Zoek
Sluit dit zoekvak.

Let’s Play: King Of Tokyo

Let’s Play: King Of Tokyo

Toen een vriendin voor het eerst met dit spel kwam aanzetten had ik een beetje mijn twijfels over dit spel. Het ziet er namelijk best apart uit en past niet helemaal in het genre waar ik normaal van hou. Animatie en dat soort dingen zou gewoon niet zo mijn ding. Sceptisch begon ik aan het spel maar ik was meteen om, het spel mag er dan een beetje apart uitzien, het spel zelf is echt super leuk! Het is een actief dobbelspel waarbij je de monsters van tegenspelers moet verslaan!

Volgen jullie mij al op Instagram?

Let’s Play: King Of Tokyo

In King of Tokyo kruip je in de huid van maniakale monsters, razende robots en angstaanjagende aliens die strijden voor dominantie in een leuke, chaotische omgeving. Werp de dobbelstenen en bepaal jouw strategie: wil je jouw vijanden aanvallen? Jouw verwondingen genezen? Jouw monster nieuwe vaardigheden geven? De weg naar de overwinning zit vol gevaren! Vernietig alles en iedereen op jouw pad en word de enige echte King of Tokyo!

Let’s Play: King Of Tokyo

  • vanaf 12 jaar
  • 2 tot 6 spelers
  • 60 minuten

Het spel bestaat uit monsters, dobbelstenen, een scorekaart, speelbord, energie blokjes en speciale hulpkaarten. Je begint het spel door een monster te kiezen en het daarbij behorende scorebord. Je krijgt 10 levens en wie als eerst 20 overwinningspunten haalt wint! Deze kun je verdienen door punten met de dobbelstenen te verzamelen, Tokyo te veroveren of met je energie blokjes speciale kaarten te kopen. Onder de volgende foto’s zal ik het spel wat duidelijker uitleggen.

Let’s Play: King Of Tokyo

Je bent het spel met zes dobbelstenen (met de kaarten kun je er nog twee bij kopen) en je mag drie keer gooien. Je hebt een bliksemschicht voor energieblokjes, een klauw voor aanvallen, een hartje voor extra levens en cijfers. Je kunt sparen wat je wilt en mag aan de kant leggen wat je wilt. Je spaart pas punten als je van de cijfers drie dezelfde hebt. Levens kun je sparen als je levens op raken, aanvallen kun je doen als je degene in Tokyo van levens wilt beroven of zelf in Toyko wilt gaan staan en de energie kun je sparen voor energieblokjes om kaarten te kunnen kopen. Het is dus even tactisch denken wat je wilt gaan sparen.

Let’s Play: King Of Tokyo

Zo ziet je scorekaart eruit. Je begint met 10 levens en als je aangevallen wordt in Tokyo (of degene in Tokyo valt de omstanders aan) gaan er hartjes van jou af aan de hand van hoeveel klauwen de tegenspeler heeft gegooid. Mocht je al je 10 levens kwijt zijn ben je dood. Sterren of ook wel overwinningspunten kun je sparen door cijfers te gooien of ik Tokyo te staan. Ga je Tokyo in krijg je één punt en blijf je een hele ronde in Tokyo staan krijg je twee extra punten. Let wel op dat je in Tokyo je hartjes niet mag aanvullen, dat mag alleen als je buiten Tokyo staat.

Je komt in Tokyo door klauwen te gooien en dan krijg je de keuze of je in Tokyo wilt of niet. Staat er al iemand in Tokyo en wil die er niet uit, dan heb je pech. Wil degene er wel uit (om bijvoorbeeld weer hartjes te sparen) dan kun je in Tokyo komen.

Let’s Play: King Of Tokyo

Je kunt ook nog energie sparen door bliksemschichten te sparen. Aan het eind van de derde worp krijg je evenveel energieblokjes als bliksemschichten die je hebt gegooid. Daar kun je handige kaarten voor kopen zoals hieronder.

Let’s Play: King Of Tokyo

Alle kaarten hebben een bepaalde waarde die je moet hebben om ze te kunnen kopen, die zie je links bovenaan de kaarten staan. De kaarten hebben allemaal een andere functie die heel handig kunnen zijn. Je hebt houden en afleggen kaarten. De houden kaarten mogen het hele spel meedoen en de afleggen kaarten mogen éénmaal gespeeld worden. Sommige kaarten zijn heel handig en kunnen je gemakkelijk aan de overwinning helpen.

Let’s Play: King Of Tokyo

Het spel duurt niet heel lang en is best actief. Je gooit dus drie keer en spaart wat jou uitkomt. Daarna heb je de keuze om in Tokyo te gaan staan (als je klauwen hebt gegooid) of anderen aan te vallen om ze dood te krijgen. Je hebt vele tactieken met dit spel, ga je voor de overwinningspunten of zorg je dat de rest zo snel mogelijk dood is zodat jij als winnaar overblijft. Het spel is iedere keer weer anders en dat maakt het zo leuk!

Voor een dobbelspel is het helaas niet een heel goedkoop spel want het spel kost € 29,95 en is onder andere bij bol.com maar daar krijg je wel een heel mooi kwalitatief spel voor terug. Ik ben wel benieuwd of meer mensen dit spel kennen en of ze het ook zo een leuk spel vinden!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

5 reacties

  1. Net zoals jij spreekt de verpakking me niet zo aan (als in een soort Pokémon-achtige figuren, haha), maar ik weet uit ervaring dat dat niets zegt over het spel. Ik denk dat mijn kinderen dit leuk zouden vinden!

  2. Wij hebben het spel ook met heel veel uitbreidingen en spelen het vaak! Super leuk spel ook voor kinderen. Zelfs onze 5 jarige kan met een heel Klein beetje hulp winnen.

  3. 30 euro is prima te doen voor een bordspel XD Dit lijkt me wel iets voor ons, zeker als je het ook met z’n tweetjes kan spelen. Hoewel ik dan 60 minuten per spel wel weer aan de lange kant vind voor zoiets simpels.Ik zal er eens induiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *