Zoek
Sluit dit zoekvak.

Let’s Play: Etenstijd! – super leuk en snel kaartspel

Automatische concepten

Ben je gek op het spelletje Beverbende, dan is Etenstijd! ook echt iets voor jou. Ik kreeg het spelletje opgestuurd van een volger die dit spel samen met haar vriend bedacht en gemaakt heeft door middel van een Kickstart project. Tijdens onze spelletjesavond speelden we dit spelletjes voor het eerst en alle meiden vinden dit spel nu geweldig.

Automatische concepten

Volgen jullie mij al op Instagram?

Etenstijd! is een super leuk en snel kaartspel voor 2 tot 6 personen. Het spel bestaat uit vier verschillende gerechten: hamburger, pizza, taco en noodles. Deze gerechten bestaan elk uit vier soorten ingrediënten: basis, vlees, groente en saus. De bedoeling is om zo snel mogelijk jouw gerecht compleet te krijgen voordat de rest dat heeft, maar dat kan je flink lastig worden gemaakt.

Automatische concepten

Naast de ingrediëntkaarten zijn er ook speciale kaarten te vinden. Jokerkaarten kun je gebruiken om je gerecht compleet te maken en pestkaarten om je tegenstanders een hak te zetten. Zo moet je bijvoorbeeld al je kaarten ruilen met tegenspelers, is je gerecht aangebrand en moeten al je kaarten weer onderop de stapel of mag je bij iemand blind een kaart trekken.

Iedere speler krijgt vier kaarten. Spelers trekken om de beurt één kaart van de open of gedekte stapel en leggen één kaart terug op de open stapel. In het begin mag je geen pestkaarten op hand hebben dus die verwissel je met een normale kaart. Trek je een pestkaart dan speel je meteen de actie.

Automatische concepten

Het doel van het spel is om aan het eind van elke ronde zoveel mogelijk punten te scoren door een zo compleet mogelijk gerecht te verzamelen. Het spel bestaat uit vijf rondes, de speler met de hoogste totaalscore wint.

Je scoort punten met een gerecht, een compleet gerecht is dubbel zoveel punten waard. Denk je de meeste punten te hebben roep je Etenstijd! en dan mag iedereen nog één keer. Daarna worden de punten geteld en start een nieuwe ronde.

Automatische concepten

In het spel zitten ook nog een aantal jokers (de gele kaarten) die kunnen je gerecht compleet maken maar hebben geen extra waarde (tenzij je het gerecht dus compleet hebt en je punten mag verdubbelen).

Een rondje is denk ik met 5 tot 10 minuten afgelopen en het is super leuk. Je bent heel fanatiek je gerecht aan het sparen maar door de pestkaarten kan het heel frustrerend zijn.

Automatische concepten

Ik vind het echt super tof dat je zo een spel zelf kan bedenken en dat het dan ook nog eens zo een groot succes is. Mijn vriendinnen en ik vonden dit spel echt geweldig en als we snel een spelletje willen doen is het nu altijd Etenstijd!. Het spel is helaas niet in de winkel te koop maar wel op bol.com voor € 14,95 en het is echt een groot succes!

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

  1. Jaaa leuk spel!! Ik heb m zelf ook via kickstarter was ik net te laat maar Daphne verkoopt hem zelf ook op haar site :). Leuk om jou kijk erop te zien!

  2. Klinkt erg leuk….
    Er gaat toevallig een speelgoedwinkel hier in de buurt weg.
    Die hebben nu alles in de aanbieding…
    Ik ga er eens langs…

    Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *