Zoek
Sluit dit zoekvak.

Let’s Play: Kakkerlakkensalade

Let’s Play: Kakkerlakkensalade

Misschien heb je wel eens van het spelletje Kakkerlakkensalade gehoord. Ik kende het spel van naam maar wist eigenlijk niet zo goed wat het was en wat je er mee moest doen. Het blijkt een heel simpel en laagdrempelig spel te zijn dat ook heel goed met kinderen te spelen is. Desondanks het misschien een beetje kinderachtig is, zorgt het zeker voor vermaak.

Let’s Play: Kakkerlakkensalade

Zoals ik al vertelde is Kakkerlakkensalade een klein en laagdrempelig spel en zit het ook in een klein doosje. Het doosje bevat alleen maar speelkaarten die heel simpel afgebeeld zijn. Je speelt het spel met 2 tot 6 spelers, vanaf 6 jaar en een potje duurt ongeveer 10 minuten. Het is een snel en interactief spel!

Let’s Play: Kakkerlakkensalade

De spelers stellen zo snel mogelijk een salade samen, waarbij ze gespeelde groentekaarten op de juiste manier moeten benoemen. Omdat een groente niet twee keer na elkaar gezegd mag worden, ontstaat er al gauw verwarring. Is een tomaat een paprika of toch gewoon een tomaat? Elke aarzeling of elk verkeerd geluid is fataal. Blijf geconcentreerd, want versproken is versproken! In dit hilarische spel voor het hele gezin is het zaak om goed in de gaten te houden welke kaart als laatste gelegd is, welke kaart als laatste gezegd is en welke kaarten taboe zijn. De spelregels zijn supereenvoudig, waardoor iedereen mee kan doen.

Let’s Play: Kakkerlakkensalade

Toen ik bovenstaand verhaal las snapte ik er echt geen ene moer van, ik dacht dat dit een beetje een ‘ik ga op reis en neem mee’ spel was als ik de omschrijving zo las. Maar dat is het gelukkig niet, je hoeft geen hele riedel te onthouden aan ingrediënten je moet er alleen op letten dat je geen dubbele ingrediënten noemt.

Let’s Play: Kakkerlakkensalade

Het hele spel bestaat uit alleen maar kaartjes met daarop plaatjes van vier soorten groente en taboe kaarten (groente met een kruis daar doorheen). Het spel is súper simpel, je moet het alleen even goed uitgelegd krijgen en dat ga ik proberen uit te leggen.

Let’s Play: Kakkerlakkensalade

Als eerst heb je de groente kaarten, ze hebben vier soorten groente: tomaat, paprika, bloemkool en sla.

Let’s Play: Kakkerlakkensalade

Dan heb je natuurlijk nog de taboe kaarten en dat zijn de groentes met een kruis daar door heen. Leg je een taboe kaart op roep je heel hard kakkerlak en mag je als er een taboe kaart van bijvoorbeeld bloemkool opligt het woord bloemkool niet meer noemen als je deze kaart opgooit. Dan moet je dus zorgen dat je je bloemkool bijvoorbeeld tomaat noemt.

Let’s Play: Kakkerlakkensalade

Je begint het spel door blind alle kaarten te verdelen met alle spelers. Je hebt je stapel gedekte kaarten voor je liggen en je legt je kaart op en noemt op wat er op je kaart staat, zo simpel is het.

Máár je mag niet twee keer achter elkaar hetzelfde noemen. Dus gooit jouw buurman eerst een paprika op en trek jij ook een paprika, dan moet je een andere groente noemen, bijvoorbeeld tomaat. Aarzel je te lang of zeg je het verkeerd, dan krijg je alle kaarten die op tafel liggen.

Dan heb je nog de taboe kaarten. Die leg je op en roept ‘kakkerlak’ als er dan zoals hierboven een taboe kaart met een paprika ligt mag het woord paprika niet genoemd worden, je moet dus weer een andere groente noemen. Als een taboekaart boven ligt wordt er een nieuwe stapel gemaakt. Komt er een nieuwe taboe kaart boven dan wordt er op de eerste stapel verder gespeeld en zo rouleert het. Ook als hier een foute groente wordt genoemd of geaarzeld word krijg je alle openliggende kaarten.

Je wint het spel door als eerst door je kaarten heen te zijn. Het klinkt als een heel simpel en kinderachtig spelletje maar je wordt er super fanatiek van. Helemaal als er tempo in het spel zit verspreek je je snel waardoor je elke keer weer kaarten krijgt. Uiteindelijk vonden we het een erg leuk spel om tussendoor te spelen maar ik denk dat het zeker ook een heel leuk spel met kinderen is.

Kakkerlakkensalade is onder andere te koop bij verschillende speelgoedwinkels en op bol.com voor € 9,99. Hebben jullie dit spel wel eens gespeeld?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *