Let’s Play: Exploding Kittens

Let’s Play: Exploding Kittens

Dit spel is nog niet zo bekend bij het grote publiek omdat het een redelijk nieuw spel is. En ook is het een spel dat niet van een groot spellen bedrijf is, nee Exploding Kittens is op de markt gebracht dankzij crowdfunding. Het idee was zo leuk dat ze binnen een half uur het bedrag bij elkaar hadden en met succes, dit spel is echt geweldig. Het is een spel, vermakelijk en behoorlijk strategisch spel, ik vertel je er graag meer over! Misschien worden jullie wel net zo enthousiast als ik dat ben!

Let’s Play: Exploding Kittens

Exploding Kittens is een kaartspel dat je kan vergelijken met Russisch Roulette, één foute stap en je bent dood. In het spel zitten een aantal Exploding Kittens en als je die pakt dan ben je dood. Maar je stapel is afgedekt dus je weet niet wat je trekt. Door middel van verschillende actiekaarten is het mogelijk je exploding kitten te vermijden, maar dit moet je wel tactisch spelen en je weet niet wat je tegenspelers doen. Het spelletje duurt nog geen 15 minuten, het is vermakelijk en ontzettend spannend!

Let’s Play: Exploding Kittens

Het spel is nog niet in het Nederlands, maar gelukkig zijn de spelregels zo makkelijk dat je het ook makkelijk in het Engels kan snappen. Je hebt een stapel met kaarten, deze schud je goed zonder de exploding kittens en de defuse kaarten – kaarten waarmee je de exploding kitten ongedaan kan maken -. Iedereen krijgt een defuse kaart en een aantal speelkaarten. Daarna verdeel je de exploding kittens en de overgebleven defuse kaarten over de stapel en schud ze goed. Het spel begint met een actie uitvoeren – dit hoeft niet – en daarna een kaart te pakken. En het is natuurlijk de bedoeling dat je de exploding kitten niet pakt!

Let’s Play: Exploding Kittens

Je hebt twee versies Exploding Kittens, een normale versie en een NSFW (Not Safe For Work) versie. Dit is de NSFW versie en die bevat wat grovere plaatjes en teksten (die vrij hilarisch zijn), maar het spel is voor de rest helemaal hetzelfde als de normale versie. Speel je het met jongere kinderen is dit wellicht niet een geschikte versie, maar voor met vrienden is het juist een hele leuke versie. Goed het spel begint en je pakt een kaart en je weet natuurlijk niet wanneer die exploding kitten komt. Gok je het er op om blind een kaart te pakken of voer je een actie uit? Je hebt verschillende acties die je kunt gebruiken om de exploding kitten te ontwijken. Met sommige kaarten mag je een beurt overslaan, in de stapel kijken, de stapel schudden, iemand twee keer laten pakken en ga zo maar door. Maar er zijn ook kaarten dat je je tegenspelers kan weigeren een actie uit te voeren of kaarten te jatten en dat maakt het spannend.

Let’s Play: Exploding Kittens

Je bent dood wanneer je dus een exploding kitten pakt en deze niet meer ongeldig kan maken met een defuse kaart ben je dood. Degene wie als laatst overblijft heeft gewonnen! Als je het spel eenmaal doorhebt is het heel leuk en speel je het in 15 minuten. Leuk is het tempo er in te houden door het strategisch leuk te houden. Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 5 personen en is ook leuk om mee te nemen. Het spel vind ik geweldig, maar is wel vrij prijzig, je betaald voor een paar kaartjes namelijk € 24,99, maar dat vind ik het zeker waard. Exploding Kittens is onder andere bij bol.com te koop in de normale en NSFW versie. Je vindt het spel trouwens niet bij gewone speelgoedwinkels, je moet echt naar een speciale spellenwinkel of het spel op internet bestellen. Kennen jullie dit spel en wat vinden jullie er van?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

16 reacties

 • Reply
  Susan
  6 augustus 2017 at 08:21

  Ik heb hier al best veel over gehoord! Ben benieuwd, ik speel veel te weinig spelletjes.

 • Reply
  TypischKim
  6 augustus 2017 at 08:52

  Ik kende het nog niet, lijkt me een grappig spel!

 • Reply
  Maaike Z
  6 augustus 2017 at 08:55

  Ik heb het een keer gekocht maar vond het eigenlijk een beetje saai, na twee keer spelen vond ik er al niks meer aan en heb ik hem via marktplaats doorverkocht :)

  • Reply
   Aranka
   7 augustus 2017 at 16:41

   Oh echt joh? Wij vinden het hartstikke leuk, haha!

 • Reply
  Joyce - Lemonylifenl
  6 augustus 2017 at 08:55

  Lijkt me echt een ontzettend leuk spel! Wij willen het ook graag hebben maar vinden het nog best prijzig.

 • Reply
  Siem
  6 augustus 2017 at 09:32

  Ik ben al een tijdje op zoek naar dit spel, maar vindt het inderdaad nogal duur!

 • Reply
  Laura | I scream beauty
  6 augustus 2017 at 10:45

  Klinkt wel grappig!! Ik kende het nog niet.

 • Reply
  Lois Riksten
  6 augustus 2017 at 13:26

  Heb je het ook al eens met z’n tweeen gespeeld? En is dat net zo leuk? Soms staat er op spelletjes dat het vanaf 2 personen is maar is het dan niet zo heel leuk, dus ben er erg nieuwsgierig naar!

  • Reply
   Aranka
   7 augustus 2017 at 16:41

   Ik vind het met z’n tweeën wel heel erg leuk! Dus dit spel is wel echt leuk met z’n tweeën!

 • Reply
  margriet kuper
  6 augustus 2017 at 14:04

  Hee, die ken ik nog niet. Klinkt wel erg leuk. Ik vraag me idd ook af of het met zn tweeën ook leuk is. Ik ga m zeker onthouden. Leuke tip!

  • Reply
   Aranka
   7 augustus 2017 at 16:39

   Ik vind het met z’n tweeën ook leuk omdat je niet weet waar de exploding kitten zit en of de andere je in de zeik neemt of niet!

 • Reply
  femketje
  6 augustus 2017 at 14:18

  omg hoe leuk bedacht is dit spel :D

 • Reply
  levendeloes
  6 augustus 2017 at 14:46

  Ik had nog nooit van dit spel gehoord, maar het klinkt wel heel grappig!

 • Reply
  rachel
  6 augustus 2017 at 17:11

  ik ken het niet hahaha wij zijn totaal geen spelletjes mensen!! Ja hubby met zijn Pokemon maar geen spelletjes aan tafel

 • Reply
  Laura
  6 augustus 2017 at 23:05

  Aah, ik was al zo benieuwd naar dit spel! Iemand die ik ken heeft die crowdfunding ook gesteund, was me alleen nog niet duidelijk of t ook echt een cool spel is. Zo te horen wel!

 • Reply
  chucky1012
  6 augustus 2017 at 23:51

  Dat klinkt leuk ;-0
  Ik ken dit niet niet.

  Xoxo

 • Laat een reactie achter