Hoe lijkt jullie dit spel? Wij vinden het vooral heel erg leuk om met vrienden te spelen en een drankje daarbij.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

  1. Dit spel zag ik op de Huishoudbeurs liggen bij de Family & Fun hal. Ik was er erg benieuwd naar, maar het was zo druk dat we maar eerst waren doorgelopen. Nu weet ik dus wel hoe het spel werkt en zo te lezen is die leuk om te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *