Sinds we Mila hebben is het eigenlijk als een soort van ‘kindje’ voor ons en daar wil je het beste voor. Mila is dan ook ontzettend verwend met vaak het beste van het beste. Ze krijgt brokken van de dierenarts, de duurste korrels die je je maar kan bedenken zitten in haar kattenbak (vrouw wil er anders niet op) en ga zo maar door. Een tijdje geleden kreeg ik van het merk Yarrah heel wat lekkers voor Mila toegestuurd!
Ik moet zeggen dat ik helemaal nog niet thuis ben ik de dierenvoeding en ik eigenlijk alleen de bekende TV reclame merken ken en het merk wat we Mila nu geven. Yarrah kende ik eigenlijk nog helemaal niet. Yarrah is een Nederlands bedrijf, opgericht in 1992. Toen was biologisch diervoer nog niet beschikbaar. Yarrah is dan ook de grondlegger van biologisch honden- en kattenvoer. Met andere woorden, Yarrah is een merk met biologisch voer voor honden en katten met een heel breed assortiment!
Elk weekend is het hier feest, want dan krijgt ze op zaterdag en zondag een half kuipje mat voer. Brokjes zijn natuurlijk lekker, maar Mila vind dit nog 10 keer of wel 100 keer beter. Leuk is dat er zo veel verschillende smaken zijn! Yarrah heeft twee verschillende varianten in het natvoer: brokjes in saus en de paté. De brokjes in saus zijn kleine vleesballetjes gemaakt van de beste ingrediënten. De brokjes liggen in een smakelijke saus. De vleesballetjes zijn langzaam gegaard, zodat de natuurlijke aroma’s en smaak behouden blijft. De patés zijn gemaakt met de beste biologische ingrediënten, die ervoor zorgen dat de zachte paté onweerstaanbaar is voor katten. Daarnaast bevatten onze producten in de alu-kuipjes geen granen.
Naast de kuipjes met lekker natvoer is er ook een handig blik met wat meer natvoer en natuurlijk de snoepjes! De Biologische Vlees chewstick is gemaakt van maar liefst 96% vlees, waarvan 81% rund en 4% vis. Daarnaast hebben ze ook vitaminen, mineralen en kruiden toegevoegd om er zeker van te zijn dat het een verantwoorde traktatie is voor uw kat.
En Mila vind dat ook helemaal. Als we het zakje tevoorschijn halen laat ze zich duidelijk horen en heeft wel zin in een stukje snoep! Lekker ding is het toch ook! Deze sticks zijn echt haar favoriete snack! Blij dat we die dus ook met mate verantwoord kunnen geven.
Ook heeft Yarrah natuurlijk droogvoer voor de katten in drie verschillende varianten: vis, kip en graanvrij. Alle droogvoer varianten bevatten geen kunstmatige toevoegingen, hormonen, genetisch gemodificeerde materialen of conserveringsmiddelen. Ook voegen ze er geen suikers aan toe en gebruiken alleen de beste ingrediënten. Bijna alle producten zijn 100% biologisch: alleen producten met MSC vis mogen niet 100% biologisch genoemd worden, maar mogen het predikaat Bio wel dragen.
Mila is een kleine vreter en begon al heftig te miauwen toen ik het blik met voer uit de kast haalde. Ze is gek op de brokjes van Yarrah en eet haar bakje dan ook meteen leeg. Merk dat ze het prettig vind dat de brokjes iets groter zijn zodat ze moet kauwen en er iets meer moeite voor moet doen. Onze eerste zak is nu op en eigenlijk bevalt het Mila heel goed. Wij moeten wel even wennen, want haar drollen zijn twee keer zo groot dan met het voer van de dierenarts. Toch stiekem wel een minpuntje. Terwijl ze precies de aangeschreven hoeveelheid krijgt.
Ook merk ik nadat we 1,5 zak op hebben dat Mila haar vacht minder mooi wordt, het wordt dof, voelt vettig aan en pluist meer, erg jammer.
De kuipjes en sticks houden we er zeker in. Ondanks dat Mila het droogvoer ook heel lekker vind, vind ik de grote drollen en haar minder mooie vacht toch wat minder en voel me prettiger bij een dierenvoeding van de dierenarts. Je merkt dan toch dat veel meer van de voeding wordt opgenomen in plaats van uitgepoept wordt. Maar leef jij graag biologisch en wil je dat ook je katten of honden geven dat is Yarrah een heel goed merk! Het wordt bij heel veel zaken verkocht, wil je precies weten waar of meer informatie hebben? Check dan even hun website voor alle informatie en verkooppunten!
Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
8 reacties
Hehe lekkers op zondag, ik krijg nu al trek! Nee zonder dollen, ik heb laatst ook een biologisch merk kattenvoer gekocht (dat ik binnenkort voor mijn blog ga reviewen) en ik merk toch wel verschil. Ik zal ze (en de grootte van de drollen ;) goed in de gaten houden; ik sta echt wel open voor een merk kattenvoer waar weinig zout en granen inzitten!
Ik kende wel al biologisch katten & hondevoer maar dit merk nog niet.
onze beestjes zijn duidelijk en jammer genoeg niet van het bio voer en vinden Royal Canin veruit het lekkerste, ook zien ze er dan super goed & fit uit.
Maar het is wel veel geld voor z’on zak/blikje/ kuipje voer.
Oke, je spaart kattegrind uit want ze produceren minder op de kattebak en het is compacter, maar ik weet niet of dat het wel compeseerd.
Lijkt me niet echt iets voor mijn woefjes
Wat leuk eens iets voor de kat! Mijn kat krijgt zelf ook het beste en duurste voer. Maar ik heb ooit ook eens biologisch kattenvoer gekregen. Wel anders merk hoor. Ze vond het heerlijk maar helaas had ze binnen een maand een heftige blaasontsteking omdat er toch verkeerde stoffen in zaten, volgensmij was het de hoeveelheid Magnesium. En nu zit ze dus weer op haar oude (minder lekkere) voer.
Leuk artikel. Mila is z’n schatje! :)
ik ken het merk zelf nog niet :3
Ik geef mijn kat sinds ongeveer een jaar carnibest. Dat is rauw vlees speciaal voor katten. Ben ermee begonnen omdat ze blaasontsteking had, dat komt dus door droogvoer. (Veel katten krijgen daar blaasgruis van.) Haar vacht is nog nooit zo mooi geweest, ogen mooi helder en ze zit gewoon lekker in haar vel. Dat merk je. Ben er heel tevreden over :)
Jammer, als ze ineens meer ontlasting heeft is dat natuurlijk een teken dat er meer onbruikbare stoffen in de voeding zitten. Snel weer naar je eigen voeding dus of zoals Lenneke zeg, Carnibest of ander rauwvoer is echt het allerbeste wat je ze kan geven. En misschien kun je met de overschot van de Yarrah voeding de asielkatjes een mooie Kerst geven?
Wat jammer dat jullie kat niet overal tegen kan.
Maar dat is met elk huisdier.
Onze hond eet geen droge hondebrokken.
Maar wel met gemengd met vlees.