Let’s Play: Captains Of The Golden Age

Let’s Play: Captains Of The Golden Age

Een tijdje geleden kreeg ik een berichtje of ik dit nieuwe spel wilde testen. Het is niet het zoveelste spel van 999 Games, nee het is een spel dat bedacht en uitgegeven door twee Nederlanders van Amsterdamse bodem. Het was een kickstarterproject dat ontzettend populair was en daaruit dit spel is ontstaan. Het idee doet je een beetje aan Exploding Kittens denken dat ook ontzettend populair is geworden. Maar dit spel is totaal anders en echt heel erg gaaf!

Let’s Play: Captains Of The Golden Age

Let’s Play: Captains Of The Golden Age

Dit zeggen de makers over het spel: Captains of the Golden Age is een bordspel zonder kans. Het speelt zich af in de gouden eeuw wanneer peper meer waard is dan goud! Je handelt grondstoffen om je schip uit te breiden met meer zeil, bemanning, kanonnen en ruim en brengt peper van de Orient naar de republiek om als eerste de aandelen in de machtige handelscompagnie te bemachtigen. Bemachtig het snelste schip, plunder andere schepen om hun grondstoffen te stelen, of schiet met je kanonnen. Wat je ook doet kijk uit voor de piraat die op de loer kan liggen bij een van de eilanden!

Let’s Play: Captains Of The Golden Age

Toen ik het spel kreeg was ik meteen verrast hoe mooi en kwalitatief goed het spel eruit zag. Het zit in een stevige doos met een uitgebreide handleiding, een handige verpakking voor alle aparte onderdelen en ook een heel mooi rond speelbord. Ja, je hebt echt een spel in handen waar goed over nagedacht is en veel zorg in gestoken is.

Het spel duurt trouwens ongeveer een uur tot drie uur en is te spelen tot 4 spelers vanaf een leeftijd van 6 jaar.

Let’s Play: Captains Of The Golden Age

Goed enthousiast begonnen we aan het spel wat best wat voeten in aarde had. Het spel is zo uitgebreid dat je echt even moet gaan zitten voor de spelregels die je niet zo één, twee, drie snapt. We legden het hele spel klaar en waren echt wel een uur bezig om alles te lezen en enigszins te snappen. De doel van het spel is best simpel, maar alle tussenstappen daartussen zijn vrij uitgebreid dus die moet je eerst echt goed onder de knie hebben en weten. Moet zeggen dat dat ons in het begin het een beetje afschrikte omdat het niet een spelletje is dat je zo even speelt.

Let’s Play: Captains Of The Golden Age

We begonnen vrij onervaren in het spel en snapten er eigenlijk vrij weinig van en hielden strak de handleiding erbij. Het is dus de bedoeling dat je de kostbare peper verzamelt en blijft leven op de gevaarlijke zee. Je kunt je schip uitbreiden met andere grondstoffen die je op andere eilanden vind om te blijven leven tijdens een eventuele aanval. Een beurt bestaat uit vier stappen:

 1. Zeilen – je mag zo ver varen als zeilen je op je speelbord hebt liggen. Kom je op een vakje met een ander schip, dan mag je vechten.
 2. Vechten – als je samen op een vakje staat mag er gevochten worden. Dit doe je door te bombarderen of bemanning te laten vechten. De sterkste wint natuurlijk dus het is zaak dat je je schip goed upgrade.
 3. Haven – het spel heeft verschillende eilanden met havens. Kom je in een haven dan mag je de grondstoffen die daar liggen inladen.
 4. Kaarten pakken – Als je niet in een haven bent geëindigd mag je een kaart pakken. Hier staan boosts op voor je schip die je mag gebruiken.

Zoals ik al zei vonden we het een erg uitgebreid spel waar je in het begin echt alert op moet zijn. Omdat het geen geluk is moet je wel tactisch gaan denken en als je het nog niet helemaal snapt schiet dat er een beetje bij in. Maar omdat het spel uitdagend is wil je het spel zo graag snappen dat je er ook echt moeite voor doet.

Let’s Play: Captains Of The Golden Age

Het spel heeft ook een leuke uitbreiding met verschillende karakters die natuurlijk ook allemaal verschillende functies hebben. Omdat wij het basisspel nog niet helemaal onder de knie hebben hebben wij deze versie nog niet gespeeld. Maar mocht je het spel onder de knie hebben dan is dit een leuke aanvulling. En het leukste is dat je hem tot en met eind dit jaar er gratis bij krijgt. Heb je nog wat voor in de toekomst om het spel nog uitdagender te maken.

Let’s Play: Captains Of The Golden Age

Ik vind Captains Of The Golden Age een heel gaaf spel met ook echt een andere insteek dan de spellen die al bestaan. Je zou zeggen dat het misschien in het rijtje van Catan en Elfenland past, maar het is echt totaal anders. Je moet er wel echt even voor gaan zitten maar ik weet zeker dat als je het spel enigszins begint te snappen het echt heel erg leuk en spannend is. Het spel is niet goedkoop want hij kost € 44,95 maar ik vind dat wel een redelijke prijs omdat je echt een kwalitatief mooi en goed spel krijgt. Eerste batch van 1000 spellen extreem snel verkocht dus dat zegt wel iets over de populariteit! Captains Of The Golden Age is onder andere op bol.com te koop en in verschillende spellenwinkels.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  chucky1012
  10 december 2017 at 08:44

  Heel interressant en jij legt spellen zeer gioed uit!

  Xoxo

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  10 december 2017 at 13:55

  Klinkt goed, wat leg je het helder en duidelijk uit zeg!! Ik ben de laatste tijd helemaal in to de spellen en heb nu eerst Ticket to Ride op mijn lijstje staan.

 • Laat een reactie achter