Let’s Play: Machiavelli

Let’s Play: Machiavelli

Van dit spel had ik al ontzettend veel gehoord maar wist nou niet zo goed wat ik me hier van moest voorstellen. Het ziet er een beetje uit als een middeleeuws spel maar met alleen maar kaarten. Je moet munten verzamelen en neemt steeds andere rollen aan. Het klinkt heel verwarrend en onduidelijk en je moet echt even in het spel komen. Maar heb je eenmaal de regels door dan is dit echt een leuk spel, voor met weinig of met veel personen.

Let’s Play: Machiavelli

Machiavelli is een leuk en zeker ook spannend kaartspel, waarin de spelers elke beurt in de huid van een ander karakter kruipen. Omdat het kiezen van deze personen in het geheim gebeurt, sta je vaak voor verassingen. Tactiek en kijken wat anderen doen is zeker een vereiste in het spel om te winnen of andere rollen uit te schakelen.

 • speelduur 60 minuten
 • 2 tot 7 spelers
 • niet geschikt voor hele jonge kinderen

Let’s Play: Machiavelli

Er zijn 8 karakters in het spel, waaronder bijvoorbeeld een moordenaar, een dief, een priester en een bouwmeester. Aan het begin van een ronde geven de spelers de karakterkaarten door en kiest iedereen er steeds één. Als iedereen een karakter heeft, begint de ronde en komen de karakters in een vaste volgorde aan de beurt. Als je aan de beurt bent, mag je inkomen nemen of een nieuwe gebouwenkaart kiezen (je begint het spel met 4 gebouwen in je hand). Daarna mag je nog een gebouw uit je hand voor je neerleggen als je dat kunt betalen. Daarnaast mag je de functie van jouw karakter uitvoeren. Zo kan een moordenaar een ander karakter voor deze ronde vermoorden (deze komt dus niet aan de beurt), de koopman krijgt extra geld en de bouwmeester mag 3 gebouwen neerleggen in plaats van 1.

Let’s Play: Machiavelli

Degene wie de Koning is (de oudste van het spel of daarna de gekozen koning) neemt leiding over het spel en noemt alle rollen in volgorde op zoals hier op het kaartje omschreven staat. In deze volgorde wordt het spel gespeeld. Is diegene aan de beurt mag het zijn rol uitvoeren, munten nemen of kaarten nemen en bouwen. Met de gouden munten kun je onderstaande gebouwenkaarten kopen.

Let’s Play: Machiavelli

Alle gebouwen zijn zoveel punten waard als de kosten ervan. Verder kun je bonuspunten verdienen als je als eerste 8 gebouwen hebt en voor het sparen van gebouwen van verschillende kleuren. Wie aan het einde van het spel de meeste punten op de kaarten heeft, wint! De gouden muntstukken tellen niet mee, die moet je dus zo snel mogelijk en tactisch uitgeven aan de bovenstaande kaarten.

Let’s Play: Machiavelli

Ik vind Machiavelli een leuk en tactisch spel, je moet nadenken wat anderen doen en daardoor kun je ze makkelijk dwarsbomen. Het spel is actief en je moet goed opletten maar daardoor is het spel wel redelijk snel voorbij. Speel je het spel trouwens echt met zeven personen dan kan het spel wel lang duren maar dat is ook wel weer gezellig. Ik moet eerlijk toegeven dat het niet mijn favoriete spel is, maar zeker wel een heel leuk spel voor erbij en wat je ook met meerdere personen kan spelen, dat vind ik een pluspunt.

Machialvelli is onder andere bij diverse speelgoedwinkels en bol.com te koop voor € 14,99. Kennen jullie dit spel en wat vinden jullie van dit kaartspel?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reply
  levendeloes
  10 september 2017 at 09:38

  Klinkt als een leuk spel en ook niet zo prijzig! Ik vind deze rubriek echt leuk.

 • Reply
  Susan
  10 september 2017 at 09:53

  Ik ken het spel nog niet! Vind het trouwens wel echt super leuk dat jij zoveel spelletjes speelt :)

 • Reply
  Sandra
  10 september 2017 at 10:09

  Ik kende het spel ook nog niet, maar het klinkt leuk!

 • Reply
  Marie
  10 september 2017 at 12:54

  Geen afvalupdate? Was juist nieuwsgierig na al je uitjes. =)

 • Reply
  margriet kuper
  10 september 2017 at 13:20

  idd een leuk spel. Wij spelen het al heel wat jaar en hebben sinds kort de nieuwe editie. Daar zitten uitbreidingen in, Ook erg leuk.

 • Reply
  chucky1012
  10 september 2017 at 14:30

  Klinkt erg leuk ;-)

 • Reply
  sneeuwkipje / Jessica
  10 september 2017 at 16:27

  Een leuk spelletje om af en toe te spelen.
  Ik kende het spelletje al wel.

 • Laat een reactie achter