Let’s Play: Etenstijd! – super leuk en snel kaartspel

Automatische concepten

Ben je gek op het spelletje Beverbende, dan is Etenstijd! ook echt iets voor jou. Ik kreeg het spelletje opgestuurd van een volger die dit spel samen met haar vriend bedacht en gemaakt heeft door middel van een Kickstart project. Tijdens onze spelletjesavond speelden we dit spelletjes voor het eerst en alle meiden vinden dit spel nu geweldig.

Automatische concepten

Volgen jullie mij al op Instagram?

Etenstijd! is een super leuk en snel kaartspel voor 2 tot 6 personen. Het spel bestaat uit vier verschillende gerechten: hamburger, pizza, taco en noodles. Deze gerechten bestaan elk uit vier soorten ingrediënten: basis, vlees, groente en saus. De bedoeling is om zo snel mogelijk jouw gerecht compleet te krijgen voordat de rest dat heeft, maar dat kan je flink lastig worden gemaakt.

Automatische concepten

Naast de ingrediëntkaarten zijn er ook speciale kaarten te vinden. Jokerkaarten kun je gebruiken om je gerecht compleet te maken en pestkaarten om je tegenstanders een hak te zetten. Zo moet je bijvoorbeeld al je kaarten ruilen met tegenspelers, is je gerecht aangebrand en moeten al je kaarten weer onderop de stapel of mag je bij iemand blind een kaart trekken.

Iedere speler krijgt vier kaarten. Spelers trekken om de beurt één kaart van de open of gedekte stapel en leggen één kaart terug op de open stapel. In het begin mag je geen pestkaarten op hand hebben dus die verwissel je met een normale kaart. Trek je een pestkaart dan speel je meteen de actie.

Automatische concepten

Het doel van het spel is om aan het eind van elke ronde zoveel mogelijk punten te scoren door een zo compleet mogelijk gerecht te verzamelen. Het spel bestaat uit vijf rondes, de speler met de hoogste totaalscore wint.

Je scoort punten met een gerecht, een compleet gerecht is dubbel zoveel punten waard. Denk je de meeste punten te hebben roep je Etenstijd! en dan mag iedereen nog één keer. Daarna worden de punten geteld en start een nieuwe ronde.

Automatische concepten

In het spel zitten ook nog een aantal jokers (de gele kaarten) die kunnen je gerecht compleet maken maar hebben geen extra waarde (tenzij je het gerecht dus compleet hebt en je punten mag verdubbelen).

Een rondje is denk ik met 5 tot 10 minuten afgelopen en het is super leuk. Je bent heel fanatiek je gerecht aan het sparen maar door de pestkaarten kan het heel frustrerend zijn.

Automatische concepten

Ik vind het echt super tof dat je zo een spel zelf kan bedenken en dat het dan ook nog eens zo een groot succes is. Mijn vriendinnen en ik vonden dit spel echt geweldig en als we snel een spelletje willen doen is het nu altijd Etenstijd!. Het spel is helaas niet in de winkel te koop maar wel op bol.com voor € 14,95 en het is echt een groot succes!

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  Danielle
  17 maart 2019 at 13:06

  Klinkt echt als een super leuk spel !

 • Reply
  Kelly
  17 maart 2019 at 20:10

  Lijkt me een heel leuk spel! Ook om mee te nemen op vakantie.

 • Reply
  Debby
  17 maart 2019 at 21:09

  Jaaa leuk spel!! Ik heb m zelf ook via kickstarter was ik net te laat maar Daphne verkoopt hem zelf ook op haar site :). Leuk om jou kijk erop te zien!

  • Reply
   Aranka
   18 maart 2019 at 09:43

   Ja echt super leuk inderdaad, spelen hem geregeld!

  • Reply
   Daphne
   18 maart 2019 at 16:23

   Ha Debby! Wat leuk om je hier ook tegen te komen en te lezen dat je het spel leuk vindt! Eén van de allereersten die het spel bemachtigd heeft, inderdaad via http://www.daffangames.nl. :D

 • Reply
  chucky1012
  17 maart 2019 at 22:35

  Klinkt erg leuk….
  Er gaat toevallig een speelgoedwinkel hier in de buurt weg.
  Die hebben nu alles in de aanbieding…
  Ik ga er eens langs…

  Xoxo

  • Reply
   Aranka
   18 maart 2019 at 09:42

   Het spelletje is juist niet in de winkel te koop ;).

 • Reply
  Daphne
  18 maart 2019 at 16:19

  Super leuk dat je er een heel stuk over geschreven hebt! En mooie foto’s!

 • Laat een reactie achter