Let’s Play: Phase 10

Let’s Play: Phase 10

Dit spel heb ik echt al jaren in de kast liggen en is nog steeds één van mijn favoriete spellen. Ik kende het spel eerst niet, maar heb het jaren grijs gespeeld bij een vriend en ben toen zelf ook helemaal verslaafd geraakt. Het spel is heel simpel, als eerst je 10 fases uitspelen, maar dat is soms moeilijker dan je denkt…

Let’s Play: Phase 10

Het doel van het spel is super simpel, je moet door het verzamelen van kaarten je fase proberen te halen. Er zijn in totaal 10 verschillende fases en wie die als eerst allemaal heeft gehaald (in verschillende rondes) wint. Het spel duurt volgens de verpakking 60 minuten maar mijn ervaring is dat als je het met meerden speelt wel uren kan duren voordat je een uiteindelijke winnaar hebt. Je moet namelijk minimaal 10 rondes spelen en echt niet iedereen haalt in één keer zijn fase dus het duurt echt wel een tijdje, maar omdat je er bloedfanatiek van wordt is het prima te doen.

Het spel wordt gespeeld door 2 tot 6 spelers en ik vind het met een groep maar ook zeker met z’n tweeën leuk om te spelen. Leeftijd is vanaf 10 jaar maar het enige wat je moet snappen zijn de fases en je moet kunnen tellen, dat is het. Er komt niets tactisch bij kijken.

Let’s Play: Phase 10

Je hebt ontzettend veel verschillende kaarten. Je hebt vier kleuren en daar heb je de getallen 2 tot en met 12 op staan (deze zitten er meerdere malen in) dan heb je nog de jokers (sterren) en de ‘beurt overslaan’ kaarten (uitroeptekens). Door middel van deze kaarten moet je je fases halen en hieronder staat wat je dan moet doen.

Let’s Play: Phase 10

Dit zijn al je fases. Iedereen begint bij nummer één en probeert deze te voltooien. Je krijgt aan het begin 10 kaarten en daar moet je fase mee proberen te maken. Elke beurt pak je een kaart gedekt van de stapel of een wegleg kaart van de ander die je kunt gebruiken (als je op tafel kunt daarna). Als je een kaart hebt gepakt en of op tafel bent gekomen moet je er ook weer eentje afleggen. En zo ga je net zo lang door tot je je fase af hebt. Wellicht hou je daarna kaarten over en die moet je bij jouw fase of die van iemand anders op tafel wegleggen.

Je wint de ronde als je als eerste je kaarten kwijt bent! Daarna hou je een papier bij met de fases die iedereen gehaald heeft en de strafpunten die iedereen heeft (dat zijn de kaarten die je nog op handen hebt). Het spel eindigt als iemand zijn laatste fase heeft gehaald. Hebben meerdere die fase gehaald in de laatste ronde dan wint diegene met de minste strafpunten.

Let’s Play: Phase 10

Ik vind dit nog steeds een super leuk spel en word er super fanatiek van. Het is alleen geen spel om even snel tussendoor te spelen, je bent er echt wel even zoet mee. Maar wil je toch graag het spel spelen is het prima te doen en kun je gewoon stoppen wanneer je wilt. Wij doen dan altijd wie het verst is gekomen, die wint (en dan natuurlijk ook met de minste strafpunten).

Het spel Phase 10 is te koop bij bol.com en verschillende speelgoedwinkels voor € 9,95.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  chucky1012
  24 september 2017 at 08:57

  Klinkt leuk en niet duur.
  Nu het eerder donker wordt is het gezellig om een spel te kunnen spelen met vriendinnen en vrienden ;-)

  Xoxo

 • Reply
  Lieke
  24 september 2017 at 09:18

  Keezenspel is een superleuk spel om te doen met vrienden!! Mens erger je niet met kaarten. Echt een keer doen! Veel lol ook altijd mee.

 • Reply
  kimmichaelis
  24 september 2017 at 09:53

  Leuk!!! Ik kende het nog niet, maar lijkt mij leuk om een keer gezellig op een avond te spelen

 • Reply
  Levende Loes
  24 september 2017 at 10:15

  Het klinkt als een lang spel, maar wel heel leuk! En voor een klein prijsje, dat maakt het altijd leuk, want spellen kunnen zo duur zijn..

 • Reply
  Sandra Rosa
  24 september 2017 at 10:22

  Leuk ik ben dol op spelletjes! Ziet eruit als een leuk spel voor een klein prijsje.

 • Reply
  margriet kuper
  24 september 2017 at 13:11

  Het is idd een super leuk spel. Wij hebben het ook uren gespeeld. We deden dan ook wel eens bij voorbaat dat we een paar fases afspraken die we oversloegen om het iets in te korten.

 • Reply
  Fleur
  24 september 2017 at 16:34

  Jaaa! Phase 10 hebben wij ook in de kast liggen en die hebben we vroeger ook grijs gespeeld! jeetje, dat waren nog een spellen! Ik ben totaal geen spelletjes typ en heb er vaak ook geen geduld voor, maar dit spel vond ik altijd wel leuk! Nu speel ik het af en toe nog via de app, minder leuk maar wel leuk genoeg als je geen real life tegenspelers hebt:).

 • Reply
  Soraya
  25 september 2017 at 14:50

  Heey Aranka, probeer eens ‘keer op keer’. Het is een super leuk makkelijk dobbelspel. Je kan het zelf nog alleen spelen.

 • Laat een reactie achter