Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Let’s Play: Beverbende

Let’s Play: Beverbende

Eerst dacht ik dat dit een kinderspel was, maar al snel tijdens het spelen bleek dat je hier bloed fanatiek van wordt. Het spel is goed te spelen met kinderen, maar ook voor volwassenen is het spel heel erg leuk. Je wint het spel door zo weinig mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen, maar daar heb je wel een goed stel hersenen bij nodig. Ik leg je Beverbende uit!

Let’s Play: Beverbende

Bij Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Je hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar je mag er maar twee bekijken. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun je de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op de kaarten van de andere spelers. Als jij de minste strafpunten hebt, win je de ronde.

Let’s Play: Beverbende

Klinkt best simpel toch? Dat is het ook, want je snapt het in een paar seconden, maar het is nog best wel lastig om te winnen. Door de snelheid van het spel vergeet je nog wel eens waar wat ligt en soms gooi je verkeerde kaarten weg waar je je buren weer mee helpt. Het is dus inderdaad een spel van geluk en tactiek zoals het doosje al zegt. Fijn van dit spel is trouwens dat het lekker compact is en makkelijk kunt meenemen. Je kunt het spelen met 2 tot 6 spelers vanaf een leeftijd van 6 jaar en een potje is met een paar minuten afgelopen.

Let’s Play: Beverbende

In het spel zitten twee soorten kaarten, je hebt de puntenkaarten zoals hierboven. Deze variëren van 0 tot en met 9 en natuurlijk is de 0 het minste punten waard en de 9 het meest. Het is de kunst om te zorgen dat je zo weinig mogelijk punten voor je hebt liggen.

Let’s Play: Beverbende

Maar er zijn ook drie verschillende soorten pestkaarten. Je hebt de kaart dat je gekt een kaart met een tegenspeler mag ruilen, een kaart dat je nog een keer mag en een kaart dat je één van je kaarten mag bekijken. Ze zijn alle drie soms handig om te winnen of anderen te dwarsbomen.

Let’s Play: Beverbende

Je speelt het spel als volgt. Iedereen krijgt vier gedekte kaarten en die mag je niet bekijken. Als iedereen er klaar voor is bekijkt iedereen zijn eigen twee buitenste kaarten en daarna begint het spel en mag je niet meer onder je kaarten kijken. Het is nu dus de bedoeling dat je zo weinig mogelijk punten bij elkaar gaat spelen. Je mag hiervoor een nieuwe kaart van de stapel pakken of de bovenste kaart die op de stapel ligt. Het kan dus zijn dat je denk een goede kaart (bijvoorbeeld een 2) te pakken en deze te wisselen met een middelste kaart (die je dus niet had gezien) en vervolgens een 0 moet weggooien op de aflegstapel. De volgende speler mag dan deze 0 pakken en deze verwisselen met een eigen kaart.

Let’s Play: Beverbende

Het spel stopt wanneer de stapel op is of wanneer een speler laatste ronde aangeeft. Dan mag iedereen nog één keer spelen behalve de speler die laatste ronde heeft geroepen. Het kan dus zijn dat spelers snel en tactisch met de speler die laatste ronde heeft geroepen kaarten gaan ruilen. Als iedereen is geweest worden alle kaarten omgedraaid en de punten bij elkaar opgeteld. Degene die de minste punten heeft, heeft gewonnen. Mocht je nog een pestkaart onder je kaarten hebben liggen telt deze voor het aantal punten van de eerste puntenkaart van de gedekte stapel.

Ik vind Beverbende echt een heel leuk spel en ik denk dat het ook leuk is dat je het met jongere spelers kunt spelen, want je hoeft er alleen maar voor kunnen te tellen. Beverbende is onder andere te koop bij bol.com en speelgoedzaken voor € 9,95. Kenden jullie dit leuke spel al?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. Dit is zo’n tof spel! Het ligt al een aantal jaren in mijn klas. Iedere dag weer is er een vast groepje kinderen die dit speelt (ieder schooljaar een ander groepje). Ze beleven er veel plezier aan en hebben dikke pret. Soms speel ik het mee; ben er ook enthousiast over. Het is inderdaad een spel voor jong & oud.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *