Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Let’s Play: Regenwormen

Let’s Play: Regenwormen

Eén van mijn favoriete snelle spellen van klein formaat ik toch wel Regenwormen. Ik heb het spel nu denk ik twee jaar en waarom ik het toen ooit heb gekocht weet ik niet eens meer. Volgens mij had ik er een paar mensen over gehoord en kwam het toen in de winkel tegen en besloot het maar mee te nemen. En dat was geen verkeerde keuze want het doosje valt inmiddels al uit elkaar. Ik vertel jullie graag meer over dit leuke dobbelspel!

Let’s Play: Regenwormen

Je hebt volgens mij drie varianten van Regenwormen, het basisspel, de uitbreiding en iets met barbecue maar ik weet niet precies wat dat is. Maar de eerste twee varianten weet ik wel want die heb ik in mijn bezit. Het spel is super simpel, makkelijk te begrijpen en voor iedereen leuk. Wij nemen het ook vaak mee op vakantie of onderweg omdat het zo makkelijk mee te nemen is. Goed, laten we beginnen.

Let’s Play: Regenwormen

De bedoeling van het spel is zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen en deze te behouden. Het is een spelletje waar het vooral om geluk draait en een beetje tactiek om de stenen bij anderen af te pakken. Maar dan moet je alsnog geluk hebben met je worp. Het spel speel je ongeveer in een half uur en als je het echt onder de knie hebt en niet treuzelt in 20 minuutjes. Het spel is van 2 tot 7 spelers en kan prima met z’n tweeën gespeeld worden. Vaak is een spel dan minder leuk, maar bij dit spel zeker niet. Speel je het spel met een grotere groep duurt het wel langer omdat de kans is bij anderen te jatten veel groter is.

Let’s Play: Regenwormen

Als je aan de beurt bent, gooi je met 8 dobbelstenen. Je legt nu alle dobbelstenen met hetzelfde getal of met een worm opzij. Daarna gooi je met de resterende dobbelstenen en legt nu alle dobbelstenen met een ander getal opzij. Let op je moet altijd aan het einde een regenworm hebben gespaard, anders ben je af. Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt ten minste één worm gegooid (en gespaard), mag je de steen met het betreffende getal van tafel of zelfs van een andere speler pakken! Maar neem je teveel risico en gooi je alleen maar getallen die je al eens hebt gepakt, dan ben je af en moet je juist een steen inleveren en de hoogste steen omdraaien. Op elke steen staan een aantal regenwormen. Wie aan het einde van het spel de meeste regenwormen heeft, is de winnaar.

Let’s Play: Regenwormen

Deze uitbreiding bevat twee extra tegels, zeven regenwormmuntjes en vier diertjes en een dobbelsteen. De specialisten (diertjes) zijn aan bepaalde tegels gekoppeld. Win je één van die tegels, dan krijg je de bijbehorende extra mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld regenwormmuntjes winnen of een extra dobbelsteen verdienen om in volgende beurten meer kans op een hogere tegel te maken.

Ik vind het spel echt ontzettend leuk en het blijft ook een leuk spel, je raakt er niet snel op uitgekeken. Je moet het niet avonden achter elkaar doen want dan wordt het wellicht wel saai, maar af en toe is het zeker leuk. Je leert het echt in 5 minuten en iedereen kan het spelen van jong tot oud. Zelf mijn oma van 80 vond het een leuk en spannend spelletje. Ik vind de uitbreiding een leuke toevoeging, maar moet wel eerlijk toegeven dat ik hem er amper bij pak, een echte meerwaarde vind ik het dus niet echt. Het regenwormen basisspel is te koop voor € 13,95 op bol.com en de uitbreiding voor € 13,95 op bol.com. Kennen jullie dit spel en en wat vind je er van?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

  1. Vind je de uitbreiding echt een aanrader? Het basisspel vind ik hartstikke leuk maar ik twijfel of de uitbreiding het echt leuker maakt.
    Leuk zo een blog over een spelletje!

    1. Ik moet eerlijk bekennen, de uitbreiding is leuk, maar niet zo leuk dat we hem vaak spelen. We spelen het eigenlijk altijd zonder de uitbreiding. Maar mocht je echt een mega groot Regenwormen fan zijn dan is het zeker een aanrader!

  2. Oh dit klinkt echt als een heel leuk spel! Ik had er wel al veel over gehoord, maar het klinkt nog leuker dan ik dacht. Fijn dat het ook vrij simpel is en niet al te lang duurt. Dat zijn vaak de twee dingen die me tegenstaan bij andere spellen ;)

  3. Toevallig was ik in overweging om dit spel te kopen om mee te nemen op vakantie. Fijne uitleg heb je gegeven! Denk dat dit hem gaat worden :-)

  4. jaa, leuk spel. Ik was wel nieuwsgierig naar de uitbreiding maar als ik jou zo hoor is dat niet iets waarvoor ik naar de winkel hoef te rennen. Goed om te weten. Leuk zo’n spelletjesreview tussendoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *