Lekkers op zondag: Pure Leaf ijsthee

 photo Lipton Pure Leaf Ice1_zps8kwqckan.png

Buiten is het echt heerlijk weer, het zonnetje schijnt volop en het is lekker aan de temperatuur. Wat is er dan lekkerder dan een ijskoud glas ijsthee? Juist, vrij weinig. Lipton komt nu met een nieuwe soort ijsthee, Pure Leaf. Dit is een ijsthee met vers getrokken thee en smaakt dus veel natuurlijker. Ik geef jullie even een korte dorstlesser.

 photo Lipton Pure Leaf Ice_zps5fgobzv4.png

Tegenwoordig is alles wat niet meer natuurlijk is uit, kunstmatige dingen moeten we blijkbaar niet meer (alhoewel ik daar stiekem totaal geen problemen mee heb). Maar de trend is om bewust met je voeding bezig te zijn. Er is steeds meer vraag naar kwalitatieve en authentieke smaken met meer natuurlijke ingrediënten. Daar heeft Lipton gehoor aan gegeven en komt met Pure Leaf ijsthee, dat al razend populair is in Amerika.

Pure Leaf ijsthee is gemaakt met vers getrokken thee, zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen, kijk daar worden de bewustere Nederlanders blij van. Zelf ben ik niet zo bewust met mijn voeding bezig, als het maar lekker is. En dat wilde ik graag uittesten, zijn deze vier varianten Pure Leaf ijsthee wel lekker?

 photo Lipton Pure Leaf Ice3_zpstnpvrcqe.png

Pure Leaf ijsthee komt er in vier verschillende smaken. Namelijk; mint, peach, lemon en raspberry. Twee standaard smaken en twee wat minder voor de hand liggende smaken. Daarom was ik stiekem wel heel erg benieuwd naar de twee ‘nieuwe’ smaken.

Wisten jullie trouwens dat deze ijsthee minder dan 20 kcal per 100 ml hebben? Dit komt omdat deze ijsthee lichtelijk gezoet wordt door voornamelijk stevia en een klein beetje suiker. En ook aan het welzijn van de boeren is gedacht die de theeplanten telen. Pure Leaf heeft het Rainforest Alliance Certified keurmerk. Dit houdt in dat het milieu beschermd wordt, goede arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden voor de werknemers en goede leefomgeving voor hun familie.

 photo Lipton Pure Leaf Ice4_zpss1remx87.png

Als het warm buiten is kan ik liters ijsthee weg drinken. En dan vooral mijn favoriete smaak, citroen. Zelf vind ik perzik erg lekker, maar perzik ijsthee totaal niet omdat ik deze erg chemisch vind smaken. Ik ben dus heel benieuwd of deze perzik wat meer natuurlijker smaakt.

Neem je het eerste slokje merk je meteen dat deze ijsthee heel anders smaakt dan de ijsthee die we gewend zijn. Hij is minder zoet en smaakt inderdaad natuurlijker. Je proeft echt de thee en de natuurlijke smaak van de toevoeging (zoals munt, citroen of perzik). Niet gekoeld vind ik het drankje stiekem niet heel erg lekker, maar gekoeld is hij heerlijk! Maar goed, ik hou ook niet van lauwe thee.

Mijn persoonlijke favoriet is de citroen en framboos, heel erg fris. De munt variant heeft me ook verrast, die is heel lekker fris en niet zo zoet. En de perzik, die smaakt echt naar perzik, heerlijk!

 photo Lipton Pure Leaf Ice2_zpsjcb3erec.png

Ben je fan geworden van de Pure Leaf ijsthee? Helaas zijn ze alleen in 500 ml flesjes te koop en niet in pakken. Stiekem hoop ik dat Lipton later ook met pakken komt, want ze zijn echt heel erg lekker! Ook heel goedkoop zijn deze flesjes niet. Voor een flesje betaal je € 1,29. Maar, ik vind het de smaak zeker wel waard. Pure Leaf is te koop bij de Albert Heijn en natuurlijk voor onderweg bij verschillende kiosken en pompstations. Hoe lijkt jullie dit drankje, en welke smaak is favoriet?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  24 mei 2015 at 16:34

  Dit lijkt me echt heel lekker. Ik vind ice tea normaal chemisch smaken, maar dit klinkt goed!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Nicole
  24 mei 2015 at 18:27

  De verpakking ziet er erg leuk uit! Ik heb zelf echt een hekel aan ijsthee, maar dat neemt niet weg dat ze erg gewoon erg leuk en lekker uitzien!

 • Reply
  Tamara
  24 mei 2015 at 18:28

  Dat ziet er lekker uit!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  24 mei 2015 at 18:40

  Oh, klinkt heel lekker!

 • Reply
  Ingrid
  24 mei 2015 at 20:31

  Ik heb ze al uit geprobeerd en vind ze erg lekker. Maar omdat ik veel icetea drink vind ik het wat te duur voor iedere dag.

 • Reply
  Denise
  24 mei 2015 at 21:35

  Oh wat een toffe iceatea! Lekker natuurlijk <3

 • Reply
  Melana
  24 mei 2015 at 22:41

  Het lijkt me echt lekker!

 • Reply
  Kaylee
  25 mei 2015 at 13:39

  Wooooow ik moet dit!!! Komt het ook bij de Jumbo? Of weet je dat niet?
  Liefs!

 • Reply
  chucky1012
  26 mei 2015 at 06:38

  Dat lijkt me heerlijk!
  Ben in de zomer dol op ijsthee dus deze moet ik proberen ;-)

 • Reply
  beautifulday4makeup
  28 mei 2015 at 20:01

  Hmmm, naar deze ben ik ook wel benieuwd en het zou inderdaad wel super zijn als ze ook met grotere formaten kwamen

 • Laat een reactie achter