Zoek
Sluit dit zoekvak.

Let’s Play: 1000 Bommen & Granaten

Let’s Play: 1000 Bommen en Granaten

Dit spel had ik al een tijdje op mijn wensenlijstje staan en ik kreeg hem van Elise in mijn kerstpakket. 1000 Bommen & Granaten is een redelijk nieuw spel van 999 Games die heel makkelijk te spelen is maar ontzettend leuk is. Het is een dobbelspel dat qua beurt een beetje op Regenwormen lijkt, maar de uitwerking en opdrachten zijn heel anders. Ik vertel je meer over dit leuke spel.

Let’s Play: 1000 Bommen en Granaten
Let’s Play: 1000 Bommen en Granaten

Met het spel 1000 Bommen en Granaten probeer je met 8 dobbelstenen zoveel mogelijk gelijke symbolen te gooien. Je mag zo vaak opnieuw dobbelen als je wilt, maar als je schedels gooit moet je deze opzij leggen. Gooi je een derde schedel, dan ben je meteen dood en krijg je geen punten. Naast dobbelstenen heeft het spel ook piratenkaarten en deze geeft je mogelijkheden en beperkingen in je beurt om het spannend te houden.

Let’s Play: 1000 Bommen en Granaten

Het spel is super simpel, hoe meer gelijke symbolen je gooit, hoe meer punten je scoort. Daarbij ontvang je nog extra punten voor goud en diamanten. Scoren al je dobbelstenen, dan krijg je nog een extra bonus. Gooi je met je eerste worp 4 of meer schedels, dan bezorg je de andere spelers minpunten. Wie als eerste een bepaald aantal punten heeft bereikt, wint het spel.

Je begint het spel door alle dobbelstenen te gooien en je draait een kaart van de stapel om. Hierboven zie je alle soorten kaarten, deze zitten er meerdere keren in. Elke kaart heeft een speciale functie, die kan voor- of nadelig zijn. Zo mag je bijvoorbeeld met de aap en papegaai de apen en papegaaien combineren voor het puntenaantal en het doodshoofd is een extra doodshoofdje waar je rekening mee moet houden (als je er drie hebt ben je af).

Let’s Play: 1000 Bommen en Granaten

Het is de bedoeling om zoveel mogelijk punten te scoren. Hoe meer dezelfde symbolen je hebt, hoe meer punten (je mag ook meerdere setjes met elkaar combineren maar de groepjes symbolen tellen). Je hebt ook nog munt en diamant symbolen, die zijn per dobbelsteen nog eens 100 punten extra waard. Kun je al je dobbelstenen gebruiken om punten mee te scoren, dan krijg je nog eens 500 extra punten. Het is een leuk, simpel en uitdagend spel, want wanneer stop je? Gok je erop dat je geen derde doodshoofd gooit en al je punten verloren gaan of stop je en verzamel je de punten van je beurt.

Let’s Play: 1000 Bommen en Granaten

1000 Bommen & Granaten is voor 2 tot 5 spelers en een spelletje duurt ongeveer een half uur. Ik vind dit echt een heel leuk spel, ook voor met z’n tweeën. 1000 Bommen & Granaten is voor € 12,99 te koop bij bol.com en verschillende speelgoedzaken.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *