Zoek
Sluit dit zoekvak.

Let’s Play: Exploding Kittens

Let’s Play: Exploding Kittens

Dit spel is nog niet zo bekend bij het grote publiek omdat het een redelijk nieuw spel is. En ook is het een spel dat niet van een groot spellen bedrijf is, nee Exploding Kittens is op de markt gebracht dankzij crowdfunding. Het idee was zo leuk dat ze binnen een half uur het bedrag bij elkaar hadden en met succes, dit spel is echt geweldig. Het is een spel, vermakelijk en behoorlijk strategisch spel, ik vertel je er graag meer over! Misschien worden jullie wel net zo enthousiast als ik dat ben!

Let’s Play: Exploding Kittens

Exploding Kittens is een kaartspel dat je kan vergelijken met Russisch Roulette, één foute stap en je bent dood. In het spel zitten een aantal Exploding Kittens en als je die pakt dan ben je dood. Maar je stapel is afgedekt dus je weet niet wat je trekt. Door middel van verschillende actiekaarten is het mogelijk je exploding kitten te vermijden, maar dit moet je wel tactisch spelen en je weet niet wat je tegenspelers doen. Het spelletje duurt nog geen 15 minuten, het is vermakelijk en ontzettend spannend!

Let’s Play: Exploding Kittens

Het spel is nog niet in het Nederlands, maar gelukkig zijn de spelregels zo makkelijk dat je het ook makkelijk in het Engels kan snappen. Je hebt een stapel met kaarten, deze schud je goed zonder de exploding kittens en de defuse kaarten – kaarten waarmee je de exploding kitten ongedaan kan maken -. Iedereen krijgt een defuse kaart en een aantal speelkaarten. Daarna verdeel je de exploding kittens en de overgebleven defuse kaarten over de stapel en schud ze goed. Het spel begint met een actie uitvoeren – dit hoeft niet – en daarna een kaart te pakken. En het is natuurlijk de bedoeling dat je de exploding kitten niet pakt!

Let’s Play: Exploding Kittens

Je hebt twee versies Exploding Kittens, een normale versie en een NSFW (Not Safe For Work) versie. Dit is de NSFW versie en die bevat wat grovere plaatjes en teksten (die vrij hilarisch zijn), maar het spel is voor de rest helemaal hetzelfde als de normale versie. Speel je het met jongere kinderen is dit wellicht niet een geschikte versie, maar voor met vrienden is het juist een hele leuke versie. Goed het spel begint en je pakt een kaart en je weet natuurlijk niet wanneer die exploding kitten komt. Gok je het er op om blind een kaart te pakken of voer je een actie uit? Je hebt verschillende acties die je kunt gebruiken om de exploding kitten te ontwijken. Met sommige kaarten mag je een beurt overslaan, in de stapel kijken, de stapel schudden, iemand twee keer laten pakken en ga zo maar door. Maar er zijn ook kaarten dat je je tegenspelers kan weigeren een actie uit te voeren of kaarten te jatten en dat maakt het spannend.

Let’s Play: Exploding Kittens

Je bent dood wanneer je dus een exploding kitten pakt en deze niet meer ongeldig kan maken met een defuse kaart ben je dood. Degene wie als laatst overblijft heeft gewonnen! Als je het spel eenmaal doorhebt is het heel leuk en speel je het in 15 minuten. Leuk is het tempo er in te houden door het strategisch leuk te houden. Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 5 personen en is ook leuk om mee te nemen. Het spel vind ik geweldig, maar is wel vrij prijzig, je betaald voor een paar kaartjes namelijk € 24,99, maar dat vind ik het zeker waard. Exploding Kittens is onder andere bij bol.com te koop in de normale en NSFW versie. Je vindt het spel trouwens niet bij gewone speelgoedwinkels, je moet echt naar een speciale spellenwinkel of het spel op internet bestellen. Kennen jullie dit spel en wat vinden jullie er van?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

  1. Ik heb het een keer gekocht maar vond het eigenlijk een beetje saai, na twee keer spelen vond ik er al niks meer aan en heb ik hem via marktplaats doorverkocht :)

  2. Heb je het ook al eens met z’n tweeen gespeeld? En is dat net zo leuk? Soms staat er op spelletjes dat het vanaf 2 personen is maar is het dan niet zo heel leuk, dus ben er erg nieuwsgierig naar!

  3. Hee, die ken ik nog niet. Klinkt wel erg leuk. Ik vraag me idd ook af of het met zn tweeën ook leuk is. Ik ga m zeker onthouden. Leuke tip!

  4. Aah, ik was al zo benieuwd naar dit spel! Iemand die ik ken heeft die crowdfunding ook gesteund, was me alleen nog niet duidelijk of t ook echt een cool spel is. Zo te horen wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *