Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Let’s do this: afvallen met Herbalife

 photo Herbalife_zps24073835.png

Een tijdje geleden had ik het ook al over afvallen en het gezonder leven. Helaas had dat een korte duur, het lukte me gewoon niet om het vol te houden en alles zat vol met verleidingen. Ik weet dat veel mensen er sceptisch over zijn, maar ik ga het proberen. Af te vallen met Herbalife, het schijnt heel goed te werken dus ben erg benieuwd. En ook heel erg benieuw hoe het is na het Herbalife programma.

 photo Herbalife1_zpsa8fb3b09.png

Gisteren had ik mijn eerste gesprek. Afvallen met Herbalife gaat samen met een coach die je alle begeleiding geeft. Samen met Betty was ik lekker aan de klets geraakt en vertelde ze me het één en ander over Herbalife. Herbalife heeft vervangende producten voor het eten waar alle voedingstoffen in zitten behalve de stoffen die je lichaam helemaal niet nodig heeft. Één hele shacke staat gelijk aan 30 boterhammen, dat is dan vergeleken met hoe vol je je voelt na het nemen van een shake. We beginnen rustig, met alleen het ontbijt te vervangen met een shake, daarna gaan we het verder opbouwen tussen de middag en verder. Het is zeker niet de bedoeling alles te gaan vervangen, maar eigenlijk in de ochtend en middag wel.

 photo Herbalife2_zps0b85e9a3.png

Goed na een praatje was het tijd om op de weegschaal te gaan staan. Ik was me bewust van mijn gewicht dus daar schrok ik niet zo van. Alleen ik ben wel een stuk zwaarder dan de vorige keer dat ik zei dat ik wilde afvallen. Ook was mijn vet percentage meer dan 40 % daar schrok ik toch wel eventjes van. Een normaal mens heeft maar 20% dat is dus de helft minder. Door mijn onregelmatige leven en drukke leven pak ik gewoon snel naar vette en slechte etenswaren. Kom ik uit Amsterdam pak ik het liefste een frietje op het station of een hele slechte pasta van Julia’s, niet bepaald gezond. En door het bloggen en alleen thuis zitten krijg ik ook totaal geen beweging meer. Ik ben het afgelopen jaar echt ontzettend veel aangekomen en ben er gewoon klaar mee, ik pas de grootste maat broeken bij de H&M niet meer en blazers zitten me te strak bij de armen. En ik vertik het om naar een grote maten afdeling te gaan, er moet gewoon wat gebeuren. En aangezien het me niet uit mezelf lukt doe ik het maar zo.

Naast shakes heb ik ook thee meegekregen die vol anti-oxidanten zit. Zodat ik meteen alle slechte voedingsstoffen uit plas en deze smaakt echt heerlijk. Ik denk dat ik deze thee echt super vaak ga drinken. Daarnaast heb ik ook vezel tabletten gekregen voor een betere stoelgang, want deze is door al dat slechte eten niet al te best. Ik merk gewoon dat mijn darmen daar heel heftig op reageren.

 photo Herbalife3_zpsc4fa030a.png

Mocht ik toch zin in een snack krijgen kan ik deze reep nemen, het is een soort van chocolade reep met citroen smaak, deze vult echt enorm, ik nam een klein hapje en had echt iets van pfoe, ik hoef al niet meer. Voor de rest kan ik eigenlijk best wel veel eten. Nootjes die niet gezout zijn, eitjes, salades, vlees, kipfilet, fruit en allemaal dingen die eigenlijk veel proteïne bevatten. Waar ik trouwens wel een beetje van schrok is hoe slecht brood voor je is, het zit vol met suikers en dat is dus ontzettend slecht voor je lichaam. Ik denk dat ik het brood dus maar laat staan in vervolg. Een goed vervangend ontbijt is dus bijvoorbeeld kwark met nootjes of halfvolle yoghurt. Trouwens met de shakes kan je ook vanalles doen. Je mag het met elk drinken mengen dat je wilt, fruit erdoor doen of andere dingen. Ze vervangen wel een maaltijd dus je hoeft voor de rest niet te ontbijten.

 photo Outfitzomercopy_zps48ab51c1.png

Mijn doel is in ongeveer 3 maanden 15 kilo af te vallen, ik klapperde eventjes met mijn oren maar het schijnt te kunnen volgens mijn coach. Meteen vroeg ik aan haar of ik na het stoppen dan niet meteen heel veel zou aankomen. En ik kreeg eigenlijk een heel logisch antwoord terug, je zult iets aankomen omdat je de shakes niet meer gebruikt, maar ga je gewoon door met je gezonde etenspatroon zal dat maar heel minimaal zijn. Maar pak je elke avond weer een zak chips en zit je elke zondag bij de snackbar, ja dan zullen de kilo’s er weer snel aan gaan. Op zich wel logisch, dat is met elk dieet wat je volgt of zelf gezond bezig bent. Ik ga er vanaf nu mee aan de slag en ga jullie elke week op de hoogte houden met een dagboek (maar dan in week vorm). Ja, ik had ook gezond kunnen eten en veel sporten maar dat lukt mijzelf gewoon niet. Ben veel onderweg, school, werken, reizen en heb daar gewoon geen tijd en zin voor. Daarnaast ben ik ook nog eens allergisch voor fruit dus heel veel dingen vallen al af om te eten. Ik houd jullie op de hoogte!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

72 reacties

 1. Wel heel extreem zo in een keer. Maar goed, als het werkt dan is het geen probleem toch :) Je hebt in elk geval goede begeleiding! Veel succes, ben benieuwd hoe het zal gaan! :)

 2. Ik vind het onwijs knap van je!! Maar, anderzijds vind ik het ontzettend veel kilo’s in één keer. Ik vraag me af welke invloed dat op je lijf heeft. Het lijkt op een crash dieet…Naar mijn idee kun je beter sporten, voldoende water drinken, fruit/groenten, etc. Maar, dat is mijn mening. Ik heb me er te weinig in verdiept om te zeggen dat dit echt waar is of niet…Succes verder!!

  1. Ik ben het helemaal eens met jou! Dit is een crashdieet en 15 kilo in 3 maanden is niet gezond voor het lichaam.Ik vind het best wat dat je dit ook zo op je blog laat zien aangezien er veel gezondere manieren zijn om af te vallen. Shakes is kiezen voor de makkelijke weg. Hoe dan ook, veel succes ik hoop dat het je wat brengt.

  2. Met alle respect…maar als je het écht beu bent en je moet een groot aantal kilo’s kwijt (ik moest er 25 en verloor uiteindelijk 30) dan is het bijzonder demotiverend om de hele week keihard te werken en dan te zien dat je 300gr of zelfs niets bent afgevallen. Ik heb dezelfde keuze gemaakt als Aranka (ander merk maar idee is hetzelfde) een jaar geleden en ik ben zó blij dat ik het gedaan heb! En ja, ik ben nog steeds op gewicht…

   Succes Aranka!

   1. Suzanne mag ik je aub vragen hoe je nog steeds op gewicht bent? dat lukt mij nou net niet en heb niet het idee dat ik nou zo ongezond eet.

 3. Ik wens je heel veel succes meid! Ik sta alleen zelf niet achter shakes en repen. :) Daarom ben ik wel heel benieuwd hoe het jou gaat bevallen! :) Liefs en succes natuurlijk!

 4. Ik vind je figuur er mooi uitzien hoor op die foto! :) Maar het is natuurlijk sowieso goed om jezelf een gezond eetpatroon aan te leren. Ik ben benieuwd naar de resultaten, heel veel succes!

 5. Stoer dat je hier aan begint! Maar shakes en repen, zo leer je niet gezond te eten dus ben je niet bang dat de kilo’s er weer aanvliegen als je hier mee stopt?? Ik zou Weight Watchers adviseren (heb geen aandelen hoor ;-)
  Veel succes!

 6. Ik vind je er op de foto helemaal niet groot of dik uit zien of zo hoor! Ik vind dat je er gewoon goed normal uit ziet!
  Ik zou zelf niet snel aan shakes enzo gaan maa rik ben heel benieuwd hoe het je bevalt!

 7. Ja ik zou Weightwatchers ook van harte aanbevelen! Ik doe het zelf ook samen met mijn moeder en ik ben er echt te spreken over. Wat ik zo fijn vind is dat je in principe alles kunt eten wat je wil, wanneer je wil zolang je maar niet over je standaard puntentotaal van 1 dag komt. Niks geen shakes, repen en dagmenu’s maar gewoon gezond en lekker eten.

  Ik wens je heel veel succes Aranka!

 8. Dit is echt heeeeeeeeeeeeeeel slecht!
  Je lichaam raakt ontzettend ontregeld van alleen maar repen en shakes. Een dieet helpt misschien wel met afvallen maar daarna komt het nog harder weer terug als je weer normaal mag eten.
  Het is heel simpel je moet gewoon je levenstijl omgooien inplaats van gekke shakes te gaan nemen. Ik zal dit echt nooit doen! en vooral niet herbal life dat is echt goedkope vullers.. Ik zou hier echt nog 1x goed over nadenken.Dit is misschien voor even een oplossing maar hiermee hou je echt geen levenslange restulaat. Om maar niet te spreken over je spijsvertering die ontzettend vertraagd wordt door dit programma.

 9. Erg veel succes met afvallen, ik ben erg benieuwd naar je ervaringen met Herbalife omdat ik het binnenkort zelf ook wil proberen!

 10. Heel veel succes!
  Ik moest wel even lachen om deze zin: ‘Zodat ik meteen alle slechte voedingsstoffen uit plas en deze smaakt echt heerlijk.’ ;-)

 11. Ik ben hier echt geen voorstander van. Je gaat je nu 3 maand houden aan een streng dieet en daarna weer terug naar je oude patroon. Misschien denk je nu bij jezelf dat dat niet gebeurt maar 9 vd 10 mensen die een streng dieet volgen komen uit eindelijk alleen maar aan nadat ze een dieet hebben gevolgd.

  Je kan beter jezelf een gezonde lifestyle aanleren die je ook altijd kan toepassen. Daar heb je op langer termijn meer aan dan zoiets. En over brood gesproken, brood is niet slecht omdat er suiker in zit. Brood is pas slecht als je er slecht beleg op doet. Als je gewoon een normale boterham met kipfilet eet kom je daar echt niet van aan. Je lichaam heeft ook suiker nodig er is alleen een verschil of je dagelijks m&m’s gaat eten waar suiker in zit waar je lichaam niets aan heeft of dat je een boterham eet.

  Het is natuurlijk helemaal je eigen keuze, maar ik denk dat je beter wat verder had kunnen kijken en niet zomaar een dieet gaat volgen.

 12. Succes. Maar uh als je niet gezond kan eten en sporten hoe wil je dat doen na het dieet dan? Anders zit het er zo aan ;)

 13. Sorry maar wat zeuren mensen over dat shakes slecht zijn… dat is echt bullshit! Ik doe nu al sinds januari cambridge en ik ben nu 30 kg kwijt… en dit is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt in mijn leven. Alles zit in de shakes die je nodig hebt. Zelfs mijn dokter is zeer te spreken over shake diëten. . Neehoor aranka.. zet hem op meid, sie 15 kilo gaan jou makkelijk lukken! Met een vinger in je neus en een shake in je hand ;-) liefs tessa

   1. Dat staat er niet toch? Als je je verdiept in de vele shake-dieeten is inderdaad niet alles even gezond maar cambridge en herbalife wordt wel ondersteund door artsen. Overigens heb ik een compleet afbouw schema van 2 maanden waarbij ik gelijdelijk weer calorieën ga toevoegen aan mijn dagelijks eten. Niet in 1 klap van niks naar 1800lcal per dag. Ik vind het alleen naar dat als je al de enorm moeilijke stap zet om op shakes te gaan leven dat mensen er zo een sterke mening over hebben. Ik heb dat zelf ook heel erg van de mensen in mijn omgeving die nog steeds niet snappen dat ik niets buiten mijn shake wil eten. Er is teveel onbegrip en aranka begint nu pas met haar dieet en kan alle steun van bekenden en onbekenden goed gebruiken

 14. ajj, zo ongezond :s mijn broer is nu ook bezig met ipv ontbijt een shake te drinken en dat ging goed. Hij heeft nu 1 week geen shakes gedronken maar een licht ontbijt genomen en toch al 1 kg erbij. Zolang je je levensstijl niet aanpast gaan die kilo’s die eraf gaan met shakes gewoon erbij komen als je normaal eet, ook al let je op. En ik had hierover ook gesproken met mijn huisarts, die is er helemaal niet over te spreken. De shakes zitten vol met eiwitten ipv koolhydraten en dat is heel erg slecht voor de nieren…

  Ik wens je veel succes en hoop dat je het volhoudt, maar laten we dan ook vooral hopen dat het achteraf een succes is en je niet binnen een paar maanden alle kilo’s bijkomt

 15. Ik ben zelf geen voorstander van Herbalife. Ik heb het zelf ook eens geprobeerd maar ben na een week gestopt omdat ik me zwak voelden en op een gegeven moment misselijk werd van de shakes (en ik realiseerde dat dit niet de beste manier was om af te vallen) . Daar komt bij dat ik van mening ben dat zulke dieten alleen een tijdelijk resultaat geven. Als je wilt afvallen en dat het eraf blijft moet je je eetpatroon omgooien + sporten. Ik hoop wel dat het je lukt om hiermee af te vallen aangezien je dat graag wilt, alleen zou ik daarna alsnog je (huidige) eetpatroon veranderen. Veel succes.

 16. Ik hou niet zo van dit soort dingen en zal het zelf ook (waarschijnlijk) nooit doen. Maar ik begrijp je wel, als je helemaal geen andere manier meer weet. Ik heb ook op het randje naar overgewicht gezeten en ik weet hoe moeilijk het is om iets te vinden wat goed werkt.

 17. Ik zou zelf denk ik nooit dit soort diëten volgen, maar dat is vooral omdat het idee dat ik alleen maar shakes zou mogen (oke, niet alleen, maar wel veel) en minder eten niets voor mij is, haha!

  Succes ermee!

 18. Hey Aranka!

  Zet m op hoor! Ik ben er nu ook anderhalve week mee bezig en woensdag mijn eerstr controle gehad.. Resultaten zijn al super.. Ik heb de chocolade shake alleen sochtends en smiddags heb ik een eiwitrijke lunch! De thee heb ik ook in combinatie met de Aloe vera drank.. Ik merk al verschillen dus ik kan het iedereen zeker aanraden!
  Succes! X

 19. Ik heb er geen oordeel over, je moet doen wat je zelf wilt en denkt dat het beste is :) dat is het aller belangrijkste! Jij moet het uiteindelijk doen en niet iemand anders. Heel veel succes en ga je updates zeker bijhouden!

 20. Hmm nee, ik denk niet dat dit goed voor je lichaam is. Ik ben sinds een paar maanden veel gezonder gaan eten en dit heeft al veel effect gehad, terwijl ik al gewoon een gezond BMI had. Ik eet ’s ochtends sojayoghurt met vezelrijke ontbijtmix van de natuurwinkel, ’s middags gewoon volkoren boterhammen met hartig beleg en ’s avonds een normale avondmaaltijd. Verder probeer ik alle tussendoortjes (ook sultana’s etc want dat zorgt alleen maar voor een enorme stijging in je suikerspiegel, wat vervolgens weer zorgt voor een extra hongergevoel als die spiegel weer daalt)en zoetigheden te skippen, tenzij er echt een bijzondere gelegenheid is. Als ik dan weer eens chocola of taart eet, smaakt het extra lekker omdat ik het niet meer gewend ben om vaak te eten :D

 21. Wat ik hierboven allemaal lees, jeetje. Maar Aranka, laat je niet gek maken, want als jij een doel voor ogen hebt moet je daar gewoon voor gaan en laat anderen je niets wijs maken. Op een gegeven moment merk je toch wel wat je lichaam wel of niet aankan, en wat wel of niet goed werkt voor jou. Het kan nogal een flinke opgave zijn om af te vallen, dus ik heb daar ook altijd diepe respect voor. Ik wens je in ieder geval succes ermee, en ik weet zeker dat het je gaat lukken die 15 kilo’s in 3 maanden tijd. Als je maar gezond blijft eten en veel water drinkt komt het helemaal goed :) en lekker thuis oefeningen doen (trap op en afrennen in de ochtend bijvoorbeeld). Dan beweeg je er ook nog wat bij, ondanks dat je er weinig tijd voor hebt. Een half uurtje per dag thuis oefeningen doen, en dan kom je al gauw een stukje verder met het afvallen!

  1. Ik heb niet het idee dat de mensen hierboven haar om willen praten. Ze willen haar denk ik alleen maar bewust maken dat ze uiteindelijk toch gewoon haar levenswijze om zou moeten gooien. Het is heel knap als ze na 3 maanden 15 kg is afgevallen, maar als ze daarna gewoon weer door gaat met ongezond eten komt het er langzamerhand gewoon weer aan.

 22. Ook dit vraagt veel doorzettingsvermogen en is wat mij betreft dus zeker niet kiezen voor de makkelijke weg. Zo easy is het niet om elke ochtend+middag die shake te nemen terwijl je zin hebt in andere lekkere dingen.
  Plus denk ik dat als die kilo’s er eenmaal af zijn, je meer gemotiveerd bent dit zo te houden. Dus ik denk ook dat als je wil je echt niet zoveel aan hoeft te komen na het “shaken”.
  Ik heb het zelf ook een tijdje gedaan, maar dan zonder begeleiding. Was destijds 10 kilo afgevallen en daarvan zit er nu 4 kilo terug aan. Toch een “winst” van 6 kilo maar het had beter gekund. Daarom vind ik het slim van je dat je dit wel onder begeleiding gaat doen.
  Ben benieuwd om te lezen hoe het gaat, en heel veel succes :). Je kunt het!!!

 23. Heel veel succes, en dapper dat je de stap heb gezet. Dat je gezonder wilt gaan worden is natuurlijk helemaal top, en op welke manier je dat doet is aan jou. Mijn mening is dat echt afvallen geen dieet maar een nieuwe levensstijl is. En sporten hoort gewoon bij afvallen, niet alleen om calorieën te verbranden maar ook om je huid strak te houden. Persoonlijk zou ik het heel lastig vinden om na zo’n dieet met shakes over te stappen op een totaal nieuw eetpatroon, en ik ben bang dat er heel snel weer extra kilo’s aan zitten. Op deze manier afvallen zou dus niet snel een keus van mij zijn. Maar je schijnt er wel snel van af te vallen, en misschien krijg jij daardoor genoeg doorzettingsvermogen om het vol te houden.

 24. Zoveel meningen over dit soort dingen altijd, ik wens je gewoon veel succes en hoop dat dit een goede stimulans voor je is nu je het opgeschreven en met ons gedeeld hebt!

 25. Ik hoop maar dat deze producten vrij zijn van aspartaam… want dat was het vroeger niet. Veel sterkte bij het afvallen!

 26. Je zegt zelf dat je veel verleidingen hebt en niet makkelijke gezond kan eten, hoe ga je dat doen na je dieet? Ik vind het een rare actie

 27. Heel erg goed van je Aranka. Je bent al prachtig maar ik kan me voorstellen dat je jezelf beter voelt met wat kilo’s er af. Ik wens je heeeel veel succes en zie uit naar de updates! Pas goed op jezelf.

 28. Ik vind het knap van je dat je de keuze hebt gemaakt, succes ermee!
  Jammer dat je het via een dieet als deze doet en niet gewoon probeert gezonder te eten en wat meer te sporten! Het is namelijk erg ongezond voor je lichaam om in één keer zoveel af te vallen, zeker als je geen 300+ kilo weegt! :(

 29. hey aranka, je bent al tijdje bezig. en hoe is het je bevallen?!
  ik wil er ook aan gaan beginnen, en er was een instructeur bij ons die er alles over heeft uitgelegd, maar ze zei vooral dat het gaat om het afSLANKEN niet afVALLEN, er is een verschil afslanken is in centimeters kwa omtrek en afvallen in gewicht. Ook zei ze dat je vet onder je huid strakker word.

  nu wou ik vragen hoe het bij jou is gegaan, of je ook werkelijk centimeters verliest? en of je huid idd strakker word.

  verder succes!

 30. Hoi Aranka,
  Ik ben benieuwd hoe het nu een jaar later met je is? Nog steeds alles eraf? Niet aangekomen toen je stopte met de shakes?
  Groetjes Anne

  1. Ik ben gestopt met Herbalife omdat het totaal niet bij me paste en ik het daarom niet kon volhouden. Ook kreeg ik heel erg last van mijn darmen en tig pillen per dag slikken vond ik ook niets. Helaas zat na het stoppen alles er zo weer aan. Maar ook wel de schuld van mijzelf, heb daarna niet heel erg bewust op mijn voeding gelet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *