Zoek
Sluit dit zoekvak.

Let’s Play: Qwirkle

Let’s Play: Qwirkle

Eén van mijn nieuwe aanwinsten op het gebied van spellen is Qwirkle en dat is ook meteen een ontzettend geliefd spel dat vrijwel iedereen leuk vind. Ik wilde het al een tijdje hebben maar vond het steeds te duur, want het is best een prijzig spel voor alleen maar wat houten blokjes. Qwirkle is een soort van Rummikub, maar dan toch weer anders. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk Qwirkles maakt voordat iemand anders je voor is. Ik vertel je meer over dit leuke spel!

Let’s Play: Qwirkle

Let’s Play: Qwirkle

Qwirkle is een spel met verschillende soorten stenen die eenzelfde figuur of kleur hebben. Het is de bedoeling dat je reeksen gaat maken met dezelfde kleur of hetzelfde vormpje. Maar een dubbele mag niet voorkomen in de rij. Je begint het spel met 6 stenen en deze leg je weg op het speelveld. Je hebt geen bord nodig dus je kunt het spel overal spelen, dat is altijd handig (ook zijn er reisedities te koop voor onderweg)! Het is een spel dat je redelijk snel speelt en de regels zijn super makkelijk, je kunt dus snel aan de slag gaan en ik garandeer je dat je meerdere potjes achter elkaar speelt!

  • 2 tot 4 spelers
  • vanaf 8 jaar
  • 45 minuten

Let’s Play: Qwirkle

In de doos zit alleen een zak met daarin alle stenen en de handleiding. Maar het spel is zo simpel dat je die in 5 minuten snapt. Je moet alleen even goed doorlezen hoe het werkt met de puntentelling. Want voor elke steen die je aangelegd krijg je punten. Je krijgt voor elke steen in de rij een punt waar jij iets bij aanlegt (dat kan zowel horizontaal als verticaal zijn) en je krijgt 7 bonuspunten als je een Qwirkle maakt. Een Qwirkle is een rij van 6 verschillende stenen uit een kleur of vorm. Ook krijg je nog bonuspunten als je het eerst uit gaat nadat de laatste stenen gepakt zijn. Je moet dus na elke beurt je punten opschijven. Ik vind het het handigste om de punten gewoon te turven, zo zie je het snelst wie gewonnen heeft en hoef je niet daarna nog alles bij elkaar op te tellen.

Let’s Play: Qwirkle

Goed het spel begint met 6 gedekte stenen. De speler begint die met de meeste stenen in een reeks op tafel kan. Deze legt hij weg en schrijft hier de punten voor op. Bijvoorbeeld 3 punten voor deze drie klavers. Na je beurt vul je je stenen weer aan vanuit de zak tot 6 stenen. Daarna is de volgende aan de beurt er legt er deze 3 sterren bij. Hiervoor krijgt deze speler 7 punten omdat het een rij is, maar ook matcht met de klavers (dus 3 punten voor de sterren, 2 voor de groene ster en groene klaver en 2 voor de paarse ster en klaver). Hierna pakt deze speler ook weer 3 stenen uit de zak. Vervolgens kan de volgende speler niets en moet hij zijn stenen ruilen. Je mag zelf weten hoeveel stenen je met de zak ruilt, maar daarna is je beurt wel voorbij. Het is dus een heel snel spel met aanleggen en tactisch denken zodat jij het snelst een Qwirkle krijgt (dat levert veel punten op)!

Wij vinden het echt een heel leuk spel en het is ook nog eens heel erg goed met z’n tweeën te spelen, dat is ook wel belangrijk vind ik. Qwirkle is te koop voor € 29,99 bij speelgoedwinkels en bol.com. Kenden jullie dit spel al?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *