Zoek
Sluit dit zoekvak.

Let’s Play: Keer op Keer dobbelspel

Automatische concepten

Tegenwoordig ben ik vooral fan van korte en makkelijke spelletjes die je er even bij kunt pakken en snel kunt spelen. Alleen had ik niet heel erg veel van dit soort spellen in mijn kast zitten. Toen ik vorig jaar naar de grote sale van 999 Games was geweest kwam ik dit nieuwe spel tegen, Keer op Keer. Een leuk en tactisch dobbelspelletje.

Automatische concepten
Automatische concepten

Volgen jullie mij al op Instagram?

Als je het spel Qwixx kent, dan ken je dit spel in grote lijnen ook, maar toch is het weer anders. Het spel is heel simpel. De speler die aan de beurt is gooit de 6 dobbelstenen en kiest daar een combinatie van een zwarte en een witte dobbelsteen uit. De rest van de spelers mag een combinatie van de overgebleven dobbelstenen maken (iedereen doet elke beurt dus wat en je hoeft niet op je beurt te wachten om wat te mogen doen).

Automatische concepten

Je kiest een zo gunstig mogelijke combinatie uit die voor jou handig is op je afstreep papiertje. Het is namelijk de bedoeling dat je je veld zoveel mogelijk dicht speelt. Je scoort punten door kolommen te sluiten, sterren te verzamelen en een dezelfde kleur helemaal dicht te spelen. Ook zitten er op de stenen jokers, die mag je ook gebruiken. Mocht je een joker gebruiken moet je een uitroepteken weg kruisen. Hou je ze over aan het eind van het spel? Dan zijn het bonuspunten die je goed kan gebruiken!

Automatische concepten

In het doosje zitten zes dobbelstenen, de velletjes papier met het speelveld en een aantal stiften waarmee je kruisjes kan zetten op het papiertje.

Automatische concepten

Je gooit de dobbelstenen en dan is het zaak hier een combinatie uit te maken.

Automatische concepten

Je begint altijd in kolom H, daar mag je vrij kruisjes zetten (als het maar het juiste aantal en kleur is) en buiten kolom H mag je alleen aankruisen wat aan je vakjes met al kruisjes ligt. Dus als we gaan kijken naar de dobbelstenen die er liggen is de combinatie met groen en 1 de meest logische. De rest mag dan kiezen uit de overige dobbelstenen.

Dan kunnen ze bijvoorbeeld voor geel en de ? kiezen en onderin het gele vlak met 5 kruisjes dicht maken. Omdat ze de ? hebben gebruikt moet er ook een ! afgestreept worden op het papiertje.

En zo wordt het spel verder gespeeld. Je moet altijd een kleuren en cijfer combinatie maken van een leeg vlak naast een vlak wat al kruisjes heeft, je mag dus niet overal zomaar maar dingen gaan afstrepen. Je scoort dus punten als je als eerst een kolom vol hebt. Als daarna mensen ook die kolom voltooien krijgen ze minder punten. Het is dus zaak om tactisch te spelen en de rest voor te blijven.

Als iemand twee kleuren volledig heeft weggestreept stopt het spel meteen en daarna worden de punten geteld. Je krijgt ook punten (5) voor wie als eerst een kleur compleet heeft en degenen die daarna komen krijgen er maar 3. Het is dus zaak om op iedereen voor te liggen om punten te scoren.

Automatische concepten

Keer op Keer is een super leuk, makkelijk en snel spelletje. Het is leuk om het met z’n tweeën te spelen, maar in een grotere groep van 6 blijft het ook leuk omdat je altijd wat mag en kan doen. Keer op Keer is voor € 15,95 bij de speelgoedwinkels en bol.com.

Dit artikel bevat zelf gekochte producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *